• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Port Renfrew, Vancouver Island: toeristische hotspot

|

Port Renfrew op Vancouver Island is van oudsher een gemeenschap die is gebouwd op de houtindustrie. Maar in de laatste jaren heeft dit kleine dorpje een flinke transformatie ondergaan. Port Renfrew is sinds kort de Tall Tree hoofdstad van Canada.

De ontdekking van een bos met massieve en bijzondere cederbomen zes jaar geleden trekt meer en meer toeristen aan van over de hele wereld. Nu het bedrijfsleven deze aantrekkende toeristische toestroom heeft omarmt, is het ecotoerisme aantrekkelijker voor Port Renfrew dan de houtkap.

Port Renfrew, centrum van ecotoerisme

Port Renfrew is gelegen op twee uur rijden van Victoria en ligt aan de westkust van Vancouver Island. Een klein stukje rijden vanaf het centrum van Port Renfrew, brengt je naar Avatar Grove. Ontdekker van de enorme bomen TJ Watt zag de ongewoon hoge en massale ceders toen hij de regio bezocht in 2009. “Wij vonden deze immense bomen in de dichtbegroeide bossen,” vertelt Watts.

Watt’s organisatie The Ancient Forest Alliance zorgde samen met de Klamer van Koophandel van Port Renfrew dat het gebied van Avatar Grove in 2012 tot beschermd gebied werd uitgeroepen.

“Avatar Grove trekt sindsdien steeds meer bezoekers die deze enorme bomen willen zien. Elk jaar komen er meer en meer toeristen,” zegt Watts.

Gedurende de zomer komen er soms wel 200 bezoekers per dag van over de hele wereld, sommigen zelfs uit Europa of uit de Verenigde Staten. “Er is een massale toestroom van hogeboomtoerisme en Port Renfrew heeft zichzelf omgedoopt tot Tall Tree Capital of Canada,” zei Ken Wu van The Ancient Forest Alliance.

De impact van het ecotoerisme  op de kleine gemeenschap van 250 inwoners is vrij groot, aangezien hierdoor cabins gebouwd moeten worden om de vele toeristen te huisvesten. Ze willen allemaal de ruwe schoonheid van Vancouver Island bewonderen en vooral beleven.

Een van de meest iconische hoge bomen in het gebied van Port Renfrew staat ook wel bekend als ‘Big Lonely Doug’. Het is de op een na grootste douglasspar van Canada. De boom is bijna vier meter in doorsnee, 67 meter hoog en naar schatting ongeveer 1000 jaar oud.

Dit bos van majestueuze douglassparren, grote rode ceders is een oerbos, van het formaat Jurrassic Park,” zegt Wu.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge