• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 15 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - augustus
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

  • Nederlands sprekende chauffeur/gids.
  • Vervoer per airconditioned minibus.
  • Transfers van/naar luchthaven.
  • Ferry naar/van Vancouver Island.
  • 14 Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels.
  • Welcome Breakfast op 2e dag.
  • Stadsrondritten in Calgary, Banff, Victoria en Vancouver.
  • Toegang National Parks.
  • Rit per Snow Coach over Columbia Icefield.
  • Spectaculaire Bear Safari.
  • Bezoek wijnproeverij.
  • Toegang Historic O’Keefe Ranch.
  • Toegang Nk’Mip Desert Cultural Centre.
  • Toegang Butchart Gardens.
  • Lokale belastingen.

 

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Canadian Lakes, Mountains & Wildlife Tours

Periode 15 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - augustus

Ontdek de prachtige natuur van West-Canada in een kleine groep in een comfortabele minivan.

Vertrek vanuit Vancouver. Deze 15-daagse groepsreis door de Rocky Mountains en over Vancouver Island is een geweldige mogelijkheid om de ruige natuur van West-Canada te verkennen. Per comfortabele minivan reis je met een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers.

Verloop van deze groepsreis door de Rocky Mountains

Na aankomst in Vancouver verken je eerst het bruisende centrum van de stad. Je bezoekt het heerlijke stadspark Stanley Park en snuift aan de rijke cultuur van de stad. Vervolgens maken we de oversteek naar Vancouver Island, waarbij het zeer aannemelijk is dat we tijdens de overtocht zeehonden of orka’s zien. Nadat we het culturele Victoria en de prachtige stadsparken hebben verkend, maken we de volgende dag de oversteek terug naar het vaste land en trekken langs de Canadese zuidegrens het binnenland in.

We trekken door schitterende natuurparken, bezoeken watervallen en uiteraard gaan we wildlife spotten. Onderweg maken we nog een bear safari, waarbij we met een snelle motorboot de Blue River op gaan. De prachtige omgeving van het stadje Jasper nemen we goed in ons op. De kans dat je hier wilde beren en elanden zien is hier erg groot. Houd hier zeker je camera bij de hand!

Vervolgens zakken we af richting Banff over de Icefields Parkway. Deze beroemde bergsnelweg is een verademing om te bereizen. Zelden zal je zo genieten! Een bezoek aan het meest gefotografeerde meer van Canada, Lake Louise, zal je zeker voor altijd bijblijven. Nadat we de laatste dag van de rondreis de Olympische stad Calgary hebben verkend, nemen we afscheid na deze prachtige rondreis door West-Canada en wordt de terugreis ingezet naar Nederland.

Het grote voordeel van deze groepsreis is dat we veel flexibeler zijn dan grote reisgezelschappen. Zo kunnen we, mits veilig, de minivan langs de weg zetten als we wildlife spotten. Zie dat maar eens met een touringcar te doen! Ook kunnen we eenvoudig zijwegen of bosbaden verkennen in onze zoektocht naar wildlife. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen en de Nederlandstalige gids/chauffeur rijdt je veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.

Dag 1 aankomst Vancouver

Na aankomst in Vancouver luchthaven ontvangst door reisleiding en aansluitend transfer naar het hotel in het centrum van Vancouver waar je 2 nachten verblijft.

Dag 2 Vancouver

Welkomst ontbijt (i) en gelegenheid om met de andere deelnemers kennis te maken. ‘s Morgens maken we een stadsrondrit (i) zodat je een goede indruk krijgt van de stad Vancouver waarbij we o.a. Stanley Park bezoeken.
De middag is ter vrije besteding waarbij je in alle rust en eigen tempo van deze heerlijke stad kunt genieten. Aanraders zijn o.a. Gastown, Robson Street en/of Stanley Park. Het gezellige Yaletown en Granville Island zijn nabij het hotel gelegen.

Dag 3 Vancouver Island

In de ochtend nemen we de ferry (i) naar Vancouver Island waarbij we tijdens de overtocht wellicht orka’s of zeehonden zien! Na aankomst op Vancouver Island bezoeken we de wereldberoemde Butchart Gardens (i). In de namiddag bereiken we de bloemrijke stad Victoria waar we overnachten in het gezellige centrum nabij de haven en Parliament Buildings.

Dag 4 Harrison Hot Springs

De morgen is ter vrije besteding en kun je de binnenstad verkennen (tip: bij het hotel kunt u fietsen huren).
In de middag vertrekken we met de ferry (i) naar het vasteland. Na aankomst laten we het uitgestrekte Vancouver achter ons en rijden via de groene Fraser Valley de bergen tegemoet. We overnachten in het plaatsje Harrison Hot Springs, gelegen aan Harrison Lake.

Dag 5 Manning Provincial Park

Op dag 5 van deze groepsreis door de Rocky Mountains vevolgen we onze route en laten we Harrison Hot Springs achter ons. We bereiken Manning Provincial Park, waar we de Cascade Mountains doorkruisen. We eindigen de dag in het woestijnplaatsje Osoyoos, gelegen aan het gelijknamige meer. Tevens het warmste meer van Canada. Hier wacht ons weer zo’n prachtig resort en laten we ons op een fantastische wijze rondleiden door de wijngaarden en de wijnmakerij van de Nk’Mip Wine Cellars. We verblijven hier helaas maar 1 nacht.

Dag 6 Vernon

We bevinden ons in Okanagan Valley, Canada’s wijngebied waar het zomers wel 40 graden kan worden en waar op de berghellingen druiven worden verbouwd. In Osoyoos bezoeken we het Nk’Mip Cultural Desert Centre (i), opgezet door de lokale First Nations (Indianen) stam, waar u een goed inzicht krijgt in het leven van de oorspronkelijke inwoners van Canada. We rijden langs Lake Okanagan via Canada’s “Wine Capital” Oliver , bezoeken Penticton met de grote raderboot en rijden verder via Peachland. Net buiten Vernon wacht ons dan een fantastische overnachting op een zeer luxe golf resort!

Dag 7 Tijd activiteiten of lekker ontspannen

Rondom je hotel liggen twee professionele, kampioenschaps-golfbanen, met een totaal van 36 holes! Golfen met de prachtigste uitzichten. Wil je liever eerst les, dan kan dat natuurlijk ook. Maar je kunt hier ook prachtig wandelen, mountainbiken, zwemmen, tennissen, naar de sportzaal/school, enz., enz. Lekker luieren met een goed glas Okanagan wijn is ook een goede invulling van de dag.

Dag 8 Wells Grey Provincial Park

Vanuit Vernon bezoeken we de uit 1867 stammende O’Keefe Ranch (i), welke indertijd de grootste ranch van British Columbia was. Je krijgt er een rondleiding met een Nederlands sprekende lokale gids en kunt o.a. het historische woonhuis, het kerkje en de stallen met allerlei dieren bekijken. We vervolgen onze tocht naar Wells Gray Provincial Park waarbij onderweg de sporen van uitgestrekte bosbranden welke hier in 2003 hebben gewoed, nog duidelijk zichtbaar zijn. Via een prachtige route, ver van de veel te drukke hoofdweg, hebben we een bezienswaardige dag op weg naar Kamloops. We rijden langs het enorme Adams Lake op weg naar Wells Grey Provincial Park. Midden in dit prachtige park verblijven we 2 nachten in een authentiek hotel. Canada beleving ten top!

Dag 9 Wells Grey Provincial Park

Vandaag bezoeken we Wells Gray Provincial Park, een schitterend natuurgebied waar je grote kans hebt wild te zien. Echt een dag voor natuurliefhebbers met bezoeken aan o.a. de Helmcken waterval (hoogte 141 meter).
De wandeling naar de top van deze waterval is, letterlijk en figuurlijk, een hoogtepunt. Er is dan nog tijd over om b.v. te gaan White Water raften, paardrijden, een duik te nemen in het glasheldere Dutch Lake of nu eindelijk dat leesboek eens op de veranda van je hotelkamer uit te lezen. Afhankelijk van het weer is er gelegenheid om ‘s avonds een BBQ te ontsteken.

Dag 10 Jasper

Vandaag verlaten we British Columbia en rijden Alberta binnen via de Yellow Head Highway. In Blue River gaan we aan boord van een snelle motorboot voor een spectaculaire Bear Safari(i), een onvergetelijke ervaring…
Na een bezoek aan Mount Robson, met een hoogte van 3954 meter de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains, eindigen we de dag in Jasper, Alberta.
Je verblijft geheel in stijl 2 nachten in een luxe chalet aan de oever van de Athabasca River, enkele kilometers buiten het dorpje Jasper in het hart van Jasper National Park. Pas wel op voor de Wapiti Deer of zwarte beren welke regelmatig om de chalets heen snuffelen.

Dag 11 Maligne Lake

Zorg dat de accu van uw (video)camera goed is opgeladen, want het wordt weer een gedenkwaardige dag. We bezoeken o.a. het relaxte dorpje Jasper, maken een wandeling in Maligne Canyon, rijden langs Medicine Lake en gaan heerlijk genieten bij Maligne Lake. Als optie kun je op het meer een boottocht naar Spirit Island maken, het meest gefotografeerde eilandje van de Rocky Mountains. Je kunt ook kiezen om te gaan kanoën of met de kabelbaan naar de top van Whistlers Mountain te vertrekken.

Dag 12 Icefields Parkway

Nog een van de hoogtepunten van je reis: de rit over de Icefields Parkway van Jasper naar Banff door de Rocky Mountains. Je zult ogen tekort komen om al het natuurschoon in je op te nemen. Onderweg wordt veelvuldig gestopt om in alle rust van het imponerende natuurschoon en hooggebergte te genieten. Natuurlijk maken we een rit per gigantische bus, de zg. Snow Coach, over het Columbia Icefield (i). 2 Overnachtingen in Banff op loopafstand van het gezellige centrum.

Dag 13 Lake Louise & Johnston Canyon

Vandaag trekken we in alle rust wederom de Bow Valley in. ‘s Morgens bezoeken we Lake Louise en het schitterende Valley of the Ten Peaks / Moraine Lake; bergmeren van ongekende schoonheid.
Na de lunch aan de voet van Castle Mountain bezoeken we ‘s middags de Johnston Canyon voor een indrukwekkende wandeling.

Dag 14 Calgary

In de morgen laten wij de Rocky Mountains achter ons en vervolgen onze reis naar de olympische stad Calgary. Na een stadsrondrit is de middag ter vrije besteding en heb je ruim de gelegenheid om de laatste inkopen te doen (tip: niet alleen kleding is hier vergeleken met Nederland bijzonder goedkoop maar ook een bezoek aan bijv. een Apple Store is prijstechnisch interessant).
Overnachting in Calgary nabij restaurants en winkels.

Dag 15 vertrek Calgary

Helaas de laatste dag van deze reis. Transfer naar de luchthaven en afscheid van de reisleiding.

INBEGREPEN IN DE REIS:

  • Nederlands sprekende chauffeur/gids.
  • Vervoer per airconditioned minibus.
  • Transfers van/naar luchthaven.
  • Ferry naar/van Vancouver Island.
  • 14 Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels.
  • Welcome Breakfast op 2e dag.
  • Stadsrondritten in Calgary, Banff, Victoria en Vancouver.
  • Toegang National Parks.
  • Rit per Snow Coach over Columbia Icefield.
  • Spectaculaire Bear Safari.
  • Bezoek wijnproeverij.
  • Toegang Historic O’Keefe Ranch.
  • Toegang Nk’Mip Desert Cultural Centre.
  • Toegang Butchart Gardens.
  • Lokale belastingen.

Extra informatie:

(i): excursie bij reissom inbegrepen.
(o): excursie optioneel; niet bij de reissom inbegrepen.

  • De minibus heeft beperkte bagagecapaciteit; per persoon is 1 koffer of tas en 2 stuks handbagage toegestaan.
  • Zorg voor passende kleding, in de bergen kan het weer snel omslaan.
  • Denk aan zomerkleding plus een warme fleece of trui en goed schoeisel.
  • Zorg voor goede bescherming tegen de zon.
  • Een goede lichamelijke conditie is wenselijk.
  • Tenzij anders vermeld zijn de avonden ter vrije besteding.

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Vertrekdata 2023:

06 juni – 20 juni 2023 (vanaf € 3.399)

18 juli – 1 augustus 2023 (vanaf €3.499)

 

2023

Voor deze groepsreis Canadian lakes, mountains & wildlife tours geldt de prijs vanaf € 3.399 per persoon. Verdere prijzen zijn op aanvraag!

 

Vertrekdata 2023:

06 juni – 20 juni 2023 (vanaf € 3.399)

18 juli – 1 augustus 2023 (vanaf €3.499)

 

Let op: de prijs is exclusief de vluchten. Uiteraard boeken we graag ook de verschillende vluchten voor jullie. De gehele reis valt dan onder onze voorwaarden.

Wil je liever zelf je vluchten boeken, mag dat ook. Wij zijn dan uiteraard alleen verantwoordelijk voor de groepsreis zelf.

Impressies

Canadian Lakes, Mountains en Wildlife Tours Whistler Olympic Village Groepsreis door de Rocky Mountains Groepsreis door de Rocky Mountains

Regio’s bij deze reis

Canadian lakes, mountains & wildlife tours
Alberta
British Columbia

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge