• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Stanley Park

Oase in de stad Vancouver
|

Stanley Park is een openbaar stadspark in Vancouver, British Columbia. Het 1.001 hectare grote park is vrijwel geheel omgeven door het water van de Vancouver Harbour en de English Bay. Jaarlijks komen miljoenen bezoekers op het park af voor de meer dan 200 km aan fiets- en wandelpaden. Maar vooral de iconische totempalen zijn een bijzondere attractie.

Dwars door het park loopt de Lions Gate Bridge Road, die het noordelijke en het zuidelijke deel van de stad met elkaar verbindt. Tripadvisor riep in 2014 Stanley Park uit tot “top park in the entire world”. Al met al berichtte Vancouver Sun destijds hierover.

Geschiedenis van Stanley Park

Doordat het een van de eerste gebieden van de stad is die verkend werd tijdens de kolonisatie heeft Stanley Park een lange geschiedenis. Zo is het stuk land duizenden jaren lang gebruikt door inheemse volkeren. Dit was voordat British Columbia gekoloniseerd werd door de Britten tijdens de Fraser Canyon Gold Rush in 1858. Na de kolonisatie werd het gebied van het park met overvloedige bronnen geëxploiteerd door de kolonisten.

Toen het gebied in 1886 tot de stad behoorde is het gebied uitgeroepen tot eerste stadspark van Vancouver. Daarbij is het stadspark vernoemd naar Lord Stanley. Hij was een Britse politicus die destijds benoemd werd tot gouverneur-generaal van de stad.

Natuur

In tegenstelling tot andere grootstedelijke parken, is Stanley Park geen door een landschapsarchitect aangelegd park. Het is een oorspronkelijk dichtbebost gebied dat sinds de achttiende eeuw nagenoeg onaangeroerd is gebleven.

In het gebied staan zo’n half miljoen bomen, waarvan sommige een hoogte hebben bereikt van wel 76 meter. Zo zijn sommige van deze bomen honderden jaren oud. Het gebied is getroffen door 3 zeer zware stormen in 2006 waarbij vele bomen verloren gingen. Echter zijn er veel nieuwe bomen geplant.

Recreatie in het park

Vancouver Seawall is de oever die het park beschermt tegen de getijden. Daarnaast is de renovatie van deze oever een populaire route van veel ‘Vancouverites’ om recreatiesporten te beoefenen. Denk hierbij aan skaten, wandelen, joggen of fietsen. Bovendien is het park een heerlijke oase van rust in de drukke stad Vancouver. En dat niet alleen, het park herbergt namelijk vele bospaden, strandjes, een meertje, kinderspeelplaatsen en het populaire Vancouver Aquarium. Maar ook leuk om te bezoeken in Stanley Park zijn de totempalen, een populaire attractie voor veel toeristen.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge