• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Reisdocumenten & Invoerbepalingen Canada

ETA Formulier
|

Als je naar Canada reist heb je een geldig en elektronisch leesbaar paspoort nodig. Een Nederlandse Id-kaart is dus niet geldig. Het paspoort dient de hele reisperiode (tot en met één dag na terugkeer in eigen land) geldig te zijn. Canada heeft per 15 maart 2016 het ETA formulier ingevoerd. Het ETA formulier is vergelijkbaar met het ESTA formulier dat de VS gebruikt wanneer je het land bezoekt en is alleen geldig wanneer je per vliegtuig naar Canada reist.

Het ETA formulier is een document dat aangeeft dat men naar Canada mag reizen. In plaats van dat je via de gebruikelijke procedure een visum aanvraagt, hoef je slechts in te loggen op de officiële website van Citizenship and Immigration Canada (CIC). Binnen enkele minuten ben je op de hoogte of je voor een ETA formulier in aanmerking komt en vrij naar Canada mag reizen.
Net zoals bij andere elektronische formulieren, moet de reiziger vervolgens het formulier uitprinten en samen met de andere verplichte reisdocumenten overhandigen bij het aan boord gaan van een vlucht naar Canada.

Belangrijk: Het invullen van je ESTA of ETA formulier vraagt je aandacht! Een verkeerd paspoortnummer is een veel gemaakte fout. Je verwisselt makkelijk bijvoorbeeld de letter B voor het cijfer 8 op het aanvraag formulier. Gevolg is dat je een akkoord krijgt op basis van een verkeerd paspoortnummer. Je kunt dan niet inchecken en mag dus niet aan boord van het vliegtuig.

Voordelen van het ETA formulier Canada

De voordelen van het ETA formulier zijn voornamelijk veiligheidsredenen en een toegenomen snelheid in verwerking. Om een ETA formulier Canada te kunnen verkrijgen, is het van belang eenmalig bepaalde gegevens in te dienen, zoals de naam en geboortedatum, maar ook biometrische gegevens zoals vingerafdrukken. Vervolgens zal de reisverificatie online worden verwerkt.
Het ETA-systeem lijkt in eerste instantie omslachtig, maar omdat het om een eenmalige procedure gaat, zal de binnenkomende reizigersstroom in Canada sneller en efficienter kunnen worden verwerkt. Ook worden ongewenste migranten buiten de deur gehouden, aangezien zij voor hun reis reeds worden afgewezen.

Hoe vraag je het ETA formulier Canada aan?

Het ETA formulier kun je maximaal tot 72 uur (beter eerder) voor vertrek aanvragen en betalen met i-Deal door hier te klikken. Je kunt de online aanvraag in vullen en is in 5 minuten geregeld. De aanvraag is 5 jaar geldig, tenzij je paspoort eerder verloopt. De aanvraag van het ETA formulier kost €19,95 per persoon.

Note: Voor de aanvraag van het ETA formulier ben je zelf verantwoordelijk!!

Invoerbepalingen

Je bent in Canada op vakantie en hebt goederen gekocht en wil die meenemen naar Nederland. Naast kleding en voorwerpen voor persoonlijk gebruik mag je als reiziger bepaalde hoeveelheden artikelen belastingvrij en zonder invoerrechten binnenbrengen.

 

Je hoeft geen belastingen bij invoer te betalen voor:
– 1 liter sterke drank of
– 2 liter mousserende wijn of
– 2 liter likeurwijn zoals sherry of port of een proportioneel assortiment van deze producten en
– 4 liter niet-mousserende wijn en
– 16 liter bier

 

Let op! De vrijstelling geldt alleen voor personen van 17 jaar en ouder.

Je hoeft geen belastingen bij invoer te betalen voor:
– 200 sigaretten of
– 250 gram rooktabak of
– 100 cigarillo’s of
– 50 sigaren of een proportioneel assortiment van deze producten.

 

Let op! Tabaksproducten mag je alleen meenemen voor eigen gebruik. Zijn de tabaksproducten niet voor eigen gebruik? Dan volgt naheffing van belasting, inbeslagname en eventueel een boete.
Let op! De vrijstelling geldt alleen voor personen van 17 jaar en ouder.

 

Neem je zelf geneesmiddelen mee over de grens, die bestemd zijn voor eigen gebruik tijdens de reis? Dan hoef je geen belastingen bij invoer te betalen voor die geneesmiddelen.

Let op! Er gelden speciale regels voor geneesmiddelen waarin zijn verwerkt; verdovende middelen, beschermde dier- en plantensoorten, enzovoorts.

Je hoeft geen belastingen bij invoer te betalen voor andere goederen die je buiten de EU kocht, als de totale waarde niet meer is dan € 430. Onder die € 430 vallen ook geschenken die je meeneemt. De waarden van geneesmiddelen, tabaksproducten, alcoholhoudende producten en persoonlijke bagage zoals hierboven in de tabel staan, tellen niet mee bij deze € 430.

Let op! Neem je handelsgoederen mee? Dan moet je daarvoor wel belastingen bij invoer betalen! De vrijstelling van belastingen bij invoer geldt niet. Neem bij binnenkomst de rode doorgang en doe aangifte bij de Douane!
De waarde van 1 artikel mag niet worden gesplitst over meer personen. Als je dus 1 artikel meeneemt met een waarde van meer dan € 430, dan moet je over het hele bedrag belasting betalen.

Voorbeelden:
Je koopt een camera van € 500. Je moet over het volledige bedrag belasting betalen.
Je koopt een horloge van € 400 en een vulpen van € 55. Het totaalbedrag is € 455. Je hoeft alleen belasting te betalen over de vulpen.

Canadareizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Canada
Highlights van Vancouver Island

De prachtige natuur en het heerlijke klimaat tijdens de lange zomers maken Vancouver Island tot een van de mooiste vakantie-eilanden…

Canada
Reisverslag: camperreis door West-Canada 2017

Het is een diverse reis geworden. Vanuit Vancouver naar Whistler en via Lund, Campbell River en Ucluelet naar Tofino.

Canada
Nationale parken van West-Canada

Hieronder een korte weergave van mijn top 5 parken voor je West-Canada vakantie (provinciale parken en reservaten laat…

Canada
The Inside Passage

De Inside Passage is een veel gebruikte route voor cruiseschepen, vrachtschepen en sleepboten, maar ook kleinere…

Canada
Stanley Park

Dwars door het park loopt de Lions Gate Bridge Road, die het noordelijke en het zuidelijke deel van de stad met elkaar…

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge