Telegraph Cove is een gemeenschap van ongeveer 20 inwoners in het noordelijk deel van Vancouver Island in British Columbia.

Het ligt op ongeveer 210 kilometer ten noordwesten van Campbell River en zo’n 35 kilometer van Port Hardy, de vertrekplaats van de veerboot door de Inside Passage. Het voormalige vissersdorp is ondanks het zeer bescheiden inwoneraantal een druk centrum voor ecotoerisme, vooral tijdens de zomermaanden.

Het dorpje ligt aan de Johnstone Strait, de smalle doorgang tussen Vancouver Island en de kust van British Columbia. Ook de nabijheid van het Robson Bight ecologisch reservaat maakt het dorpje tot een belangrijke toeristische bestemming voor ecotoerisme.

Ecotoerisme in Telegraph Cove

Het punt is een belangrijk vertrekpunt voor kajakkers en andere whale watching tours. De vele orka’s die tijdens de zomerperiode de Johnston Strait als uitvalsbasis kiezen, hebben ervoor gezorgd dat zich diverse ecotoeristische bedrijfjes zich in Telegraph Cove hebben gevestigd.

Het bedrijfje Stubbs Island Charters (Telegraph Cove Whale Watch) zette 30 jaar geleden Telegraph Cove op de kaart als een van ’s werelds beste plaatsen om walvissen te spotten. Zo is deze omgeving een belangrijke toeristische trekpleister geworden en voor het gehele noordelijke deel van Vancouver Island.

Telegraph Cove Marina

Telegraph Cove Marina and RV Park ligt ook in het dorpje. Het recreatiepark groeit gestaag en gedurende de zomermaanden zijn de aantallen toeristen die het dorpje aandoen vele malen groter dan die van de permanente bewoners.

Toeristen kunnen hutten of suites huren op Telegraph Cove Resorts en genieten van het uitzicht op de Johnstone Strait. Het park is gelegen in het bos op ongeveer een kilometer vanaf de gemeenschap. Ook is het park geschikt om met RV’s/campers te overnachten. Het gezellige haventje huisvest kleine vissersboten en plezierjachten.

De charme van een heel kleine gemeenschap

Eenvoud is charme…klein en compact ligt het dorpje tussen de zee en het regenwoud in het noorden van de wildernis van Vancouver Island. De badplaats met de gezellige steigers en de goed bewaard gebleven historische gebouwen herinnert aan een rustiek verleden, waarin het dorpje zichzelf slechts voorzag van een houtzagerij en zalmzouterij.

De prachtige natuur trekt reizigers met een keur aan outdooractiviteiten zoals walvissen kijken, beren kijken, vissen, kajakken op de oceaan, speleologie, duiken, wandelen en tours naar First Nation reservaten.