Dit is het reisverslag: camperreis door West-Canada van onze collega Linda met familie en vrienden in april 2017. Het is een diverse reis geworden. Vanuit Vancouver naar Whistler en via Lund, Campbell River en Ucluelet naar Tofino. Wat een prachtige reis!

Vrijdag 21-4 Amsterdam-Vancouver

Megadrukte op Schiphol, rennende mensen, wij een snelle lunch en een niet werkende boardingpas van Marcel en Wendy waardoor als laatste het toestel in, 25 min vertraging, rustige vlucht met goede verzorging van KLM, wat een hoop eten! Met de taxi naar downtown Vancouver, prachtig weer, strakblauwe hemel en veel vrijdagmiddag traffic in de stad.

Wat een mooie plek voor ons hotel Sylvia aan het strand bij Stanley park. Waardeloze hamburger maar de zonsondergang was prachtig aan de boulevard, iedereen kapot om 8 uur zijn mandje in. Heerlijke bedden wel een onrustige nacht agv het tijdsverschil/jetlag maar blij in ons bed.

Zaterdag 22-4: vroeg ontbijt met eggs, bacon, pancakes  en vers fruit. Vancouver – Whistler

Om 9 uur pick up door Keith van Fraserway, op naar onze camper. Na een warm onthaal met koffie en donut en een uitgebreide instructie vertrokken we met een fles wijn van Carmen op weg naar Whistler.

Bij de eerste kruising vlogen er 3 koffers over het asfalt, luik zat niet goed dicht bij Marcel en Wendy, die niets vermoedend doorreden! Gelukkig konden wij de koffers snel redden en troffen we elkaar een paar minuten later, totaal verrast op vluchtstrook! Na wat hilarisch gelach op weg naar de supermarkt voor onze inkopen, in de stromende regen onze boodschappen in de camper geladen, 1e lunch in de camper, een bak koffie en op naar Whistler. Onderweg nog een stop bij de gondel van Squamish, maar de regen weerhield ons van een ritje omhoog. En ok Hollands als we zijn ook de prijs hahaha. Einde vd middag streken we neer op RV Riverside campground.

Mooie plekken met eigen bbq voorziening en voorzien van 20 gratis douchemunten van de aardige,blonde “boss”! Na een lekkere pasta nog even een spannende douchebeurt met zaklampen, lekker slapen in onze campers.

Zondag 23-4: best lekker geslapen, prima bedden en geen beren, lekker ontbijten met gebakken eieren en toast.

Op naar de gondel van Whistler, na een lekkere flinke bak koffie de gondel in op naar de peak 2 peak.

Wat een sneeuw nog, geweldig, zelfs nog sneeuwval voor de zon langzaam doorkomt. Wat een prachtig uitzicht op 483 meter boven de vallei in een gondel met glazen bodem. Op de terugweg steeds meer zon, lekker lunchen bij een brasserij in het mooie centrum van Whistler, we waanden ons echt op ski vakantie! Mooi centrum met dure winkels en veel restaurants. Olympic plaza ook gaaf om te zien. Op de camping hout sprokkelen, hakken en vuurtje stoken. Lekker de bbq aan voor goede angusbeef en gepofte aardappelen. Afsluiten met mega marshmallows, en een stotterende Marcel

Maandag 24-4: voorzien vertrek 9 uur….bestemming Lund

Om 9.15 ging de route van onze camperreis door West-Canada naar Horseshoe Bay, wat een prachtige weg, nu met beter weer dan de heenreis. Ruim op tijd bij de pond, waar we niet de enigen zijn. Met een starbucks koffie op het zonnedek in 40 minuten naar Langdale, via kronkelende wegen op naar Earls Cove. Onderweg in Sechelt een gezellige lunch bij Ritchie’s en boodschappen bij Independent. Op het parkeerterrein zweven de zeearenden boven ons. ‘s-middags brengt BC ferries ons in 50 minuten met prachtig weer en adembenemende uitzichten verder de Sunny Coast af. In Saltery bay rijden we als laatste weg bij de pond voor het laatste stuk naar Lund, met prachtige uitzichten onderweg komen we om 18.15 uur aan in Lund bij Ron, eigenaar van de camping in ranger outfit, die ons warm welkom heet.

Heerlijk in de zon genieten bij het haventje en op onze plek sluiten we af met een mooi kampvuur en een goed stuk vlees op de bbq, vergezeld door een schattige ree. Romy en Didier kijken tot 1 uur snachts sterren en zien zelfs 2 vallende! Zo donker en zo helder. Wauw!

Dinsdag 25-4: beetje uitgeslapen, ontbijt met vers brood van Stacey’s bakery. Lund

Einde van de ochtend maken we een wandeling naar Hurtado Point door het bos eindigend boven de kliffen van Hurtado bay. Met een mooi uitzicht zeearenden en zeerobben naar onze zin iets te ver. Op het terras bij Stacey eten we carrotcake en foccacia met vinegar, heerlijk! ’s Avonds super steak bij hotel Lund, eerst nog hummingbirds gespot, tip van supervriendelijke eigenaresse restaurant Harbour view.

Woensdag 26-4: op naar Campbell River, we rijden naar Powell River.

Marcel koopt een verrekijker, Wendy, Celeste en ik zien iets in het water haha. Na een flinke koffie op de pond over naar Vancouver Island, Comox. Prachtige overtocht, geen wildlife gespot. De camping in Campbell river is vroeger voor ons open gegaan, het is er prachtig, oneindig veel bomen. Onderweg naar de camping maken we een wandeling naar Elk Falls, over de buizen van BCHydro komen we bij een kleine suspension bridge en een mooie waterval. Boodschappen bij Wallmart  en lekker gegeten bij Whitespot, in de haven zien we harbourseals en een zeearend, verder is het er erg rustig. Na het eten nog ff shoppen bij Canada Superstore tot 22.00 uur open!

Donderdag 27-4: we kiezen voor Mount Washington, 3/4 uur rijden als daguitstap. Campbell River

Flink klimmen en steeds dichtere bewolking, uiteindelijk belanden we in een enorme sneeuwbui en besluiten om te keren. Bijzonder dat er in deze tijd nog zo veel sneeuw ligt en valt, vlgns de locals loopt de natuur 3 tot 4 weken achter. We gaan naar Nymf falls, echt een hele brede mooie waterval en een leuke wandeling, geen wildlife op een eekhoorn na. Dan op naar Comox lake, grijze lucht en laaghangende mist maken het wat spooky. Een lunch in de camper en de lucht klaart op. Op de camping aangekomen zetten we de picknickbank in de zon en hebben de grootste lol. Aansluitend een bbq en kampvuur met de nodige wijn, heerlijke avond!

Vrijdag 28-4: iedereen slaapt lekker uit, ik ben al vroeg aan de rand van het bos gaan zitten, maar alleen vogels gespot. Campbell River

We bereiden ons voor op de tocht met Jos en lunchen bij Starbucks, toppie! Om 13.30 uur melden we ons bij Eagle eye. Het is prachtig weer, toch krijgt iedereen een pak aan, muts en bril mee en daar gaan we. Het wordt een geweldige tocht, met de orka’s als hoofdshow! We zien sealions (en horen en ruiken haha) zeehonden, zeearenden, prachtige aalscholvers en dolfijnen (porpoises) iedereen vond het fantastisch. Met een kortingsbon van Jos op naar boston pizza haha ook Jos en zijn vrouw eten er. Nog een kampvuur op de camping en de dag is compleet! De volgende ochtend maken we de oversteek naar de Pacific Rim!

Zaterdag 29-4: om 9.30 uur beginnen we aan de grote oversteek, Didier heeft het zwaar, na al die lange avonden met Romy! Campbell River – Ucluelet

De route van onze camperreis door West-Canada 2017 gaat naar Cathedral Grove met bomen van meer dan 800 jaar oud en 9 meter omvang. Indrukwekkend om te zien. We lunchen in Port Alberni, een echt Amerikaans aandoend stadje, in de regen dat dan wel. We vervolgen de mooie route langs Kennedy river en Kennedy lake, helaas geen beren gespot. Einde van de middag komen we aan in Ucluelet, surfjunction campground, nog steeds regen helaas.  De mannen stappen op de fiets, de kids in de jacuzzi en Wen en ik drinken een wijntje, spelen yahtzee en maken pasta in de caravan. Het blijft maar regenen…

Zondag 30-4: op naar Tofino voor onze tocht bij Remote Passages!

