Horseshoe Lake is een klein, hoefijzervormig bergmeertje, dat op zo’n 20 minuten rijden ligt onder Jasper, Alberta, vlak langs de Icefields Parkway. Aangezien het niet duidelijk staat aangegeven, is enige oplettendheid geboden om dit schitterende meertje te kunnen bezoeken. Vanaf de parkeerplaats langs Highway 93 is het nog vijf minuutjes lopen naar de rand van het meertje. De eerste aanblik van het meertje is reeds adembenemend.

Steile rotsen tekenen zich haarscherp af tegen de blauwe hemel en wanneer je over de rand van de rotsen het heldere water inkijkt, kijk je, afhankelijk van de inval van het zonlicht in het water, zo vier, vijf meter de diepte in.

Horseshoe Lake en Athabasca Falls

Horseshoe Lake en Athabasca Falls zijn een uitstekende combi voor een heerlijke dagtrip op een warme zomerdag. In het meer kan je heerlijk zwemmen in het koele water en cliffjumpen, vanaf de overkant van het meertje. Vanaf het hoogste punt spring je 26 meter de diepte in.

Waarschuwing: er is geen toezicht, dus alles geschiedt op eigen risico.

Later op de middag, als de bussen met toeristen weer zijn vertrokken, is Athabasca Falls een heerlijke plek om te relaxen en te genieten van de immer aanwezige miezer van de waterval. De Athabasca Falls is een goede combi met Horseshoe Lake, aangezien ze op slechts vier minuten rijden van elkaar liggen.

Wandelen rond het meer

Een wandeling rond het meertje is ook een absolute aanrader. De route van ongeveer anderhalve kilometer is in ongeveer 25 minuten te doen.

Bekijk een impressie van Horseshoe Lake in deze cliffjumping video.