Het Fundy National Park is gelegen aan de Bay of Fundy in de provincie New Brunswick. Het park heeft een ruige kustlijn die onderhevig is aan de grootste getijdenverschillen ter wereld. In het park liggen meer dan 25 watervallen. Vanaf de oever in Fundy National Park kun je in de verte de kust van de provincie Nova Scotia zien.

Bay of Fundy

Dit nationale park ligt aan de oever van de Bay of Fundy, de baai die de provincies New Brunswick en Nova Scotia van elkaar scheidt. Deze baai kent de grootste getijdenverschillen ter wereld. Hier kan het verschil tussen eb en vloed wel oplopen tot 15 meter.

Zeker bij eb is het leuk om een wandeling te maken over ‘the ocean floor’. Wel is het belangrijk bijtijds weer te maken dat je wegkomt, want het getij stijgt zeer snel en voor je het weet heb je natte voeten.

Flora en fauna in Fundy National Park

In het park komt een werkelijk enorme biodiversiteit aan planten voor. Tussen de gemengde bossen die voornamelijk bestaan uit verschillende berkensoorten, sparren en esdoorns, komen bovendien diverse beschermde zeldzame plantensoorten voor, zoals Engels mos, Squashberry en de varensoort Groensteel.

In het park komen enkele grote diersoorten voor, zoals de zwarte beer, coyotes en herten. Daarnaast komen er onder andere wasberen, bevers, marters en talloze vogelsoorten voor.

Bezoek aan Fundy National Park

Het park is eenvoudig te bereiken. Vanuit de richting van Nova Scotia rijd je via de stad Moncton. Vanuit de westelijke richting rijd je via de stad Fredericton richting Alma, het plaatsje bij het park waar tevens het Visitor Center van het park is. Zeker wanneer je in het park wilt gaan vissen is het belangrijk hier even een permit te halen.