Wintersport in Canada wordt steeds populairder bij het Europese publiek. De duurzaamheid in uitstekende sneeuwcondities trekt een groeiende doelgroep naar de Canadese skigebieden. Bestemmingen zoals Whistler Blackcomb, Banff/Lake Louise en Mont Tremblant in Oost-Canada zijn vanwege hun geschikte ligging bijzonder goed bereikbaar vanaf de nabij gelegen luchthavens. Door die ligging kan de reistijd beperkt worden, waarmee een wintersport in Canada niet veel meer reistijd vergt dan een reis naar de gemiddelde Europese skibestemming.

Door het landklimaat en het bergklimaat hebben de binnenlandse skibestemmingen jaarlijks buitengewone hoeveelheden sneeuw. Whistler bijvoorbeeld, is gelegen in de Coastal Mountains in de provincie British Columbia. Door de invloed van de oceaan die grote hoeveelheden vochtige lucht het continent opstuwt, heeft het skiresort Blackcomb vaak reeds vroeg in het seizoen al een flink pak sneeuw. Het komt vrijwel jaarlijks voor dat er weken voordat het skiseizoen aanvangt, reeds voldoende sneeuw ligt.

Skireizen

per wintersportgebied
Whistler
Revelstoke
Banff
Lake Louise
Jasper

Skiresorts

De skiresorts in de Rocky Mountains, waarvan Banff/Lake Louise veruit de populairste skibestemming is, profiteren van de hoge ligging en de grote hoeveelheden sneeuw. Zeker de omgeving van Banff is bijzonder in trek bij Canadezen als wintersportgebied. Maar ook Amerikanen en in toenemende mate Europeanen kiezen voor een wintersport vakantie in Canada.

Het plaatsje Banff ligt op slechts twee uur reizen vanaf de luchthaven van Calgary en met maar liefst drie flinke skiresorts in de directe omgeving zijn de mogelijkheden enorm. Daarbij komt dat de faciliteiten bijzonder goed zijn in Banff en directe omgeving. Vanaf de luchthaven rijdt tijdens het skiseizoen een shuttlebus naar Banff en ook naar de skigebieden rijden pendelbussen af en aan.

Banff zelf is een gemoedelijk plaatsje met een zeer grote variëteit aan accommodaties en restaurants. Niet alleen vind je hier goedkope hamburgerrestaurantjes, maar ook superluxe restaurants. Bovendien geldt qua accommodatie hetzelfde: je kunt kiezen voor een verblijf in een HI hostel of voor een luxe suite of appartement.