Een vakantie naar Newfoundland is absoluut de moeite waard als je van natuur houdt, maar ook cultuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. De meest oostelijke provincie van Canada wordt ook wel Canada’s “The Rock” genoemd.

De hoofdstad van Newfoundland is St. John’s en ligt op dezelfde breedtegraad als Parijs in Europa. De stad heeft slechts 181.000 inwoners. De hele provincie heeft een oppervlakte van ruim twee keer die van Nederland. Totaal wonen er 485.000 mensen, heel dun bevolkt dus.

Het eiland dat noordoostelijk ligt van Cape Breton, Nova Scotia, is een schitterend ruig eiland met een adembenemende natuur, steile kliffen en de vriendelijkste Canadezen van het hele land. En dat is geen grap, want vraag er maar naar aan elke willekeurige Canadees.

6 Redenen om op vakantie naar Newfoundland te gaan

1. De prachtige en ruige landschappen en wildlife

Met meer dan 29.000 kilometer ongerepte kustlijn, is er heel wat te verkennen voor toeristen die op vakantie naar Newfoundland gaan. De 265 kilometer lange East Coast Trail biedt toegang tot maar liefst 32 historische gemeenschappen langs de Atlantische kustlijn. De vele wandelpaden die langs de kust liggen zijn er in verschillende niveaus, variërend van beginnersniveau tot gevorderd of vergevorderd.