Eerst inkopen doen voor de 7 uur durende tocht..Wendy heeft een slecht voorgevoel.. Om 12.30 uur gaan we aan boord bij Aron, onze native guide en captain. Hij krijgt gelijk melding dat er buiten een grey whale gespot is, daar gaan we..binnen enkele minuten belanden in golven van 3 meter hoog, er liggen nog 2 boten maar de walvis is niet te zien door de enorme golven, Celeste is kotsmisselijk ondanks de prima tour. We gaan maar weer naar binnen want dit is niet grappig meer.. Tussen de eilanden door is het water een stuk rustiger, we gaan op weg naar Cove Hotsprings, anderhalf uur varen. Na 10 minuten krijgen we een melding van een gezonken schip en 5 man overboord, wij zijn op dat moment het dichtstbijzijnde bootje, we onderbreken de tour en gaan op zoek naar mensen in net water, het wordt beangstigend omdat de golven steeds hoger worden en iedereen opgeroepen wordt om te helpen..het blijkt een sportvissersboot te zijn. We zoeken ons rot, Celeste wordt steeds zieker en bij ons de angst om zelf ook om te slaan..3/4 uur zoeken we maar helaas…Sander maant Aron om rustiger water op te zoeken.
Aron stopt de zoektocht met tegenzin, hij is zichtbaar aangeslagen.

Een uurtje later bereiken we cove springs, het is er prachtig. We wandelen over een houten vlonderpad door een prachtig bos en komen aan bij de springs tussen de rotsen, het is een prachtige plek. In de ban van de schipbreuk terug naar Aron, 5 uit het water gehaald, meer weten we niet. Fantastisch gegeten bij Schooner restaurant, echte aanrader! Terug op de camping, dider en romy kaarsje achter de camper. Wij kapot naar bed.

Maandag 1 mei: op het nieuws lees ik dat er 2 mannen uit Alberta zijn overleden, dat nieuws komt binnen.

Mooi strand bij Terrace beach. Daarna winkels, bookshop, souvenirs, eten gehaald bij coop om op Longbeach op te eten, het werd Greenpoint late lunch en daarna Longbeach, PRACHTIG,

Dinsdag 2 mei:van Ucluelet naar Victoria, wat een drukte ppffff

Camping aanrijdroute niet uitnodigend, camping zelf wel mooi onderhouden, geen aanrader. Bbq was weer heerlijk.

Woensdag 3 mei: dagje Victoria.

Wat een leuke, victoriaanse stad, we laten ons door de watertaxi naar China Town brengen en zien onderweg harbourseals en zeeotters. We kopen souveniersin het gezellige centrum.

We sluiten einde van de dag af bij Canoe brewrestaurant, toplocatie en prachtige zaak met uiteraard eigen gebrouwen bier.

Donderdag 4 mei: om 11 uur met pond naar Cariboo RV Burnaby – Vancouver, wederom prachtig weer op de ferry, zien staart van walvis of orka.

‘s Middags met het openbaar vervoer naar Suspension bridge, 25 graden, niet naar binnen geweest, nog maar 2 uurtjes geopend CAD 43 entree pp! Terug in bus eten bij foodmarket aan het water met uitzicht op de skyline van Vancouver, terug op de camping kids nog lekker zwemmen, wij koffers inpakken helaas. Gezellige Nederlanders voorzien ons van drank en wij schenken onze leftovers aan hun haha.

Vrijdag 5 mei: op naar Fraserway, wat een superbedrijf! Hotdogs voor de wachters.

Alles ok, geen schade, met transfer naar Sylvia Hotel, lekker weer wel grijs, ‘s-middags de stad in shoppen en genieten aan het water! ‘s Avonds heerlijk diner en afzakkertje in hotel. Lekkere bedden heerlijk slapen!

Zaterdag 6 mei: 10.30 uit bed! Lekker scrumbled eggs met bacon en pancakes!

Taxi naar het vliegveld, heerlijk rustig in tegenstelling tot Schiphol. Laatste inkopen doen, eten en vliegtuig in. Goede vlucht landen perfect op tijd, helaas is onze camperreis door West-Canada 2017 alweer voorbij!