• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Feestdagen en Evenementen Canada

Lijst met feestdagen in Canada
|

Canada kent naast de officiële christelijke feestdagen ook nog enkele andere officiële feestdagen. Speciale evenementen in Canada zijn de Pow Wow festivals tijdens de zomermaanden en de nationale feestdag Canada Day op 1 juli.

Hieronder een lijst met alle nationale feestdagen in Canada op volgorde van de kalender. Verder zijn er nog veel lokale religieuze feestdagen en historische evenementen of festiviteiten die per provincie worden gevierd.

 

 Feestdagen in Canada

 • 01 januari – Nieuwjaarsdag
 • 06 januari – Heilige Drie Koningen
 • 15 februari – Dag van de Vlag
 • 20 februari – Dag van het Nationale Erfgoed
 • 17 maart – St. Patrick’s Day (beschermheilige van Ierland)
 • 19-20 april – Pasen
 • voor 25 mei – Victoria Day
 • 1 juni – Dag van de strijdkrachten
 • 21 juni – Nationale Dag van inheemse volken of ‘Aboriginal Day’
  21 juni – Discovery Day (1497, Newfoundland en Labrador, ontdekt door John Cabot; of de maandag voor 24 juni)
 • 01 juli – Canada Day, Nationale feestdag
 • 1e maandag augustus – British Columbia Day
 • 3e maandag augustus – Discovery Day (Yukon)
 • 1e maandag september – Labour Day, Dag van de Arbeid
 • 04 oktober – St. Franciscus Thanksgiving
 • 31 oktober – Halloween
 • 25 december – Kerstmis
 • 26 december – Boxing Day

Pow wow festivals in Canada

Wanneer je op vakantie in Canada bent tijdens de zomermaanden, is het leuk om een pow wow te bezoeken. Dit zijn festivals van de First Nations waarbij gezongen en gedanst wordt. Het doel van deze ceremonies is om de stamtradities over te brengen op de jongere generaties en op die manier de cultuur levend te houden.

 

Een bezoek aan een pow wow is natuurlijk een prachtige manier om kennis te maken met de cultuur van de Canadese indianen.

 

Canada Day

Canada Day valt op 1 juli en dat is voor veel vakantiegangers een mogelijkheid om de nationale feestdag met de Canadezen mee te vieren. Verspreid over het hele land zijn gezellige festiviteiten te vinden en wordt de Confederatie van Canada gevierd, een nationale feestdag sinds 1 juli 1868.

Canadareizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Zonsondergang tijdens wild pacific trail in Ucluelet
Canada
Bijzondere plekken West-Canada
De natuur in het westen van Canada is spectaculair! Je vindt hier azuur blauwe meren, beren, schitterende watervallen, dichte bossen omringd door fjorden en ga zo maar door.
Tofino, BC
Canada
Aardbevingen in Canada
Elk jaar komen er zo’n 1.400 kleinere aardbevingen in Canada voor. De meeste hiervan vinden plaats aan de westkust in de regio Vancouver en Vancouver Island en zijn meestal niet serieus van betekenis. Op de lijst van aardbevingen op Wikipedia vind je aardbevingen met een grotere kracht.
Hidden Ridge resort, Banff
Canada
Warme badjes Canada
De Ring of Fire is een hoefijzervormig gebied, gelegen rond de Pacifische Oceaan dat bekend staat om de veelvuldige aardbevingen en vulkanische activiteit. Samengevat, deze actieve aardkorst wordt veroorzaakt door de dynamiek in de bewegende tektonische platen van de aardkorst in de regio.
Emerald Lake in Yoho National Park Canada
Canada
7 Belangrijke tips voor je vakantie naar Canada
Om je goed voor te bereiden op je reis hebben we voor jou een lijstje gemaakt met zaken waarmee je zeker rekening moet houden bij je reis naar Canada.
Canisbay Lake, Algonquin Provincial Park, Ontario, Canada
Canada
Indian Summer in Canada
De Indian Summer is in wezen een buitengewoon warme, droge periode in het najaar, ook wel een ‘oudewijvenzomer’ genoemd. In deze periode kleuren de bladeren van de loofbomen sterk oranje en rood. Daarvan vooral van de esdoorns waarmee Canada zo rijk is bezaaid.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Vakantie boeken in coronatijd met omboek- en annuleringsgarantie

Je kunt bij ons in deze onzekere tijden je reis kosteloos omboeken of annuleren tot 30 dagen voor vertrek. Meer informatie over de omboek- en annuleringsgarantie. Wij doen er alles aan dat je zorgeloos je vakantie kunt gaan boeken en kunt genieten van de voorpret!

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge