• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 18 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. mei - september
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

  • 17 etmalen autohuur
  • 17 overnachtingen in 2-persoonskamers
  • alle toeristen- en hotelbelastingen
  • uitgebreid informatiepakket met o.a. reisgids Canada, een wegenkaart en een gedetailleerde Engelstalige routebeschrijving

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Cape Breton, Newfoundland en Labrador

Periode 18 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. mei - september

Deze autovakantie in Oost-Canada brengt je naar Cape Breton, Newfoundland en Labrador en voert je langs de mooiste locaties in de Maritimes, de Atlantische kustprovincies van Canada. Meanderend langs de bekende Cabot Trail ontdek je een paar van Canada’s mooiste landschappen op Cape Breton Island en bezoek je Newfoundland en Labrador’s drie UNESCO World Heritage Sites, waaronder Gros Morne National Park. Authentieke havens en historische plaatsen worden afgewisseld met de schitterende natuur van Oost-Canada.

Cape Breton, Newfoundland en Labrador, de pracht van de Maritimes

Cape Breton Island is een prachtig eiland, gelegen ten noordoosten van Nova Scotia. Het eiland heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat naar het jaar 1497, toen de Italiaan Giovanni Caboto als eerste Europeaan voet aan land zette op het eiland. Cape Breton Island staat vooral bekend om de Cabot Trail, een snelweg die meanderend langs de kliffen werkelijk adembenemende, surrealistische vergezichten biedt. Het landschap van Cape Breton eiland wordt vooral gekarakteriseerd door de rotsachtige kust, glooiend agrarisch land, glaciale valleien, dorre landtongen, bergen en bossen. 

Newfoundland is een eiland dat voor de Canadese kust ligt in de Atlantische oceaan en tevens de meest oostelijk gelegen provincie. Het eiland heeft een oppervlakte van bijna drie keer die van Nederland. Newfoundland wordt gekarakteriseerd door een grillige kustlijn met steile kliffen. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1096 toen vermoedelijk Leif Eriksson Newfoundland ontdekte. Bezoek de L’Anse aux Meadows National Historic Site (UNESCO werelderfgoed), een Vikingnederzetting die stamt uit de elfde eeuw. Ook biedt Newfoundland uitstekende mogelijkheden om walvissen te spotten.

Het gebied Labrador is zo’n zeven keer zo groot als Nederland en er wonen slechts ruim 27 duizend mensen, voornamelijk Inuit en Innu. Ga mee op een begeleide tour naar Battle Harbour, een plaats die herinnert aan het leven en de maatschappij gedurende de 18e, 19e, en 20e eeuw, zoals die gecreëerd was door de inwoners van Newfoundland en Labrador. Ook is een retourtje inbegrepen naar Mary’s Harbour, waarbij je met de veerboot naar dit eiland vlak voor de kust vaart, evenals lunch en een adembenemend landschap! 

Deze autovakantie in Oost-Canada door Cape Breton, Newfoundland en Labrador is een prachtige mogelijkheid de oostelijke provincies van Canada te verkennen. De pittoreske vissersdorpjes langs de kust, uitgestrekte vlakten en historie maken je rondreis onvergetelijk. 

Dag 1 aankomst in Halifax, Nova Scotia
Je komt aan in Halifax, haalt de huurauto op en begeeft je naar de binnenstad, waar je accommodatie zich bevindt, op korte afstand van de historische waterkant.

Dag 2 Halifax – Baddeck, Nova Scotia
Toegang voor de Alexander Graham Bell National Historic Site is inbegrepen, waar je het een en ander kunt leren over de vele prestaties van dit genie, dat van dit eiland zijn thuis maakte. Je brengt de komende nacht door in het charmante Baddeck aan het Bras d’Or Lake.

Dag 3 Baddeck – Port-aux Basques, Newfoundland
Op dag 13 van deze autovakantie in Oost-Canada staat het fort van Louisborg Nationaal Historic Site op het programma. Deze reconstructie, die één vijfde van de nederzetting van New France uit 1744 weergeeft, valt niet met woorden te beschrijven. Wandel door de straten en maak hier en daar een praatje met authentiek gekostumeerde gidsen. Zet je reis voort naar North Sydney voor je nachtelijke oversteek met de veerpont naar Newfoundland & Labrador. Je overnacht op de ferry.

Dag 4 Deer Lake – Port-au-Choix, Newfoundland
Reis naar de vissersgemeenschap op het schiereiland van Port-au-Choix en leer over de oude culturen bij de Port-au-Choix National Historic Site. Het schiereiland steekt iets uit in de Golf van St. Lawrence aan de noordwestelijke kust van Newfoundland en mensen wonen hier reeds sinds 5000 jaar.

Dag 5-6 Port-au-Choix – L’Anse au Clair, Labrador
Ga aan boord van de ferry van St. Barbe om de Strait of Belle Isle naar Labrador over te steken. Zet je reis voort naar de Red Bay National Historic Site, die op de UNESCO werelderfgoedlijst, waar de Basken in de 16eeeuw een walvisstation hadden. Deze bijzondere plaats geeft de essentie weer van het leven aan de kust van Labrador, rijk aan cultuur en geschiedenis. De komende twee nachten verblijf je op Labrador.

Dag 6 staat in het teken van een begeleide tour naar Battle Harbour, een plaats die herinnert aan het leven en de maatschappij gedurende de 18e, 19e, en 20e eeuw, zoals die gecreëerd was door de inwoners van Newfoundland en Labrador. Een retourtje naar Mary’s Harbour, waarbij je met de veerboot naar dit eiland vlak voor de kust vaart, is inbegrepen, evenals lunch en een adembenemend landschap!

Dag 7-8 L’Anse au Clair – St. Anthony, Newfoundland
Reis met de veerboot terug naar Newfoundland en bezoek L’Anse aux Meadows National Historic Site (UNESCO werelderfgoed), om het een en ander te leren over de Vikingen die hier meer dan 1000 jaar geleden leefden. Je verblijft twee nachten in St. Anthony.

Begin dag 8 met een walvissen- en ijsbergenboottocht. Vanavond staat je een zeer bijzonder dinertheater te wachten bij het Great Viking Feast. Geniet van een avond vol eten, plezier en vetes en waan je in de tijd van de Vikingen

Dag 9-10 St Anthony – Gros Morne, Newfoundland
Vandaag ga je naar Gros Morne National Park (UNESCO werelderfgoed), één van de hoogtepunten van je reis. Gelegen aan de westkust van het eiland is het park een zeldzaam voorbeeld van het proces van continentale verschuiving, waar diepe oceaankorst en de rotsen van de aardmantel blootliggen. Dit heeft geresulteerd in een spectaculair landschap met laaggelegen kustgebieden, bergplateaus, fjorden, gletsjervalleien, steile kliffen, watervallen en veel meren. Bezichtig de beroemde Tablelands Mountains en bezoek het Discovery Centre.

Breng dag 10 door in Gros Morne National Park, geniet van een wandeling naar Western Brook Pond en maak een boottocht naar deze geweldige landinwaartse fjord. Bezoek ook de Broom Point vis-tentoonstelling en bekijk de hut en de viswinkel die gerestaureerd zijn hun originele staat uit de periode toen de Mudge familie er in de jaren 1960 woonde en werkte.

Dag 11-12 Gros Morne – Gander, Newfoundland
Reis door Central Newfoundland naar Gander, waar je de komende twee nachten zult verblijven. Bezoek bij aankomst het North Atlantic Aviation Museum dat een breed scala aan artefacten en afbeeldingen toont, gerelateerd aan Gander’s kleurrijke geschiedenis met het begin van de luchtvaart in 1935 tot aan de gebeurtenissen van 11 september 2001.

Op dag 12 rijd je naar de charmante voorhaven van Twillingate, in de buurt van de ingang van de Notre Dame Bay. Het is één van de oudste zeehavens van Newfoundland en rond 1800 was dit de meest actieve en welvarende gemeenschap in noordelijk Newfoundland. Bekijk het prachtige uitzicht vanaf de Long Point Lighthouse die uitkijkt over Twilingate Harbour en leer het een en ander over het lokale visserserfgoed tijdens je bezoek aan de Prime Berth. Je dag wordt aangevuld met een bezoek aan de Auk Island Winery voor een tour en proeverij. Deze wijnmakerij heeft zijn sporen verdiend door het maken van unieke wijnen, gemaakt van bessen en fruit uit Newfoundland en een aantal speciale wijnen waarbij water uit ijsbergen gebruikt wordt.

Dag 13-14 Gander – St. John’s, Newfoundland
Reis naar de hoofdstad van St. John’s waar je samen met een lokale gids deze intrigerende oude zeehavenstad ontdekt. Bekijk de Victoriaanse architectuur van het stadscentrum, de drukke moderne waterkant, de Kathedraal van St. John the Baptist, Confederation Building, en het panoramische uitzicht vanaf de Signal Hill National Historic Site.

Je gaat op dag 14 naar het nabijgelegen Bay Bulls, één van de hoogtepunten van je reis. Je maakt een boottocht naar het Witless Bay Ecological Reserve, waar je papegaaiduikers kunt zien. Bezoek later het meest oostelijke punt van Noord-Amerika, Cape Spear National Historic Site.

Dag 15 St. Johns – North Sydney, Newfoundland
Geniet van een vrije dag waarbij je St. John’s op je gemak kunt verkennen. ‘s Avonds reis je naar het in de buurt gelegen Argentia voor de nachtelijke veerboot naar North Sydney. Je overnacht weer op de ferry. North Sydney – Baddeck, Nova Scotia
Aankomst in Nova Scotia, waar je de dag doorbrengt met één van de meest pittoreske ritten door Noord-Amerika: de Cabot Trail. Deze weg kronkelt door het rotsachtige landschap van de noordelijke kust van Cape Breton en klimt omhoog naar de indrukwekkende plateaus van Cape Breton Highlands National Park. Uitkijkpunten bieden je onvergetelijke uitzichten op de ruige kustlijn van Cape Breton, dus zorg ervoor dat je je camera bij de hand hebt. Je breng nog een dag door in het prachtige Baddeck.

Dag 17 Baddeck – Halifax, Nova Scotia
Steek de Canso Causeway nog een keer over naar het vasteland van Nova Scotia en rijd terug naar Halifax voor je laatste nacht in Maritiem Canada. Het diner van vanavond is een diner-cruise in de haven, waarbij je Halifax vanuit een ander perspectief kunt zien.

Dag 18 vertrek
Je levert de huurauto in en begint aan de terugreis.

INBEGREPEN IN DE REIS:

  • 17 etmalen autohuur
  • 17 overnachtingen in 2-persoonskamers
  • alle toeristen- en hotelbelastingen
  • uitgebreid informatiepakket met o.a. reisgids Canada, een wegenkaart en een gedetailleerde Engelstalige routebeschrijving

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Voor deze autovakantie in Oost-Canada door Cape Breton, Newfoundland en Labrador geldt de prijs vanaf € 3.159 per persoon. Verdere prijzen zijn op aanvraag!

Impressies

Cape Breton, Newfoundland en Labrador Vogels Newfoundland Strand Cabot Trail, Nova Scotia Saint Pierre Kerk, Cape Breton

Regio’s bij deze reis

Cape Breton, Newfoundland en Labrador
Newfoundland & Labrador

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge