• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Quadra Island, British Columbia

Adembenemende landschappen
|

Quadra Island ligt voor de kust van British Columbia, tussen Vancouver eiland en de kust van British Columbia. Het maakt deel uit van de Discovery-eilanden, gelegen binnen het Strathcona Regional District.

Van het uiterste noordelijke tot het uiterst zuidelijke punt is het eiland ongeveer 35 kilometer lang. Op het smalste deel van het eiland is het minder dan 2 kilometer breed, op het breedste punt ongeveer 15 kilometer. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 310 vierkante kilometer, ongeveer tweemaal de oppervlakte van Texel.

Geschiedenis van Quadra Island

In 1903 werd het eiland vernoemd naar de Spaanse zeevaarder Juan Francisco de la Bodega y Quadra, die het gebied rond Vancouver Island verkende in de late 18e eeuw. Voor de kolonisatie werd het eiland uitsluitend bewoond door We-wai-kai en Kwakwaka’wakw First Nations. Deze stammen leven nog steeds op het eiland in besloten reservaten.

Toerisme op Quadra Island

Met adembenemende landschappen, dichte bossen en een heerlijk mild klimaat, is het eiland een ideale bestemming voor vakantievierders en dagjesmensen. Bezoekers voelen zich aangetrokken tot het eiland om haar natuurlijke schoonheid, onbeperkte recreatiemogelijkheden en de vriendelijke bewoners.

Sportvissen is en blijft een van de belangrijkste attracties en Quadra Island heeft een nog steeds groeiende kunstgemeenschap, vergelijkbaar met die van Victoria, Vancouver Island. Verder is het een ideale bestemming om te duiken, te wandelen (meer dan 200 kilometer aan hiking trails), te mountainbiken, te kajakken of om wildlife te spotten.

De grillige kustlijn is prachtig om te verkennen per zeekajak en is bezaaid met stranden, beschutte baaien, beschermde kanalen en eilandjes. Daarnaast is het eiland rijk aan drie provinciale parken: Main Lakes Provincial Park en Small Inlet Marine Provincial Park zijn gelegen in het noordelijke deel van het eiland, het Rebecca Spit Marine Provincial Park ligt aan de zuidoostelijke oever van het eiland, in de buurt van het dorpje Heriot Bay.

Vanuit Campbell River op Vancouver Island gaan er dagelijks een ferry naar het eiland, waarvan ook de schoolkinderen op het eiland gebruikmaken. De overtocht duurt slechts tien minuten.

Interesse in een reis langs dit eiland?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge