• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Waterton Lakes National Park

Perfecte plek voor spectaculaire landschappen
|

Waterton Lakes National Park is een nationaal park gelegen in de zuidwestelijke hoek van Alberta en grenst in het zuiden aan Glacier National Park in Montana. Waterton werd opgericht in 1895 en vernoemd naar Waterton Lake, een bergmeer dat op de grens ligt tussen Canada en de VS. Dit meer werd op zijn beurt vernoemd naar de Victoriaanse natuuronderzoeker en natuurbeschermer Charles Waterton. Het totale Waterton Lakes National Park beslaat een oppervlakte van 505 km2 van ruige bergen en wildernis.

Natuur op z’n best

Waterton Lakes National Park is de perfecte plek voor spectaculaire landschappen, om wild te bekijken en te genieten van een uitstekende recreatieve mogelijkheden. Ontdek de natuur op zijn best. Waterton Lakes is een adembenemend deel van Canada en een klein noordelijk deel van de States, waar de majestueuze Rocky Mountains plots opdoemen uit de glooiende prairies. Te midden van de pieken zijn de meren van Waterton Lakes National Park gelegen, uit de rotsen uitgehouwen door oude gletsjers in de laatste ijstijd.

De uniciteit van Waterton Lakes is een mix van ongebruikelijke geologie, het milde klimaat, zeldzame wilde bloemen en een ware overvloed aan flora en fauna. Het is een omgeving die eeuwenlang onveranderd is gebleven.

De unieke biosfeer van Waterton Lakes National Park

In 1979 werd Waterton Lakes National Park aangewezen als een van de ‘World Biosphere reserves’, aangezien het park over unieke ecosystemen beschikt, zowel in de bergen, de weides, de meren en de wetlands. Op een relatief klein deel aardoppervlak zijn In Waterton Lakes zeer diverse habitats vertegenwoordigd, zoals prairiegraslanden, espbossen, alpine toendra, hoge weiden, lagere subalpiene bossen en loof- en naaldbossen.

In 1995 werd het park op de Werelderfgoedlijst geplaatst vanwege het kenmerkende klimaat en de gevarieerde flora en fauna.

Toegankelijkheid

Waterton Lakes is het hele jaar door geopend, maar het belangrijkste toeristische seizoen is tijdens de maanden juli en augustus. De enige commerciële faciliteiten die beschikbaar zijn in het park, bevinden zich in het plaatsje Waterton, gelegen aan het Upper Waterton Lake. Het park varieert in hoogte van 1290 meter bij Waterton tot 2910 meter op Mount Blakiston in het noorden van het park. Het park biedt vele schilderachtige wandelroutes, met inbegrip van Crypt Lake Trail.

De Crypt Trail

De Crypt Lake Trail is een van de meest unieke wandelingen die je ooit zult tegenkomen. In 1981 werd deze beoordeeld als “Canada’s Best Hike”. In 2014 werd de Crypt Lake Trail door National Geographic beoordeeld als een van ’s werelds 20 meest indrukwekkende wandelroutes.

Bij de wandeling hoort ook een 15-minuten durende boottocht over Upper Waterton Lake naar het begin van de wandeling: Crypt Landing. De wandelroute komt langs 4 spectaculaire watervallen: Hell Roaring Falls (op 1 km), Twin Falls (op 3,5 km), Burnt Rock Falls (op 5,6 km) en de Crypte Falls (op 8 km). Een hoogtepunt van de wandeling is voor velen de stalen ladder en de 20 meter lange tunnel  door de berg. Na een korte manoeuvre rond een klif (met kabel voor extra veiligheid), kom je aan bij het prachtige Crypt Lake, dat op 8,7 kilometer vanaf de aanvang ligt..

Toerisme in Wateron Lakes National Park

In 2012-2013 brachten zo’n 400 duizend toeristen een bezoek aan Waterton Lakes. Het park is een enorme trekpleister vanwege de uitstekende wandelmogelijkheden. Ook bevat het park enorm veel mogelijkheden om te kanoën en kajakken. Een mooie Lake Cruise behoort ook tot de mogelijkheden.

Bezoekerstip: The Prince of Wales Hotel National Historic Site is een zeer bijzondere plek in Waterton Lakes National Park. Het is het laatste hotel van een reeks typische jaren-20 hotels uit de vorige eeuw. De prachtige architectuur, gecombineerd met de geweldige omgeving, maken een bezoek aan dit hotel absoluut de moeite waard. Op de website van Parks Canada staat meer achtergrondinformatie over dit prachtige hotel.

Interesse in een reis langs dit Nationale Park

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge