Quadra Island ligt voor de kust van British Columbia, tussen Vancouver eiland en de kust van British Columbia. Het maakt deel uit van de Discovery-eilanden, gelegen binnen het Strathcona Regional District.

Van het uiterste noordelijke tot het uiterst zuidelijke punt is het eiland ongeveer 35 kilometer lang. Op het smalste deel van het eiland is het minder dan 2 kilometer breed, op het breedste punt ongeveer 15 kilometer. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 310 vierkante kilometer, ongeveer tweemaal de oppervlakte van Texel.

Geschiedenis van Quadra Island

In 1903 werd het eiland vernoemd naar de Spaanse zeevaarder Juan Francisco de la Bodega y Quadra, die het gebied rond Vancouver Island verkende in de late 18e eeuw. Voor de kolonisatie werd het eiland uitsluitend bewoond door We-wai-kai en Kwakwaka’wakw First Nations. Deze stammen leven nog steeds op het eiland in besloten reservaten.

Toerisme op Quadra Island

Met adembenemende landschappen, dichte bossen en een heerlijk mild klimaat, is het eiland een ideale bestemming voor vakantievierders en dagjesmensen. Bezoekers voelen zich aangetrokken tot het eiland om haar natuurlijke schoonheid, onbeperkte recreatiemogelijkheden en de vriendelijke bewoners.

Sportvissen is en blijft een van de belangrijkste attracties en Quadra Island heeft een nog steeds groeiende kunstgemeenschap, vergelijkbaar met die van Victoria, Vancouver Island. Verder is het een ideale bestemming om te duiken, te wandelen (meer dan 200 kilometer aan hiking trails), te mountainbiken, te kajakken of om wildlife te spotten.

De grillige kustlijn is prachtig om te verkennen per zeekajak en is bezaaid met stranden, beschutte baaien, beschermde kanalen en eilandjes. Daarnaast is het eiland rijk aan drie provinciale parken: Main Lakes Provincial Park en Small Inlet Marine Provincial Park zijn gelegen in het noordelijke deel van het eiland, het Rebecca Spit Marine Provincial Park ligt aan de zuidoostelijke oever van het eiland, in de buurt van het dorpje Heriot Bay.

Vanuit Campbell River op Vancouver Island gaan er dagelijks een ferry naar het eiland, waarvan ook de schoolkinderen op het eiland gebruikmaken. De overtocht duurt slechts tien minuten.