• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Reisdocumenten & Invoerbepalingen Canada

ETA Formulier
|

Als je naar Canada reist heb je een geldig en elektronisch leesbaar paspoort nodig. Een Nederlandse Id-kaart is dus niet geldig. Het paspoort dient de hele reisperiode (tot en met één dag na terugkeer in eigen land) geldig te zijn. Canada heeft per 15 maart 2016 het ETA formulier ingevoerd. Het ETA formulier is vergelijkbaar met het ESTA formulier dat de VS gebruikt wanneer je het land bezoekt en is alleen geldig wanneer je per vliegtuig naar Canada reist.

Het ETA formulier is een document dat aangeeft dat men naar Canada mag reizen. In plaats van dat je via de gebruikelijke procedure een visum aanvraagt, hoef je slechts in te loggen op de officiële website van Citizenship and Immigration Canada (CIC). Binnen enkele minuten ben je op de hoogte of je voor een ETA formulier in aanmerking komt en vrij naar Canada mag reizen.
Net zoals bij andere elektronische formulieren, moet de reiziger vervolgens het formulier uitprinten en samen met de andere verplichte reisdocumenten overhandigen bij het aan boord gaan van een vlucht naar Canada.

Belangrijk: Het invullen van je ESTA of ETA formulier vraagt je aandacht! Een verkeerd paspoortnummer is een veel gemaakte fout. Je verwisselt makkelijk bijvoorbeeld de letter B voor het cijfer 8 op het aanvraag formulier. Gevolg is dat je een akkoord krijgt op basis van een verkeerd paspoortnummer. Je kunt dan niet inchecken en mag dus niet aan boord van het vliegtuig.

Voordelen van het ETA formulier Canada

De voordelen van het ETA formulier zijn voornamelijk veiligheidsredenen en een toegenomen snelheid in verwerking. Om een ETA formulier Canada te kunnen verkrijgen, is het van belang eenmalig bepaalde gegevens in te dienen, zoals de naam en geboortedatum, maar ook biometrische gegevens zoals vingerafdrukken. Vervolgens zal de reisverificatie online worden verwerkt.
Het ETA-systeem lijkt in eerste instantie omslachtig, maar omdat het om een eenmalige procedure gaat, zal de binnenkomende reizigersstroom in Canada sneller en efficienter kunnen worden verwerkt. Ook worden ongewenste migranten buiten de deur gehouden, aangezien zij voor hun reis reeds worden afgewezen.

Hoe vraag je het ETA formulier Canada aan?

Het ETA formulier kun je maximaal tot 72 uur (beter eerder) voor vertrek aanvragen en betalen met i-Deal door hier te klikken. Je kunt de online aanvraag in vullen en is in 5 minuten geregeld. De aanvraag is 5 jaar geldig, tenzij je paspoort eerder verloopt. De aanvraag van het ETA formulier kost €19,95 per persoon.

Note: Voor de aanvraag van het ETA formulier ben je zelf verantwoordelijk!!

Invoerbepalingen

Je bent in Canada op vakantie en hebt goederen gekocht en wil die meenemen naar Nederland. Naast kleding en voorwerpen voor persoonlijk gebruik mag je als reiziger bepaalde hoeveelheden artikelen belastingvrij en zonder invoerrechten binnenbrengen.

 

Je hoeft geen belastingen bij invoer te betalen voor:
– 1 liter sterke drank of
– 2 liter mousserende wijn of
– 2 liter likeurwijn zoals sherry of port of een proportioneel assortiment van deze producten en
– 4 liter niet-mousserende wijn en
– 16 liter bier

 

Let op! De vrijstelling geldt alleen voor personen van 17 jaar en ouder.

Je hoeft geen belastingen bij invoer te betalen voor:
– 200 sigaretten of
– 250 gram rooktabak of
– 100 cigarillo’s of
– 50 sigaren of een proportioneel assortiment van deze producten.

 

Let op! Tabaksproducten mag je alleen meenemen voor eigen gebruik. Zijn de tabaksproducten niet voor eigen gebruik? Dan volgt naheffing van belasting, inbeslagname en eventueel een boete.
Let op! De vrijstelling geldt alleen voor personen van 17 jaar en ouder.

 

Neem je zelf geneesmiddelen mee over de grens, die bestemd zijn voor eigen gebruik tijdens de reis? Dan hoef je geen belastingen bij invoer te betalen voor die geneesmiddelen.

Let op! Er gelden speciale regels voor geneesmiddelen waarin zijn verwerkt; verdovende middelen, beschermde dier- en plantensoorten, enzovoorts.

Je hoeft geen belastingen bij invoer te betalen voor andere goederen die je buiten de EU kocht, als de totale waarde niet meer is dan € 430. Onder die € 430 vallen ook geschenken die je meeneemt. De waarden van geneesmiddelen, tabaksproducten, alcoholhoudende producten en persoonlijke bagage zoals hierboven in de tabel staan, tellen niet mee bij deze € 430.

Let op! Neem je handelsgoederen mee? Dan moet je daarvoor wel belastingen bij invoer betalen! De vrijstelling van belastingen bij invoer geldt niet. Neem bij binnenkomst de rode doorgang en doe aangifte bij de Douane!
De waarde van 1 artikel mag niet worden gesplitst over meer personen. Als je dus 1 artikel meeneemt met een waarde van meer dan € 430, dan moet je over het hele bedrag belasting betalen.

Voorbeelden:
Je koopt een camera van € 500. Je moet over het volledige bedrag belasting betalen.
Je koopt een horloge van € 400 en een vulpen van € 55. Het totaalbedrag is € 455. Je hoeft alleen belasting te betalen over de vulpen.

Canadareizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Cox Bay Beach, Tofino
Canada
Highlights van Vancouver Island
De prachtige natuur en het heerlijke klimaat tijdens de lange zomers maken Vancouver Island tot een van de mooiste vakantie-eilanden, in ieder geval buiten de tropen. Hoge bergen, kilometers stranden, prachtige baaien, uitgestrekte oerbossen en een enorme biodiversiteit zijn de voornaamste kenmerken van de natuur op het eiland. Aangezien er zoveel te zien is en je bezoek aan het eiland waarschijnlijk deel uitmaakt van een rondreis door West-Canada, hebben we de 10 mooiste highlights van Vancouver Island voor je op een rijtje gezet.  

De highlights van Vancouver Island

Wanneer je op Vancouver Island aankomt, is het waarschijnlijk dat dat is in de hoofdstad Victoria. In deze historische stad kun je aan de architectuur goed zien dat dit een voormalige Engelse kolonie is.  

Butchard Gardens, Victoria

De Butchard Gardens in Victoria zijn een belangrijke trekpleister. Robert Pim Butchart was een industrieel en in 1904 startte hij als ontginner van een kalksteengroeve op Vancouver Island. Zijn vrouw maakte een mooie bloementuin bij hun huis. Al snel breidde de hobby zich uit en in de periode tussen 1906 en 1929 legden de Butcharts een Japanse Tuin aan bij de kust. Maar ook een Italiaanse tuin op hun voormalige tennisbaan en een prachtige rozentuin. De tuin groeide en toen hun kleinzoon Ian Ross de tuinen van hem overnam breidde hij nog verder uit tot er een compleet park was ontstaan. Maar liefst 50 jaar zette hij zich in voor het erfgoed van zijn grootouders. Tegenwoordig staan er in de tuinen meer dan een miljoen perkplanten en zo’n 900 soorten. Hierdoor staat er vrijwel altijd wel iets in bloei. Meer dan een miljoen jaarlijkse bezoekers uit heel de wereld bezoeken de Butchard Gardens en vooral tijdens de Indian Summer is er geen plek zo mooi als in de tuinen.  

Inner Harbour, Victoria

De gezellige haven van Victoria, met inbegrip van de Inner Harbour, kent een rijke geschiedenis. Zelfs voor de komst van de kolonisten eind achttiende eeuw, was de haven al een belangrijk handelspunt voor de First Nations die hier in de omgeving leefden. Tegenwoordig is de haven een gezellig en bedrijvig centrum voor pleziervaart en kleine cruiseschepen. De rijke geschiedenis die voortleeft in de mooie koloniale gebouwen, de vakantiesfeer en gezellige haven maken de Inner Harbour tot een van de mooiste highlights van Vancouver Island. De haven is tijdens de zomermaanden ook het toneel van festivals, shows en muziek. Vanaf de internationale veerbootterminal vertrekken en arriveren schepen van en naar Vancouver City, Port Angeles, Bellingham en Seattle. Ook is er een watertaxiservice actief vanuit de haven.  

Wild Pacific Trail

Wandelen langs de Wild Pacific Trail is een ervaring die je niet snel zal vergeten. De geweldige natuur, de uitzichten, het gevoel van verbinding met de natuur, het zijn de kenmerken die deze wandelroute maken tot een van de mooiste highlights van Vancouver Island. Voor de route van de Wild Pacific Trail hoef je geen ervaren wandelaar te zijn en deze is ook geschikt voor gezinnen. Natuurlijk loop je in de wildernis waar je wildlife kan tegenkomen. Blijf dus op de paden en maar voldoende geluid om de dieren op afstand te houden. Het 9 kilometer lange netwerk van paden is voorzien van informatieborden. Dit zodat je ook nog veel leert van de schitterende natuur waarin je je begeeft. De Wild Pacific Trail is een perfecte bestemming voor fotografen, storm watchers, vogelaars en wandelaars. De route kan je in twee verschillende loops lopen. Deel één is een lus die begint in de buurt van de vuurtoren (waar je een uitzicht hebt op de Broken Group Islands of Pacific Rim National Park). Het andere deel loopt 5 kilometer in noordelijke richting vanaf Big Beach Park. Vanaf hier kun je de woeste kust verlaten om de grootste bomen in het gebied te bezoeken: Ancient Cedars grove. Adem hier de geur in van bomen van meer dan 800 jaar oud!  

Avatar Grove

Avatar Grove is het zeldzaam en beschermd gebied van een oud systeem van Douglas sparren aan de zuidwestkust van Vancouver Island. De enorme bomen zijn ongeveer 800 jaar oud en tot wel 75 meter hoog. Sommige hebben een omtrek van wel 9 meter. Wanneer je hier rondloopt lijkt het of de tijd niet bestaat. Hier ga je honderden jaren terug in de tijd. Het is bijna surrealistisch wanneer je tussen deze enorme bomen doorloopt. Deze bomen hebben het geluk gehad gespaard te zijn gebleven bij een bosbrand die ongeveer 350 jaar geleden dit gebied verwoestte. Daarnaast zijn ze gelukkig verborgen gebleven voor de Europese kolonisten die hele oerbossen hebben weggekapt. De ontdekker T.J. Watt heeft zich sinds 2009, toen hij de bomen ontdekte, ingespannen om het bos te beschermen. Gelukkig heeft hij de overheid achter zich gekregen en kunnen bezoekers de bomen bewonderen in Avatar Grove bij Port Renfrew.  

Whale Watching

Vancouver Island is natuurlijk ‘the place to be’ als het aankomt op whale watching. Met name tijdens de zomermaanden zijn er veel walvissen te vinden in de Strait of Juan de Fuca en de Salish Sea, de zeestraat tussen het vasteland van BC en Vancouver Island. Vaak zie je bij de overtocht met de ferry al walvissen zwemmen. Op Vancouver Island zijn er vele whale watching tours te boeken. Deze staan onderling allemaal vrijwel constant met elkaar in contact en weten precies waar de kans van slagen het grootst is.  

Campbell River en Quadra Island

Campbell River wordt ook wel ‘Salmon Capital of the World’ genoemd en staat bekend als een uitstekende locatie om te sportvissen en om zalmen te zien. Campbell River is een uitstekende uitvalsbasis om te verblijven op Vancouver Island: je rijdt zo het prachtige Strathcona Provincial Park in, ben je met de veerboot binnen een half uur op de Discovery Islands en de gematigde regenwouden in het noorden en westen van het eiland liggen onder handbereik. Quadra Island ligt tussen Vancouver Island en de kust van British Columbia en maakt deel uit van de Discovery-eilanden. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 310 vierkante kilometer, ongeveer tweemaal de oppervlakte van Texel. Op het eiland leven de We-wai-kai en Kwakwaka’wakw First Nations. Deze stammen leven op het eiland in besloten reservaten. Met dichte bossen en een heerlijk mild klimaat, is Quadra Island een ideale bestemming voor vakantievierders en dagjesmensen. Het is een ideale bestemming om te duiken, te wandelen (meer dan 200 kilometer aan hiking trails), te mountainbiken, te kajakken of om wildlife te spotten. Daarmee is Quadra Island een van de beste highlights van Vancouver Island. Met name kajakken is hier een geliefde bezigheid vanwege de grillige kustlijn met strandjes, beschutte baaien, beschermde kanalen en eilandjes.  

The Abyss bij Nanaimo

Vancouver Island ligt in een seismisch zeer actieve regio. Vrijwel dagelijks worden hier zeer kleine aardschokken waargenomen. Meestal zijn ze niet noemenswaardig, andere keren zijn ze iets zwaarder en nog zeldzamer is het wanneer er scheuren in de bodem ontstaan. Toch gebeurt dat, zoals bij The Abyss bij Nanaimo. Hoewel je bij de naam Abyss nogal verwachtingen hebt, is deze scheur in de bodem niet spectaculair, maar wel noemenswaardig. Deze ‘kloof’ is een halve meter breed en dus ook breed genoeg voor de meeste mensen om in te vallen.  

Tofino

Tofino is voor veel bezoekers een van de mooiste highlights op Vancouver Island. Zeker wanneer je het treft met het weer zie je hier de mooiste zonsondergangen, kun je optimaal genieten van de kilometers stranden en is het een geweldig wandelparadijs. Vanwege de mooie ligging en de perfecte golven, wordt Tofino ook wel het Santa Cruz van Canada genoemd. Je kunt hier schitterend surfen en de bijbehorende cultuur is dan ook heerlijk relaxed en geeft je het ultieme vakantiegevoel.  

Ripple Rock Trail

De Ripple Rock Trail is een wandelroute die aanvangt bij een bramenveld. Hoewel het parcours slechts 8 kilometer lang is, is hij wel vrij pittig met veel stijg- en daalwerk. De route omvat een groot aantal stevige stijgingen, maar eenmaal op de top heb je een onbetaalbaar uitzicht op de Seymour Narrows, waar je Quadra Island en het vasteland van BC.  

Ucluelet

Het kleine plaatsje Ucluelet is net als Tofino verstopt in een uithoek van het eiland. Toch is Ucluelet bijzonder populair bij toeristen. De prachtige omgeving, de vakantiesfeer die hier hangt en de uitstekende outdoormogelijkheden zorgen dat wandelaars, mountainbikers, surfers en zwemmers hier hun hart kunnen ophalen. Daarmee is Ucluelet een van de mooiste highlights van Vancouver Island.
Camperreis
Canada
Reisverslag: camperreis door West-Canada 2017
Het is een diverse reis geworden. Vanuit Vancouver naar Whistler en via Lund, Campbell River en Ucluelet naar Tofino. Wat een prachtige reis!
Vancouver Island
Canada
Nationale parken van West-Canada
Hieronder een korte weergave van mijn top 5 parken voor je West-Canada vakantie (provinciale parken en reservaten laat ik buiten beschouwing). Dus ben je een natuurliefhebber dan ben je in West-Canada helemaal op je plek.
Port Hardy, Canada
Canada
The Inside Passage

De Inside Passage is een veel gebruikte route voor cruiseschepen, vrachtschepen en sleepboten, maar ook kleinere vissersboten. Ook de schepen van de Alaska Marine Highway en veerboten maken veelvuldig gebruik van de Inside Passage. De term ‘Inside Passage’ wordt ook vaak gebruikt om te verwijzen naar de oceaan en eilanden rond de doorgang zelf.

Stanley Park Vancouver, Canada
Canada
Stanley Park
Dwars door het park loopt de Lions Gate Bridge Road, die het noordelijke en het zuidelijke deel van de stad met elkaar verbindt. Tripadvisor riep in 2014 Stanley Park uit tot “top park in the entire world”. Al met al berichtte Vancouver Sun destijds hierover.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge