• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 20 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. mei - september
verwijderen

INBEGREPEN BIJ DEZE REIS:

– 19 nachten in 2-persoonskamers
– 19 etmalen autohuur SUV (4×4), 2-4 volwassenen (Chevrolet Equinox), inclusief ongelimiteerde kilometers,
CDW met $1,500 eigen risico, voorruit en banden verzekering, 2 geregistreerde chauffeurs, WA tot een max.
van CA$ 2,000,000
– private transfers
– trip briefing
– excursie/entree dag 2
– WP&YR trein rit
– ferry Skagway-Haines
– wegenkaart
– reisgids Canada
– uitgebreid informatiepakket
– Engelstalige routebeschrijving

WAT NIET IS INBEGREPEN:

 • Vlucht Amsterdam-Whitehorse v.v.luchthavenbelasting en ticketingfee
 • Overige excursie’s, zoals Tuktoyaktuk, op aanvraag
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekeringen

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Ontdek Yukon voorbij de horizon

Periode 20 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. mei - september

Verder richting het noorden!

Heb je altijd al het uiterste Noorden willen opzoeken. Dan is dit je kans; als je echt de ruige natuur van het noorden wilt ervaren, dan is naar Yukon reizen een “must”! Deze rondreis door Yukon brengt je naar de noordkust van Canada, waar slechts de Beaufort Sea je nog scheidt van de Noordpool. Met bijna 24 uur daglicht in de zomer is het noordelijke deel van de Yukon en de Northwest Territories een bijzonder spannende bestemming.

Reis door Yukon; programma in het kort

Na je aankomst in Whitehorse heb je eerst de gelegenheid om uit te rusten van de vliegreis en op je gemakje de stad te verkennen. Met een gegidste tour maak je kennis met de lokale cultuur. Zodra je de huurauto hebt opgehaald, vertrek je in westelijke richting naar het schilderachtige vissersplaatsje Skagway, Alaska. Vanuit Skagway zijn er diverse leuke excursies te doen. Na je verblijf in Skagway maak je met de veerboot de oversteek naar Haines, Alaska. Hier kun je beren fotograferen of de lokale community verkennen.

Vanuit Haines rijdt je noordelijk door Kluane National Park naar de Canadese grens. Je vervolgt de reis naar het Westen en via een klein stukje Alaska, over de Taylor en Top of the World Highway rijd je naar Dawson City in Yukon, ook wel bekend als het epicentrum van de Klondike Gold Rush. De weg naar Dawson City wordt gekarakteriseerd door hoge, met gletsjers dooraderde bergen, sprankelende meertjes en adembenemende vergezichten. Onderweg is er gelegenheid om te wandelen, waartoe de omgeving zeker uitnodigt.

Na het verblijf in Dawson City, waar je uitgebreid de gelegenheid hebt om historische goudzoekersplaatsjes te bezoeken en cultuur te snuiven, vertrek je dan echt naar de Arctic! Op de Dempster Highway passeer je de poolcirkel op weg naar Inuvik. Onderweg heb je ruimschoots de tijd om wilde dieren te zien en de ongerepte wildernis van het Noorden te verkennen.

Inuvik is een zeer klein plaatsje, maar vormt tevens een prachtige uitvalsbasis om indrukwekkende excursies te doen. Zo zijn er mogelijkheden om per vliegtuig de adembenemende omgeving te verkennen.

Vervolgens reis je weer zuidwaarts waar je via de Dempster Highway en de North Klondike Highway weer richting Whitehorse rijdt.

Zoals de meeste Yukon reizen is ook deze reis alleen mogelijk in de zomer, omdat tijdens de winter veel wegen onbegaanbaar zijn. Echter,  vierwielaandrijving is aanbevolen, ook in de zomer.
Door de Yukon reizen is leuk, indrukwekkend en het fijne is dat dit deel van Canada nog niet zo toeristisch is. Het geeft je het gevoel aan het einde van de wereld te zijn! Als je in augustus of september vertrekt, heb je bovendien zelfs al kans om het Noorderlicht te ervaren.

Dag 1 aankomst Whitehorse

Aankomst in Whitehorse, begroeting op de luchthaven van Whitehorse, transfer naar hotel (wij werken bij voorkeur samen met Coast High Country Inn, Best Western Gold Rush Inn en Edgewater Hotel) in downtown Whitehorse, hulp bij inchecken, korte uitleg layout Whitehorse, avond vrij.

Dag 2 Whitehorse

Rustige dag in / rond Whitehorse: uitslapen of een relaxed uitgebreid ontbijt, gegidste stadstour incl. SS Klondike, MacBride Museum en Yukon Wildlife Preserve (eventueel Takhini Hot Springs).

Laat in de middag kopje koffie met versnapering om het verdere verloop,  excursie’s, hotels e.d. te bespreken. Overhandiging van info-pakket.

Dag 3 Skagway

Vroeg in de ochtend transfer naar autoverhuur, ondersteuning bij ophalen auto.
Je rijdt naar Skagway, Alaska (185 km) over een van de mooiste highways in Yukon.
Overnachting Skagway.

Dag 4 White Pass & Yukon Route

Excursie met White Pass & Yukon Route in de ochtend, namiddag excursie naar Dyea (self-drive), mogelijk een korte wandeling op de Chilkoot Trail. Tweede Overnachting in Skagway.

Dag 5 aankomst Haines

Ferry van Skagway naar Haines, Alaska. ’s Middags kun je dit typische vissersdorpje verkennen, en beren fotografren bij Chilkoot Lake (afhankelijk van de tijd van het jaar). Overnachting Haines.

Dag 6 Haines

Op dag 6 van deze Yukon-reis bezoek je het Kroschel Wildlife Center, de Bald Eagle Foundation en/of Bald Eagle Reserve, aangevuld met een korte wandeling langs de fjord (Lynn Canal) of een wandeling door het regenwoud in Chilkat State Park. Derde Overnachting Haines.

Dag 7 Haines Junction (Yukon)

Je rijdt langs Bald Eagle Reserve naar Pleasant Camp (grens met Canada), via de Chilkat Pass en langs Kluane National Park naar Haines Junction (Yukon). Onderweg mogelijkheden voor korte wandelingen (bijvoorbeeld Rock Glacier) of wat langere wandeling. Overnachting Haines Junction. ± 260 km.

Dag 8 Kluane Nationaal Park

Op de tweede dag in Kluane Nationaal Park ga je op excursie naar Sheep Mountain (wandeltocht) ± 150 km retour. Of kies voor een rondvlucht vanuit Haines Junction over de gletsjers van Kluane (aan te raden), met later eventueel een kortere wandeltocht bij Sheep Mountain of dichter bij Haines Junction. Tweede overnachting in Haines Junction.

Dag 9 Beaver Creek

Vervolg van de reis naar het westen, ± 300 km, langs Kluane Lake, via Burwash Landing en Destruction Bay naar Beaver Creek, onderweg diverse korte wandelingen mogelijk, overnachting in een Yukon cabin in Beaver Creek.

Dag 10 aankomst Dawson City

Op dag 10 van deze rondreis door Yukon reis je via een klein stukje Alaska, over de Taylor en Top of the World Highway naar Dawson City, een bijzonder mooie route, ± 370 km, overnachting Dawson City.

Dag 11 Dawson City

De gehele dag staat in het teken van Dawson City: de historische goudvelden (Dredge #4), en zeker ook dit historische en authentieke stadje (SS Keno, Danoha Zho Cultural Centre, Grand Palace Theatre, Commissioner’s Residence, cabins van Jack London en Robert Service), Tweede overnachting Dawson City. ’s Avonds is een bezoek aan Daimond Tooth Gertie’s Can-Can show de moeite waard.

Dag 12 Dawson City

Rustdag in Dawson City of het programma van de vorige dag afronden. Andere mogelijke excursies zijn: Yukon River cruise op een paddle wheeler (raderboot) met lunch of dinner, Tombstone Territorial Park met wandeling, derde overnachting Dawson City.

