• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Algemene voorwaarden Camperhuur Canada

Algemene voorwaarden
|

Voor het huren van een camper in Canada gelden een aantal voorwaarden. Hieronder worden kort de algemene voorwaarden camperhuur Canada beschreven.

Huurtarief

De dagprijs varieert per seizoen. De dag van inleveren wordt niet meegerekend als huurdag.

 

Voorovernachting

Na een trans-Atlantische vlucht is een voorovernachting verplicht.

 

Leeftijd /  rijbewijs

Minimum leeftijd van de bestuurder is 25 jaar en moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Internationaal rijbewijs is niet nodig.

 

Benzine

Benzine is voor eigen rekening. Meestal ontvangt men de camper met een volle tank en dient men de camper weer met een volle tank in te leveren.

 

Borgsom

Cad$ 7500,-. Indien een CDR-verzekering is afgesloten Cad$ 500,- , Ter plaatse te voldoen per creditcard. De verhuurmaatschappij behoudt zich het recht voor om uw creditcard te belasten voor het bedrag van uw borgsom. Indien na inleveren van de camper geen schade is, dan wordt dit bedrag weer op uw creditcard gerestitueerd. Het kan enige tijd duren voordat het bedrag weer op uw creditcard is bijgeschreven. Canadareizen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het koersverschil.

 

Openingsdagen en openingstijden

De verhuurstations zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur. Alle verhuurstations zijn op zondags gesloten m.u.v. het verhuurstation in Vancouver wat ook op zondags geopend is van 09.00 uur-15.00 uur.

 

Pick-up en drop-off

Op de verhuur dag dien je contact op te nemen met het verhuurbedrijf i.v.m. de gratis transfer. De camper is beschikbaar tussen 09.00-15.00 uur. Op de laatste dag camper inleveren tussen 09.00-12.00 uur. Indien je de camper te laat inlevert geldt er een boete per uur wat kan oplopen tot een volledige huurdag. De boete kun je uitrekenen door de dagprijs van de camper te delen door 4.

One-way rentals (14 etmalen minimum camperhuur):

Ophalen-inleveren

 • Vancouver-Calgary
 • Calgary-Vancouver
 • Toronto-Halifax
 • Halifax-Toronto

 

Northern Surcharge

Er is geen toeslag voor het rijden in Yukon, Northwest Territories, Alaska en de Nunavut Territories, indien dit bij boeking is opgegeven.

 

Annuleringskosten

Na bevestiging en tot 46 dagen voor vertrek 10% van de huursom met een minimum van Cad$100,-. Van 45 dagen tot 15 dagen voor vertrek 20% van de huursom met een minimum van Cad$ 500,-.; van 14 dagen tot 1 dag voor vertrek 80% van de huursom met een minimum van Cad$ 1000,-; op de dag van vertrek of No-Show 100% + lokale belastingen. Bij een One Way rental gelden bovenstaande annuleringskosten en een toeslag van Cad$ 200,-.

 

Achterlatingskosten

Indien u de camper bij een ander verhuurstation wordt ingeleverd, worden er achterlatingskosten berekend. Calgary-Vancouver Cad$ 700,-; Vancouver-Calgary Cad$ 500,-; Toronto-Halifax v.v. Cad$ 900. De achterlatingskosten zijn exclusief lokale belastingen. De minimale huurperiode voor een “One Way rental” is 14 dagen.
De achterlatingskosten kunt u vooraf reeds voldoen en deze wordt omgerekend tegen de koers op moment van reserveren.

De camperhuur is inclusief basisverzekering van Cad$ 5.000.000,- met een eigen risico van Ca$ 7500,- per schadegeval, in geval van diefstal, auto-ongeluk, vandalisme en brand (geen persoonlijke bezittingen), schade aan de banden, ruitschade, aanrijding met dieren, schade ontstaan door het achteruit rijden van de camper, weersinvloeden (o.a. hagel, storm, overstroming), schade aan het interieur en vervanging van verloren campersleutels of sleutels die in de camper worden vergeten en alle overige schade dit ter beoordeling van camperverhuurder.

Indien CDR-verzekering ad Cad$ 25,- per dag (max. Cad$ 750,- per huur) is afgesloten wordt bovengenoemd eigen risico teruggebracht tot Cad$ 500,- per schadegeval. Bij het afsluiten van een extra CDR-Plus Ca$ 10,- per dag (kan alleen in combinatie met een CDR verzekering) wordt het eigen teruggebracht naar Ca$ 0,-. Medebestuurders dienen altijd op de huurovereenkomst te worden vermeld.
De dekking van de verzekering vervalt geheel bij het rijden onder invloed van drank, drugs, schade ontstaan door een bestuurder die niet op het huurcontract vermeldt staat of niet de leeftijd van 21 jaar heeft, schade onstaan door verkeerde benzine te tanken, nalatigheid bij het controleren van de vloeistoffen (o.a. water, oliepeil) en bandenspanning, schade door oververhitting van remmen, versnelling en motor, schade ontstaan door het rijden in “verboden”gebied (zie rijrestricties) en schade aan de boven- en onderkant van de camper en overige schade dit ter beoordeling van camperverhuurder.
U bent niet verzekerd voor schade aan persoonlijke eigendommen en lichamelijk letsel. Hiervoor dient u een goede reisverzekering af te sluiten.

Lees hier meer over onze verzekeringen.

Indien de gereserveerde motorhome onverhoopt niet beschikbaar is, zal een motorhome uit een hogere categorie beschikbaar worden gesteld. Extra kosten die hier uit voortvloeien (o.a. brandstof, ferry overtocht etc.) worden niet gerestitueerd. Indien slechts een lagere categorie beschikbaar is verplicht de verhuurmaatschappij zich uitsluitend tot terugbetaling van het verschil in huurprijs. Indien op de ingangsdatum geen motorhome beschikbaar is, verplicht de verhuurmaatschappij zich uitsluitend tot vergoeding van de daghuurprijs. Op (gedeeltelijk) ongebruikte vouchers wordt geen restitutie verleend. Evenmin wordt restitutie verleend indien u de motorhome niet heeft kunnen huren vanwege het feit dat u niet over de juiste papieren beschikte.

Rijrestricties

Het is niet toegestaan te rijden in Mexico, Death Valley (1 jun-31 aug), op onverharde en niet publieke wegen en eventuele gebieden die ter plaatse worden vermeld. Tevens is het niet toegestaan om te rijden op de volgende noordelijke wegen:

Yukon:

 • Canol Road, North of Ross River
 • Aishihik Lake Road
 • Road between Dease Lake and Telegraph Creek

 

Alaska

 • Dalton Highway (Hwy 11), tussen Coldfoot en Prudhoe Bay
 • McCarthy Road, tussen Chitina en McCharthy

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge