Autohuur in Canada werkt net zoals in de meeste landen. De huurauto’s in Canada zijn inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, schadeverzekering (basis), diefstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en lokale belastingen. Je haalt de auto met een volle tank op en levert hem ook weer vol in. Let echter altijd goed op want de verschillende autoverhuurbedrijven hanteren vrijwel allemaal andere regels.

LOSSE AUTOHUUR

Wil je op reis? We maken graag een offerte op maat.

CATEGORIEËN HUURAUTO’S

Ondanks dat we zoveel mogelijk rekening houden met je wensen, kunnen we alleen een categorie garanderen, geen merk en type. De huurder/bestuurder van een auto moet tenminste de leeftijd van 21 jaar hebben en reeds minimaal één jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. 

Let op: voor het huren van een auto moet je tevens in het bezit zijn van een creditcard (American Express, Masterdacrd of Visa), die op naam staat van de hoofdbestuurder van de huurauto!

Het is raadzaam je goed te verzekeren tegen mogelijke schade die je kunt oplopen in Canada met je huurauto.Wij adviseren je daarom ook de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten voor de periode dat je de huurauto huurt. Wil je geen afkoop eigen risico verzekering afsluiten dan raden wij je aan om in ieder geval de Super-CDW ter plaatse af te sluiten. Hierdoor verklein je je eigen risico aanzienlijk. Echter alle uitgesloten schades worden niet gedekt. Schade die ontstaan is al je in overtreding bent is nooit gedekt, niet door Super-CDW en ook niet door de afkoop eigen risico verzekering. 

Dekkingsoverzicht canada & amerika 2024

Beschrijving dekkingsoverzicht canada & amerika 2024

AUTOVERZEKERING: CDW

CDW is inbegrepen bij alle autohuur. CDW beperkt het eigen risico bij schade aan de huurauto, maar het eigen risico is nog wel vrij hoog! Afkoop eigen risico is niet verplicht, maar ten zeerste aan te raden. 

Wil je geen afkoop eigen risico verzekering afsluiten, dan is het raadzaam om te plaatse een Super-CDW af te sluiten (niet verplicht). Hierdoor verklein je je eigen risico aanzienlijk. Zonder Super-CDW of afkoop eigenrisico verzekering betaal je tevens voor het eventuele transport van de beschadigde auto. Schade aan de onderzijde van de auto en schade ontstaan terwijl je in overtreding bent, zijn nooit gedekt, ook niet door Super-CDW of afkoop eigen risico verzekering! 

VERZEKERING VOOR AFKOOP EIGEN RISICO BIJ AUTO-, MOTOR- EN CAMPERHUUR

Een schade aan een huurvoertuig heb je zo opgelopen en de verhuurder rekent vaak een hoog eigen risico. Op IJsland is dat bijvoorbeeld ISK 350.000 en in Canada circa € 2000. Door de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten, kun je met een gerust gevoel de weg opgaan. Het is een verzekering die speciaal in het leven is geroepen om schades aan huurvoertuigen te dekken die niet onder het eigen risico vallen (de ‘uitgesloten schades’) en om het eigen risico voor zowel normale als uitgesloten schades tot €0 te brengen. Deze verzekering sluit goed aan bij de CDW-verzekering die bij de autohuur is inbegrepen of apart is afgesloten.

Heb je één van deze uitgesloten schades opgelopen aan je huurvoertuig, dan moet normaal gesproken het volledige schadebedrag dus altijd zelf betaald worden. Door de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten, worden deze uitgesloten schades afgedekt tot een maximum van €7.000 (bij Amerika en Canada maximum US$10.000). Heb je een normale schade opgelopen, dan rekent de verhuurder altijd een bepaald eigen risico. Ter plekke kan een huurder het eigen risico (voor normale schades) aan een huurvoertuig verlagen door het afsluiten van de (duurdere) Super-CDW, maar er blijft altijd een aanzienlijk eigen risico bestaan. Door de afkoop eigen risico verzekering af te sluiten neemt de verzekeraar het eigen risicobedrag over tot een maximum van €3.500 (bij Amerika en Canada maximum US$5.000).

Samengevat betekent het afsluiten van de afkoop eigen risico verzekering dat je bij gewone schades verzekerd bent voor het door de verhuurder berekende eigen risico tot € 3.500 en voor uitgesloten schades zelfs tot € 7.000 . Daarnaast is een bijkomend voordeel dat je ter plaatse ook geen Super-CDW meer hoeft af te sluiten. Dus én goedkoper én meer dekking.

De premie voor de afkoop eigen risico verzekering voor een huurauto wordt als volgt berekend: € 3,95 x aantal dagen autohuur + € 11,00 poliskosten + 21% assurantiebelasting.

Wie geen auto huurt maar een camper, kan bij ons de afkoop eigen risico verzekering voor een camper afsluiten. De voorwaarden zijn gelijk aan de verzekering voor huurauto’s, maar de premie wordt als volgt berekend: € 7,50 x aantal dagen camperhuur + € 11,00 poliskosten + 21% assurantiebelasting.

Op de luchthaven van aankomst haal je je huurauto op en lever je de auto ook weer in. 

Op sommige locaties is One-way verhuur toegestaan. De toeslag hiervoor kan variëren, is exclusief belastingen en dient ter plaatse te worden betaald. 
Drop-off kosten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving. 

De verhuurder houdt de vlucht in de gaten (mits een vluchtnummer is doorgegeven), maar als de vertraging langer is dan 2 uur wordt er aangeraden contact op te nemen met het verhuurbedrijf. 

Bij het inleveren van de auto acht de verhuurder dat dit op tijd gebeurd. Als je de auto 30 minuten of later dan de aangegeven tijd afleverd zal er een toesag gerkend worden. Deze toeslag kan oplopen tot de huurprijs voor een hele dag. 

INBEGREPEN IN AUTOHUUR

Al onze auto’s worden verhuurd inclusief onbeperkte aantal kilomaters, schade door aanrijding, diefstalbeveiliging, luchthavengeld, btw en beperkte aansprakelijkheidsverzekering. 

NIET INBEGREPEN IN AUTOHUUR

Niet bij de autohuur inbegrepen zijn afkoop eigen risico verzekering, aanvullende verzekeringen, brandstof, No-Risk Garantie, extra bestuurder(s), een richting verhuur en éénmalig €35 reserveringskosten.

OPSOMMING VAN EVENTUEE EXTRA’S (BEDRAGEN IN EURO’S EN TER PLEKKE TE VOLDOEN)

  • No-Risk Garantie – €3.50 per dag
  • Draagbare kinderstoel – €3.81 per dag
  • Baby kinderstoel – €3.81 per dag
  • Kinderstoel – €3.81 per dag
  • Navigatie – €3.39 per dag

Huurauto’s Canada

Bekijk hier ons aanbod
Economy
Compact
Full Size
Intermediate
Standard SUV
Intermediate SUV
Fullsize SUV
Luxury
Minivan 7 Personen

Regio’s Canada

Bekijk hier onze regio’s
Oost-Canada
West-Canada