• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Wie zijn wij

Onze specialisten stellen zich voor
|

Al ruim 20 jaar het toonaangevende reisbureau. Onze medewerkers hebben allemaal zeer veel ervaring met reizen binnen onze bestemmingen en zijn daarom ook gespecialiseerd in het samenstellen van reizen op maat. Onze specialisten stellen zich graag aan je voor.

Robbert Kloosterman

Eigenaar/Directeur van:
Creating Stories  (hier vind je de reizen van al onze bestemmingen)
IJslandspecialist (hier vind je de reizen én onze gedetailleerde kennis over IJsland)
Canadareizen (hier vind je de reizen én onze gedetailleerde kennis over Canada)
American Vacation (hier vind je de reizen en citytrips naar de Verenigde Staten)

 

Specialisme: alle bestemmingen

 

Ik begin mijn voorstelrondje eigenlijk altijd met iets als ‘IJsland heeft mijn hart gestolen, vanaf het moment dat ik er voor het eerst kwam is het eigenlijk mijn tweede thuis, val altijd van de ene in de andere verbazing, wat een natuurpracht etc’. Dat zal trouwens altijd zo blijven, ondanks dat ik intussen gek ben van onze andere extreem mooie natuurbestemmingen. Als het gaat om nieuwe bestemmingen wil ik er alles van weten, lees ik er boeken over en kijk naar docu’s en films, ga ik er naartoe om te proeven en voelen hoe het is. Zelf op ontdekkingsreis gaan en terugkomen met een rugzak vol nieuwe ideeën, het is de mooiste baan van de wereld. Patagonië, Alaska, Oost-Canada, overal waar ik kom zoek ik plekken waar je nog alleen kunt zijn en dat lukt best aardig. Voor dit jaar staat weer een verre reis op de planning met Barbara en alle 4 de kinderen (ja, als je maar ver gaat, gaan ze graag allemaal nog mee!) en in het najaar maak ik nog een paar kortere trips.

 

Als ik dan weer op kantoor ben, help ik mensen graag naar deze plekken, de plekken waar ik graag kom. Ook ben ik dan druk bezig reizen samen te stellen en hard te werken aan het bedrijf.

 

En wat doe je dan als je niet op kantoor of op reis bent? Dan sta ik boterhammen te smeren voor mijn kinderen, probeer ik een golfbal rechtdoor te slaan, rijd ik in mijn 1975 Chevrolet Camaro of doen Manuel en ik een poging een afspraak te maken om weer eens samen van het strand af te zeevissen of om onze tweemans boyband ‘Los Gorditos’ nieuw leven in te blazen.

 

Hier kun je meer lezen over mijn reizen:

Reisblog IJsland 2014
Reisblog Canada 2016
Reisblog IJsland 2017
Reisblog Oost-Canada en de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika 2018

 

 

Manuel Rosdorff

Eigenaar/Directeur van:
Creating Stories  (hier vind je de reizen van al onze bestemmingen)
IJslandspecialist (hier vind je onze gedetailleerde kennis over IJsland)
Canadareizen (hier vind je onze gedetailleerde kennis over Canada)
American Vacation (hier vind je de reizen en citytrips naar de Verenigde Staten)

 

Specialisme: alle bestemmingen

 

Samen met Robbert ben ik al weer ruim 25 jaar geleden begonnen in de reisbranche en nog steeds verveelt het geen dag. Ons team is in de afgelopen jaren erg gegroeid tot een team met stuk voor stuk leuke reis-enthousiastelingen met veel kennis van de bestemmingen die we verkopen.
Binnen ons bedrijf ben ik bezig met o.a. de productontwikkeling. Reizen samenstellen waarbij thema’s als avontuur, veilig reizen, natuur en bijzondere plekken centraal staan en voor eenieder toegankelijk moeten zijn. Van families tot individuen en van jong tot oud.