Dag 13 Eagle Plains

Je rijdt naar het noorden richting de poolcirkel! Vandaag gaat het over de  de Dempster Highway. Het is een bijzondere ervaring om over deze onverharde weg door Yukon’s wildernis te rijden tot aan Eagle Plains. Door Yukon reizen staat garant voor adembenemende vergezichten, ongerepte wildernis en wilde dieren die je op je pad zult vinden. ± 410 km naar Eagle Plains.

Dag 14 Mackenzie

De route van deze Yukon-reis vervolgt zich over de Dempster Highway verder in richting noorden ± 375 km, via de veerboten over de Peel en Mackenzie rivier, naar Inuvik in het centrum van de enorme Mackenzie Delta. Iets ten noorden van Eagle Plains kruist u de poolcirkel, een zeer bijzondere ervaring op zich.

Dag 15 Inuvik – Tuktoyaktuk

Inuvik is een klein stadje, en is snel verkend. Een excursie naar Tuktoyaktuk (hele of halve dag) is aanbevolen, normaal met een vliegtuigje heen en terug, maar je kunt ook kiezen voor een motorbootje heen en een vliegtuigje terug. Een separate boottocht op de Mackenzie Rivier is  ook mogelijk.

Dag 16 Eagle Plains

Je rijdt terug naar Eagle Plains via de Dempster Highway, Overnachting Eagle Plains. ± 375 km.

Dag 17 Stewart Crossing

Vervolg de Dempster Highway en North Klondike Highway richting Stewart Crossing.  ± 525 km.

Dag 18 Keno

Je vervolgt je reis door Yukon naar de Silver Trail (Keno en Mayo), ± 85 km, met een bezoek aan Mining Museum in Keno, en om een goede impressie van de omgeving te krijgen is een wandeling naar de top van Keno Hill aanbevolen.

Dag 19 Whitehorse

Vervolg de reis over de Klondike Highway via Stewart Crossing, Pelly Crossing, Minto, Five Finger Rapids, Carmacks, totaal ± 350 km naar Whitehorse, waar je de auto inlevert. Overnachting in Whitehorse.

Dag 20 vertrek

Transfer naar de luchthaven.

Anders dan andere Yukon reizen

Bij deze Yukon reis kun je een rustig reistempo aanhouden, in tegenstelling tot andere Yukon reizen, waarbij je dagelijks onderweg bent. Je hebt natuurlijk wel vakantie! En dat houden wij in de gaten bij het samenstellen van jouw reis.

Warm alvast op voor je Yukon reis met deze video

INBEGREPEN IN DEZE YUKON-REIS:

 • 19 nachten in 2-persoonskamers
 • 19 etmalen autohuur SUV (4×4), 2-4 volwassenen (Chevrolet Equinox), inclusief ongelimiteerde kilometers, CDW met $1,500 eigen risico, voorruit- en bandenverzekering, 2 geregistreerde chauffeurs, WA tot een max. van CA$ 2,000,000
 • private transfers
 • trip briefing
 • excursie/entree dag 2
 • WP&YR trein rit
 • ferry Skagway-Haines
 • wegenkaart
 • reisgids Canada
 • uitgebreid informatiepakket
 • Engelstalige routebeschrijving

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Vlucht Amsterdam-Whitehorse v.v.luchthavenbelasting en ticketingfee
 • Overige excursie’s, zoals Tuktoyaktuk, op aanvraag
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekeringen

Voor deze autorondreis Ontdek Yukon voorbij de horizon! geldt de prijs vanaf € 2.717 per persoon. Verdere prijzen zijn op aanvraag!

Impressies

Ontdek Yukon voorbij de horizon! Highway 10 Inuvik - Tuktoyatuk, Northwest Territories Canada Rondreis Yukon

Regio’s bij deze reis

Ontdek Yukon voorbij de horizon
Yukon

Vergelijkbare Yukon reizen

bekijk ons aanbod van andere Yukon reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge