In een land met meer dan drie miljoen meren, meer meren dan elk ander land in de wereld, kun je er donder op zeggen dat er in Canada een aantal juweeltjes voor je in petto heeft. Vind hier meer informatie over de mooiste meren van Canada!

Wanneer je op vakantie gaat naar Canada, is het advies dan ook om een aantal van deze meren te bezoeken. Laten we een duik nemen in de mooiste meren van Canada.

De mooiste meren van Canada

Great Slave Lake (NWT)

Great Slave Lake in Northwest Territories is het op acht na grootste meer ter wereld en het diepste van Noord-Amerika. Zes maanden per jaar ligt het meer onder een laag ijs en tijdens de winter is het ijs zo dik dat je er met een vrachtwagen overheen kan rijden.

Zodra het ijs smelt komen de bewoners uit de omgeving samen langs de kusten en bij de woonboten, om samen de eerste vistrofeeën uit het meer te halen. Tijdens de zomermaanden trekt het meer toeristen die hier graag vissen, kajakken en watersporten.

In de prachtige East Arm van het meer liggen talloze kleinere en grotere eilanden en daarmee is deze regio schitterend om te kajakken en te kamperen in de outback.