 

Mijn favoriete plek? Dat is niet zozeer één bestemming, maar meer de verscheidenheid en de veelzijdigheid van een natuurbestemming. In ieder land kom ik wel iets tegen waardoor ik er een volgende keer weer naar toe terug wil. Door langer in te zoomen op een gebied creëer ik een gevoel van thuiskomen, je beleeft de reis dan als een local. Canada, IJsland, Groenland en de Faeröer zijn bijzondere plekken op de wereld die mij een gevoel van thuiskomen geven. Bestemmingen waar ik alleen, met collega’s of met mijn gezin meteen mijn koffers voor wil pakken en naartoe zou willen gaan. Wat is onze wereld toch adembenemend mooi!

 

Tijdens beurzen wordt me vaak gevraagd waarom klanten voor onze organisatie zouden moeten kiezen. En eigenlijk is het antwoord vrij eenvoudig; we kennen de landen als onze eigen broekzak. Wil je dat ook ervaren? We maken graag een afspraak bij ons op kantoor om je te helpen met de voorbereidingen voor het samenstellen van je reis.

 

Hier kun je meer lezen over mijn reizen:
Reisblog Canada 2016
Reisblog New York 2016
Reisblog westkust Verenigde Staten van Amerika 2018

 

 

Barbara Kloosterman

Marketing & Sales

Specialisme: IJsland, Canada, Faeröer

Ik hou me bij Creating Stories bezig met de marketing en de Duitstalige markt (www.islandspezialisten.de). Inmiddels draait mijn leven voor een groot gedeelte om IJsland. Na een studie aan de Hogere Hotelschool in Scheveningen en omzwervingen in verschillende bedrijfstakken heb ik vijf jaar geleden de stap genomen om bij mijn man Robbert te gaan werken. En wat een heerlijke keuze was dat!

 

IJsland was voor mij toen nog helemaal nieuw, maar al direct bij het eerste bezoek voelde het als ‘thuis’. Veel bezoeken verder kan ik nu uit ervaring zeggen dat IJsland mij nooit verveelt, in geen enkel seizoen! Mijn hart en hersenen openen zich, ik krijg nieuwe ideeën en voel me vrij. Hetzelfde gebeurt bij onze vier kinderen en in het bijzonder bij Julius. Tijdens ons bezoek in de herfstvakantie van 2013 was hij bij aankomst gewoon emotioneel van blijdschap over het weerzien met ‘zijn’ IJsland. Zodra mogelijk moesten we bij een met mos begroeid lavaveld stoppen, zodat hij IJsland echt kon voelen. Een mooi moment!

 

En dat is ook voor mij IJsland, het gaat diep zitten. De prachtige natuur, de bijzondere mensen, de mooie muziek, de verwarmde buitenzwembaden, wij willen er steeds weer naar terug! Deze zomer vertrekken we met z’n zessen weer voor vier weken naar IJsland en we zullen ditmaal vooral naar het noorden en oosten gaan. Onze 40 jaar oude Chevrolet Suburban zal met de vrachtboot door rederij Samskip vervoerd worden. Net zoals in 2012 zullen we weer een blog van de reis bijhouden, die via onze website te bereiken zal zijn. We hebben er al enorm veel zin in!

 

Tijdens onze gezinsreizen schrijf ik altijd een reisblog. Veel plezier met lezen en kijken!:

Reisblog IJsland 2014
Reisblog Canada 2016
Reisblog IJsland 2017
Reisblog Oost-Canada en de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika 2018

 

 

Linda Bruggeling

Financiële administratie

Sinds 2010 werk ik met veel plezier bij Creating Stories. Ik ben verantwoordelijk voor de boekhouding en de administratie. Het is heerlijk om in een groeiend bedrijf te werken en het voorrecht te hebben om elk jaar een van onze prachtige bestemmingen aan te doen!

 

IJsland is wel mijn favoriet en heeft ook op mijn kinderen een magnetische werking. Onze wens om naar het noorden van IJsland te gaan, gaat hopelijk volgend jaar in vervulling. Als je naar het noorden gaat mag je de walvisexcursie bij Dalvík niet overslaan. Per boot verken je het fjord op zoek naar walvissen. Uiteraard maken Mývatn en alle (soms verborgen) schatten er omheen een onuitwisbare indruk. Dichter bij de vulkanische krachten in de aarde kun je niet komen tijdens een wandeling op en rond de Leirhnjúkur. Sla deze ook echt niet over als je in het noorden bent.

 

In mei 2017 maakten wij met ons gezin een camperreis door British Columbia in het westen van Canada. Wat een geweldige roadtrip hebben wij gemaakt door de oneindige bossen, per ferry over de diepblauwe wateren en door gezellige steden; van indrukwekkend Vancouver tot gemoedelijk Victoria. En niet te vergeten wildlife spotten, dobberen in een natuurlijk warm badje en kampvuurtjes stoken. Dit alles maakt het voor mij een perfecte familiereis.

 

Al met al genoeg redenen voor mij en wellicht ook voor jou om een van onze bestemmingen te gaan ontdekken.

 

 

Marieke Boerema

Sales

Specialisme: IJsland, Spitsbergen en De Faeröer

Sinds 1 juni 2014 ben ik werkzaam bij Creating Stories. Vele jaren ben ik werkzaam geweest op een reisbureau en ik heb gelukkig al veel mogen reizen over de aardbol. Als liefhebber van natuurbestemmingen is IJsland natuurlijk één van de favorieten!

 

Inmiddels heb ik de kans gekregen om twee keer dit mooie land te bezoeken. Eerst in november 2014 met een Noorderlichtgroepsreis naar Noord-IJsland, echt een zeer bijzondere ervaring. Maar liefst drie keer het Noorderlicht gespot, wat een geluksvogels waren wij! Maar buiten dit is het noorden ook zeker de moeite waard om in de winter te bezoeken, met zeer specifieke kenmerken rondom het meer bij Mývatn, zoals het vulkanische deel, lavavelden en hete bronnen. Ook vond ik de eerste kennismaking met de noordkust met karakteristieke kleine vissersdorpjes en opvallend veel musea echt zeer de moeite waard.

 

In juni 2015 mochten wij met alle zes dames van kantoor naar IJsland afreizen voor een rondtrip van 10 dagen, nu met een huurauto en Barbara als topchauffeur! Wel grappig om te ervaren dat het weer in IJsland toch wel heel grillig is. In november lag er nauwelijks sneeuw en hebben wij dus niet het ‘echte’ winterwonderland kunnen ervaren (hoewel het aanschouwen van het Noorderlicht dit natuurlijk helemaal heeft gecompenseerd), terwijl er in juni op een aantal plekken juist verse sneeuw was gevallen, waardoor wij soms het gevoel hadden dat we in de winter op reis waren. Maar wat hebben we veel moois gezien. Natuurlijk alle bezienswaardigheden zoals de Golden Circle en vele watervallen en gletsjers, maar de echte hoogtepunten waren voor mij toch wel alle fauna die we gespot hebben: rendieren, zeehondjes, heel veel IJslandse paarden en schapen, papegaaiduikers en bultruggen! Om nooit meer te vergeten!

 

Lees hier over mijn reis naar De Faeröer.

Lees hier over mijn reis naar Spitsbergen.

 

 

Idy van Rijn

Marketing & Sales

Specialisme: IJsland

Vanaf 1 maart 2016 heb ik me mogen aansluiten bij de ervaren reisspecialisten. Na het afronden van mijn studie Marketing en Communicatie binnen Toerisme en Recreatie was ik erg enthousiast toen ik te horen kreeg dat het team me er graag bij wilde hebben. Voor mij een grote stap met het verhuizen naar de andere kant van Nederland, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad en ik voel me al snel thuis op kantoor. Mijn collega’s hadden mij al snel aangestoken met het IJsland-virus. Des te meer keek ik uit naar het zelf ervaren van al het moois dat IJsland te bieden heeft.
Oktober 2016 heb ik samen met Yvonne de ‘zeer complete noorderlicht groepsreis’ gedaan. De ultieme hoogtepunten van de reis waren voor mij vooral al die enorme watervallen, de spuitende Strokkur, het met ijsblokken bezaaide strand bij het Jökulsárlón en natuurlijk het zien van het Noorderlicht bij Kirkjubaejarklaustur!
Lees hier mijn reisverhaal van de Noorderlichtgroepsreis die ik samen met Yvonne maakte.

 

Daarna ben ik begin 2018 voor een beurs naar IJsland geweest. Fijn om inspiratie op te doen, partners te spreken en nieuwe informatie in te winnen.

 

Eind augustus – begin september 2018 heb ik een droomreis mogen maken. Allereerst een aantal dagen met een goede vriend langs het zuiden, oosten, binnenland en noorden gereisd. Daarna met collega Marieke verder naar het noordwesten en westen van IJsland. Tot slot alle collega’s opgehaald en nog 4 fantastische dagen mogen ervaren waarvan deels ook weer in het binnenland. Wat me het meest bijblijft is onder andere het binnenland waaronder Askja en Landmannalaugar maar vooral ook de ritten er naar toe, de fantastische walvissafari met een ribboot, gletsjerwandeling, inside the vulcano en het noorderlicht ervaren samen met mijn collega’s.
Lees hier mijn uitgebreide reisverhaal van de studiereis 2018.

 

Voorafgaand aan de Vestnorden Travel Mart 2019, een beurs specifiek voor reizen naar IJsland, Groenland en de Faeröer eilanden, heb ik mogen deelnemen aan een pré-tour Groenland. Lees hier mijn uitgebreide verhalen.

 

Jolanda van Cappellen

Sales

Specialisme: IJsland

Per 1 december 2018 ben ik gestart bij Creating Stories. Drie jaar geleden heb ik na 20 jaar werkzaam te zijn geweest op een reisbureau de overstap gemaakt naar een andere bedrijfstak. Tot mijn oog viel op de vacature bij Creating Stories en ik merkte dat ik de reiswereld toch wel erg mis. Voornamelijk het adviseren van klanten over prachtige bestemmingen waaronder IJsland. Ik heb al veel van de wereld mogen zien, maar als liefhebber van bestemmingen met veelzijdige natuur, bergen en dieren in het wild spotten is IJsland een droombestemming waar ik met heel veel plezier aan terugdenk. De mooie watervallen, vlaktes, fjorden en walvissen. Mijn bezoek aan Ingólfshöfði om zeevogels waaronder ook de grappige en klunzige papegaaiduikers te spotten was dan ook een bijzondere ervaring.

 

In 2019 heb ik samen met mijn collega’s Idy, Lisanne en Julianne een bezoek gebracht aan de Vestnorden beurs op de Faeröer-eilanden en daarna een reis door IJsland gemaakt met Lisanne en Julianne. Schitterende natuur, walvissen spotten en ook het noorderlicht mogen zien! Je kan hier ons reisverhaal lezen.

 

Lisanne van der Maarel

Sales

Specialisme: IJsland

Sinds 1 april 2019 ben ik werkzaam bij Creating Stories. In 2018 heb ik de opleiding Hotel- en Eventmanagement afgerond, waarna ik meteen in een hotel ben gaan werken. Na een jaar in het hotelleven te hebben gewerkt, heb ik gesolliciteerd op een functie bij Creating Stories.

Van jongs af aan gingen de zomervakanties met mijn ouders naar de Scandinavische landen of Oostenrijk. Na Noorwegen en Zweden was in 2013 IJsland aan de beurt. Twee weken lang hebben wij rondgetrokken met een camper, heel IJsland rond. Ik durf met zekerheid te zeggen dat dit één van mijn mooiste vakanties was. Vooral de indrukwekkende natuur is iets wat mij nog altijd is bijgebleven.

In 2017 ben ik samen met mijn ouders en zus naar het Canada geweest. Hier hebben we een rondreis gemaakt door West-Canada en Vancouver Island. Wat was dit een schitterende reis en wat hebben we veel gezien en gedaan. Ik hoop ooit nog een keer terug te keren naar deze mooie bestemming.

 

Eind september 2019 ben ik samen met mijn collega’s Jolanda, Julianne en Idy naar de Vestnorden beurs op de Faeröer eilanden geweest. Hier ben ik een klein beetje verliefd geworden op dit kleine maar prachtige land. Na de beurs ben ik samen met Jolanda en Julianne naar IJsland gevlogen en hebben we daar een 10- daagse reis mogen maken. Veel herkenningen van de reis die ik in 2013 heb gemaakt, maar toch ook veel nieuwe indrukken van het land. Met als hoogtepunt toch wel het zien van het noorderlicht op de allereerste dag dat we op IJsland waren. Wil je weten wat wij allemaal hebben meegemaakt en gezien, lees dan hier ons reisverhaal.

 

 

Paul Kornaat

Onze systeembeheerder én IJslandspecialist!

IJsland… wie wil er niet heen? Ik steven al af op mijn twintigste bezoek aan dit prachtige eiland en er is geen moment dat ik denk: hierna niet meer… Altijd weer dat gevoel van thuiskomen, je welkom geheten voelen door de natuur, hoe onbarmhartig deze ook soms kan zijn. Elke keer bezoek ik wel wat nieuws, maar ik ga ook altijd wel langs bekende plekken. Dat is voor mij de kracht van de herbeleving. Dezelfde dingen zien, maar met ander licht, met ander weer, in een ander seizoen. En steeds weer maak ik grote aantallen foto’s in de hoop om beelden mee naar huis te nemen, maar vaak gaat het meeste mee tussen de oren… niet alles is kennelijk op foto’s vast te leggen.

 

Deze keer ga ik weer in september en zijn het de herfstkleuren die altijd weer indruk maken, maar als ‘watervalverslaafde’ kom ik in elk seizoen wel aan mijn trekken. Zo staat deze keer de Dynjandi in de Westfjorden weer op de planning, weliswaar voor mij een aardige klim naar boven, maar meer dan de moeite waard! Ook wil ik de Ófærufoss in het Eldgjá gebied zien te bereiken, die ik voor het laatst in 1997 bezocht.

 

Maar IJsland biedt veel meer dan watervallen; de veelzijdigheid van dit land is een hoogtepunt op zich. De steeds weer wisselende beelden tijdens een wandeling of autorit blijven ongekend boeiend. En eind september is er ook weer veel kans op het Noorderlicht, dat elke keer weer een diepe indruk achterlaat. Dat zijn prachtige dingen om met anderen te delen…

 

 

Elvira Westerveld

Sales

Specialisme: Amerika, Canada en Cruises

 

Reizen is mijn passie. Inmiddels heb ik meer dan 20 reizen gemaakt in Amerika en in 2012 ben ik er zelfs getrouwd.

 

Sinds 1 mei 2008 ben ik werkzaam bij American Vacation en sinds 29 november 2018 zijn wij overgenomen door Creating Stories. Een mooie nieuwe kans bij een groeiend bedrijf en hierdoor bieden we nu zelfs de mogelijkheid om je reis naar Amerika of Canada te combineren met een stop-over op IJsland.

 

Mijn specialismes zijn de Verenigde Staten van Amerika, Canada en Cruises. Bijzonder gek ben ik op de Verenigde Staten. De veelzijdigheid van dit prachtige land, de ongerepte natuur, mooie stranden maar ook de steden gaan nooit vervelen. Hoe mooi is het om de zonsopgang of ondergang mee te mogen maken in de Grand Canyon of een van de andere Nationale Parken. De vele mogelijkheden van activiteiten zoals het raften op de Colorado River,  paardrijden in Bryce Canyon NP of een leuke fiets tour in San Francisco of Los Angeles maken jouw reis compleet. Ook de Rocky Mountains hebben een onvergetelijke indruk op mijn achtergelaten. Wie heeft er niet gehoord van Yellowstone National Park, maar er echt zelf rondlopen kan ik iedereen aanraden. Wat een bijzondere natuur! Wil je hier wat meer over weten, bekijk dan onze rondreis Rocky Mountains. Zoveel mooie plekken en zoveel keuze, ook ik heb weer mooie plannen voor het komende jaar en natuurlijk help ik je graag om ook jouw droomreis samen te stellen.

 

Vraag een offerte aan of maak een afspraak bij ons op kantoor, de koffie staat klaar!

 

Kijk voor meer informatie op www.americanvacation.nl

 

 

nor

Tamara Roosenburg

Sales

Specialisme: Amerika, Canada en Cruises

 

In september 2011 ben ik begonnen met werken bij American Vacation. Na een aantal weken was ik al besmet met het `Amerikavirus´, ik kon niet wachten om mijn eerste reis naar Amerika te gaan maken. Gelukkig duurde dat niet lang en mocht ik een reis maken naar Texas, als er één staat is die op en top Amerika is, dan is het de staat Texas wel. Wauw, wat heb ik mijn ogen uitgekeken. Één van mijn favoriete steden in Texas is Fort Worth en met name de Stockyards. Dit is de oude veemarkt en veeoverslag in Texas. Wil je hier meer over lezen, kijk dan bij de rondreis Texas. In de Stockyards kun je wel een dag verblijven, zo gaan er 2x per dag Longhorns over de hoofdstraat onder begeleiding van echte cowboys en cowgirls, er is het hele jaar door een rodeo te zien en in de avond mag een bezoek aan Billy Bob’s Texas Honky Tonk zeker niet ontbreken. Voor een echt Amerikaans avondje uit zijn de Stockyards dus zeker een aanrader!

 

Ik heb in de jaren bij American Vacation al heel wat reizen mogen maken, maar de rondreis Westkust USA blijft toch favoriet. De Westkust van Amerika is zo veelzijdig dat tijdens een rondreis geen enkele dag hetzelfde is. De ene dag zit je in het gezellige San Francisco, en de andere dag sta je in de prachtige groene natuur van Yosemite NP. Een week later sta je op een uitzichtpunt in de Grand Canyon, terwijl je een aantal dagen daarna in de woestijn bent en de massale hotels in Las Vegas bekijkt.

 

Na 6 jaar met veel plezier gewerkt te hebben bij American Vacation ben ik weggegaan. Inmiddels ben ik moeder van een prachtig dochter. Amerika bleef toch kriebelen en na de overname van American Vacation door Creating Stories ben ik na anderhalf jaar weer terug om mijn passie weer door te zetten.

 

Ik sta weer voor jullie klaar om een prachtige reizen naar Noord Amerika te plannen en te regelen.

Kijk voor meer informatie op www.americanvacation.nl

 

 

Mariëlla Luijkx

Sales

Specialisme: Canada en Alaska

Sinds 1 mei 2019 werk ik bij Creating Stories | Canadareizen. Hiervoor heb ik 16 jaar op een reisbureau gewerkt, maar toen deze uitdaging op mijn pad kwam, heb ik meteen ja gezegd.

 

Hoewel ik pas laat ben gaan reizen, ik was 24 jaar toen ik voor het eerst in een vliegtuig stapte, heb ik gelijk een fantastische eerste reis gehad. Alleen een vlucht naar Noord-Griekenland geboekt, een huurauto erbij en een hotelletje geregeld via de eigenaar van het plaatselijke Grieks restaurant.

 

Die manier van reizen is gebleven en inmiddels heb ik al heel wat prachtige landen mogen bezoeken en bewonderen. Wat altijd wel centraal staat in mijn reizen is dat er een prachtige natuur is en dat zijn nogal wat plaatsen op wereldbol. Daarin mogen Canada, Amerika en IJsland natuurlijk niet ontbreken.
Of het nu het noorderlicht en watervallen in IJsland was of de coyotes en nationale parken in Amerika of de orka’s, bultruggen, beren en Rocky Mountains in Canada, na elke reis heb ik een prachtig verhaal.

 

Ik zie ernaar uit dat ik voor jou ook een mooie reis mag verzorgen en je ook thuiskomt met mooie verhalen en onvergetelijke herinneringen!

 

 

Slobodan Ristic

Sales

Specialisme: Australië en Nieuw-Zeeland

Ik mag inmiddels 23 jaar reisdromen waarmaken. Dit is een romantische manier om te zeggen dat ik alweer 23 jaar werkzaam ben in het reisvak, maar het beschrijft wel hoe ik mijn werk ervaar. Ik mag bijdragen aan sommige van de mooiste momenten die mensen kunnen hebben en dat is een verantwoordelijkheid die ik serieus neem.

 

In 1998 werd ik door mijn toenmalige werkgever (Unitravel) naar Australië en Nieuw-Zeeland gestuurd. Dit was mijn eerste reis buiten Europa en ik was direct verliefd op dit bijzondere stukje wereld. In één reis wandelde ik door een tropisch regenwoud en een week later werd ik met een helikopter op een gletsjer afgezet voor een wandeling door een ijslandschap. Ook wandelde ik met een aboriginal gids door het Top End en peddelde met een Maori gids door de Bay of Islands, luisterend naar verhalen over de tijden van weleer. Dat waren nogal wat ‘eerste keren’ voor deze bescheiden jongen uit Rotterdam!

 

Sindsdien heb ik alle continenten van onze mooie planeet bezocht als verkoper, als inkoper én als consument. Maar de band met de bestemmingen Oceanië is altijd sterk gebleven. Oceanië, dat is voornamelijk Australië en Nieuw-Zeeland, maar ook bestemmingen in de Pacific, zoals Fiji, Cook en Frans Polynesië. Inmiddels werk ik alweer sinds 2006 uitsluitend met deze bestemmingen en sinds september 2019 mag ik dat doen als onderdeel van het Creating Stories team.

 

 

Julianne de Vink

Marketing & Sales

Specialisme: Argentinië en Chili

Na een reis van 6 maanden door Argentinië en Chili meteen binnenrollen in een bedrijf die avontuurlijke reizen organiseert naar o.a. het continent waar ik inmiddels verliefd op geworden ben, kon geen toeval zijn!

 

Het reizen heb ik van huis uit al vroeg meegekregen; elk jaar kamperen, skiën of een stedentrip maar ook een verre reis Amerika met het gezin. Later ben ik zelf eropuit gegaan, van Europa, Azië en Midden-Amerika.. naar de laatste 2 jaar vooral Zuid-Amerika waar ik ook mijn liefde gevonden heb. Ik hou van avontuur, de ideale reis voor mij is gewaagd en fascinerend. Van een 3700 meter hoge vulkaan beklimmen op sneakers, hiken naar de mooiste onbekende plekjes en watervallen, tot een autorondreis waar je je ogen uitkijkt.

 

Ik ben begonnen bij Creating Stories om voornamelijk te ondersteunen bij de marketing. Tijdens mijn studie International Tourism Management heb ik veel marketing theorie gehad en een ‘’back office’’ stage gedaan in Argentinië.

 

In 2019 mocht ik mee op studiereis om de Vestnorden beurs op de Faeröer-eilanden te bezoeken samen met mijn collega’s Idy, Jolanda en Lisanne en een 10-daagse reis door IJsland te maken met Jolanda en Lisanne. Wat een geweldige reis was dit vol nieuwe, indrukwekkende momenten en weer veel dingen van mijn bucketlist mogen afstrepen waaronder het noorderlicht ervaren! Hier kan je ons reisverhaal nog eens teruglezen.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge