• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Medicine Lake, Alberta

|

Medicine Lake is gelegen in Jasper National Park, Alberta, Canada. Het ligt op ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van het stadje Jasper, Alberta. Het meer is ongeveer 7 km lang en is een relatief ondiep meer. Het meer ligt langs de weg van Jasper naar Maligne Lake.

Medicine Lake beschikt over een aanzienlijke populatie van regenboogforel en beekforel en is een paradijs voor vliegvisser’s. Ook bald eagles en visarenden doen het gebied rondom het meer frequent aan, waar deze vogels leven van de vispopulaties.

Geologie van Medicine Lake

Medicine Lake is in geologisch opzicht een bijzonder meer. In eerste instantie lijkt het een gletsjermeer zoals de vele andere, maar dat is het allerminst. Het meer wordt gevoed door gletsjers en in wezen is het niet echt een meer, maar eerder een overloopgebied van de Maligne River, die vanuit Maligne Lake naar de Athabasca River stroomt.

Tijdens de zomermaanden wordt er door de hogere temperaturen versneld smeltwater aangevoerd, waardoor het waterniveau van het meer stijgt en een overloopgebied vormt. Maar zet in de loop van het seizoen op grotere hoogte eenmaal de vorst in waardoor de aanvoer van smeltwater stopt, dan loopt het meer leeg in een aantal sinkholes die uitmonden in een ondergronds grottenstelsel, dat naar de Athabasca River stroomt.

Het ondergrondse afvoersysteem van het meer is enorm uitgebreid en het water stroomt door een stelsel van geërodeerde kalksteen naar de 16 kilometer verderop gelegen Maligne Canyon. Geologen schatten de omvang van het grottensysteem op het grootste ontoegankelijke grottensysteem ter wereld.

Dus wanneer de hoeveelheid smeltwater zo groot is dat de sinkholes niet de capaciteit hebben om de hoeveelheid water te verwerken, dan stroomt het meer vol.

Wildlife

Aan de randen van het meer is ook verrassend veel wildlife te vinden, zoals grizzlyberen, zwarte beren, herten, kariboes, wolven, elanden en bergschapen. Deze zijn vooral tijdens het zomerseizoen actief rond het meer.

Deze video van een moederbeer met twee cubs is aan de oever van het meer opgenomen.

Met de rondreis Autorondreis Alberta en BC in Vogelvlucht kom je langs het prachtige en bijzondere meer.

Reizen die in de buurt komen van Medicine Lake, Jasper

Bekijk hieronder ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge