Wintersport in Banff…het is de droom van menig wintersportliefhebber. De romantische omgeving van het plaatsje Banff in de Rocky Mountains is een van de populairste wintersportbestemmingen van Canada. Gelegen op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf de luchthaven van Calgary, ligt dit schilderachtige dorp ingeklemd tussen drie prachtige skigebieden in de ruige Rocky Mountains.

Banff ligt in het hart van Banff National Park, het oudste nationale park van Canada. Hier is het niet alleen druk tijdens de lange winters wanneer er naar hartenlust kan worden geskied, ook tijdens de zomers komen hier vele toeristen op het prachtige natuurschoon af.

Wintersport in Banff

Rond Banff zijn er drie skigebieden waar wintersporters hun hart kunnen ophalen:

  • Sunshine Village
  • Mount Norquay
  • Lake Louise

Deze drie skigebieden in de regio Banff zijn na het skiresort Whistler Blackcomb vlakbij Vancouver, de populairste wintersportbestemming van Canada. De goede bereikbaarheid vanaf de luchthaven van Calgary, speelt daarbij een belangrijke rol. Binnen anderhalf uur sta je in hartje Banff. Je kan kiezen voor een huurauto of om per bustransfer naar Banff te reizen. Onderaan de pagina vind je de wintersportreizen naar deze drie gebieden.

Het stadje Banff

Het stadje Banff heeft een rijke geschiedenis door de mijnindustrie. De prachtige natuur bleek in de tweede helft negentiende eeuw echter meer inkomsten te genereren. Toen er ook nog natuurlijk hotsprings werden ontdekt, werd in 1885 besloten het gebied rond Banff uit te roepen tot een nationaal park en al snel stroomden bezoekers toe om al het natuurschoon te bewonderen.

Hoewel Banff National Park in eerste instantie alleen adellijk en koninklijk bezoek ontving, waren het later ook de rijken die het zich konden veroorloven  om te reizen en het park konden bezoeken.

Tegenwoordig ontvangt Banff National Park jaarlijks vier tot vijf miljoen bezoekers. Dit enorme aantal is vooral te danken aan de doorlopende bezoekersstroom, aangezien het park in alle seizoenen aantrekkelijk is om te bezoeken.

Voorzieningen Banff

Juist door het toerisme is Banff een ontzettend gezellig bergstadje met uitstekende voorzieningen. Door het toerisme zijn er vele leuke winkeltjes, accommodaties en restaurantjes en het straatbeeld ademt de vakantiesfeer. Als je in Banff wilt verblijven is er in elke prijscategorie wel een accommodatie of eetgelegenheid te vinden. Er zijn hostels te vinden, maar ook peperdure hotels.

Tijdens de seizoenen, dus bij wintersport in Banff of tijdens de zomermaanden, is het altijd aan te raden bijtijds een reservering te maken, gezien de nog altijd groeiende populariteit.