• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Tatshenshini-alsek provincial park

|

Het Tatshenshini-Alsek Provincial Park ligt in het uiterste noordwestelijke punt van de provincie British Columbia. Daarmee ligt het park als het ware ingeklemd tussen de Alaskan Panhandle en de Yukon Territory. Het park grenst in het noorden aan Kluane National Park en in het westen aan Glacier Bay National Park, Wrangell-St. Elias National Park in Alaska.

Tatshenshini-Alsek maakt deel uit van de International Biosphere Reserve, een aaneengesloten gebied waarvan de eerder genoemde parken ook deel uitmaken. Het gebied is vanwege zijn natuurlijke erfgoed en biodiversiteit een UNESCO World Heritage Site.

Natuur in Tatshenshini-Alsek Provincial Park

In het park stromen de rivieren Alsek en Tatshenshini door U-vormige valleien die zijn gevormd door gletsjers. De valleien door het kustgebergte stellen de koele, vochtige oceaanlucht in staat om door te dringen tot het binnenland. De snelle overgang van oceaan naar binnenland veroorzaakt frequente overstromingen, aardverschuivingen en lawines. De gevarieerde geologie en grote hoogteverschillen hebben een bijzonder gevarieerd landschap opgeleverd.

De Alsek Range bergketen met de hoogste berg Mount Fairweather (4.671 meter) zijn het gevolg van de frequente seismische activiteit die hier langs de kust voorkomt.

Wildlife in het park

In Tatshenshini-Alsek Park leeft een enorme grizzlypopulatie. Een groene corridor verbindt het binnenland met de kuststrook, dwars door gebieden van bergen en ijs en hierdoor is er een perfecte  leefomgeving voor de beren ontstaan.

Alleen in dit Canadese park komt de gletsjerbeer voor. Deze buitengewoon zeldzame blauwgrijze zwarte beer, komt alleen in dit park en net over de grens met de Verenigde Staten voor, in de staat Washington.

Naast enorme veel beren komen er in Tatshenshini-Alsek Park ook Dall’s schapen voor, uitzonderlijke aantallen berggeiten, Kenai-elanden, grijze wolven, adelaars (bald eagles en golden eagles), diverse soorten valken en trompetzwanen aan de kust. Langs de kustlijn leven ook veel zeeleeuwen en bultrugwalvissen.

Een bezoek aan het park

De meest logische manier om het park te bezoeken is via de weg. De Haines Highway loopt langs het park vanuit Haines in Alaska richting het noorden. Vanuit het noorden is het Tatshenshini-Alsek Provincial Park bereikbaar vanuit Whitehorse via de Alaska Highway en de Haines Highway South.

Bezoekers van het park moeten rekening houden met een vochtig en fris klimaat, waarbij het weer snel kan omslaan. Hoewel het park niet beschikt over enige infrastructuur, zijn daarentegen wel schitterende wandelmogelijkheden.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada / Tatshenshini-alsek provincial park
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge