• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Geldzaken en actuele koers Canada

Canadese Dollar
|

De munteenheid van Canada is de Canadese dollar $ (CAD). Canadees geld is beschikbaar in biljetten van 5, 10, 20, 50 en 100 dollar. De munten zijn beschikbaar in 5 cent (nickel), 10 cent (dime), 25 cent (quarter), 1 dollar (loonie) en 2 dollar (toonie). Munten van een cent worden niet meer gemaakt, contante bedragen worden naar boven of beneden afgerond met 5 cent.

Het is vrijwel overal in het land mogelijk om Canadees geld op te nemen bij een geldautomaat (ATM). Geld opnemen is vaak goedkoper met een bankpas dan met een creditcard. Echter is een creditcard onmisbaar in Canada omdat in alle gelegenheden met een creditcard betaald kan worden. Daarnaast kun je niet zonder creditcard inchecken bij een accommodatie of een auto huren. Alle bekende creditcards zoals VISA, Mastercard en American Express worden geaccepteerd op de meeste plekken.

 

Contant Canadees geld of creditcard?

Hoewel het gebruikelijker is in Canada om met een creditcard te betalen, is het wel altijd handig om contant geld bij de hand te hebben. Het is in Canada namelijk gebruikelijk fooi te geven. Bijvoorbeeld bij het uit eten gaan of na afloop van een excursie, is het gewoon om een fooi te geven aan de bediening of je gids.

 

Bij de benzinepomp betaal je vrijwel overal met creditcard. Ook in hotels is het normaal om met je creditcard af te rekenen.

 

Waarde Canadees geld

Wist je dat de Canadese dollar een van de meest waardevaste valuta ter wereld is? Om die reden hebben vele landen en banken wereldwijd belegd in Canadese dollars om hun geld voor de toekomst zeker te stellen. Bereken hier de actuele koers.

 

Plastic

Wanneer iemand zegt dat hij of zij met plastic betaalt, ga je er vanuit dat diegene met een pas betaalt. Toch is het in Canada een niet veel gebruikte term meer. Waarom niet?

 

Sinds 2011 heeft Canada het oude papiergeld vervangen waardoor tegenwoordig alle papieren bankbiljetten verruilt zijn voor plastic bankbiljetten. Bovendien gaan de kleurrijke biljetten van polymeer langer mee en is het eveneens hygiënischer.

Canadareizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Zonsondergang tijdens wild pacific trail in Ucluelet
Canada
Bijzondere plekken West-Canada
De natuur in het westen van Canada is spectaculair! Je vindt hier azuur blauwe meren, beren, schitterende watervallen, dichte bossen omringd door fjorden en ga zo maar door.
Tofino, BC
Canada
Aardbevingen in Canada
Elk jaar komen er zo’n 1.400 kleinere aardbevingen in Canada voor. De meeste hiervan vinden plaats aan de westkust in de regio Vancouver en Vancouver Island en zijn meestal niet serieus van betekenis. Op de lijst van aardbevingen op Wikipedia vind je aardbevingen met een grotere kracht.
Icefields Parkway, Canada
Canada
De Icefields Parkway
Vanaf de grens tussen de VS en Canada gaat de weg verder noordelijk als Highway 93 North. Het stuk van Highway 93 tussen Lake Louise en het bergstadje Jasper heet de Icefields Parkway.
Peyto Lake, Canada
Canada
De Rocky Mountain gletsjermeren

Hoe krijgen die meren hun prachtige kleuren? Welke factoren spelen een rol? Allereerst is de typisch (azuur)blauwe kleur, en alle afgeleide tinten daarvan, afkomstig van het gruis dat onder grote druk van een gletsjer van de rotswanden wordt afgeslepen. Dit ‘rotsbloem’ wordt met het smeltwater afgevoerd naar de gletsjermeren.

Vuurtoren in het centrum van Digby, Nova Scotia, Canada
Canada
Digby, Nova Scotia

In het verleden werd Digby “Oositookun” genoemd, de term die door Mikmaq First Nations werd gebruikt en iets betekent als ‘oor van de grond’. In het jaar 1760 vestigden zich een aantal Engelse kolonisten in het gebied en noemden de stad Conway.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge