• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Weer en klimaat Canada

Klimaatinformatie over Canada
|

Het weer in Canada staat te boek als ‘altijd koud’, maar dat is allerminst waar. Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s. Natuurlijk zijn er enorme streken waar het vrijwel altijd koud is, maar dan heb je het vooral over de noordelijke poolstreken. Er zijn regio’s waar het weer vrij voorspelbaar is, maar ook regio’s waar het van minuut tot minuut kan veranderen.

Met betrekking tot het weer in Canada kan je als stelregel aanhouden dat in het Zuiden, langs de grens met de Verenigde Staten, de hoogste temperaturen voorkomen. Het is tevens de grensstreek waar de meeste Canadezen wonen. Van West naar Oost kunnen we qua weer het volgende beeld schetsen: British Columbia heeft de zachtste winters en de mildste zomers, maar de meeste neerslag en hoogste luchtvochtigheid. De prairies hebben de koudste winters en de oostelijke provincies krijgen in de winters de meeste sneeuw te verduren en hebben de koelste zomers.

Seizoenen

De seizoenen in Canada zijn zeer scherp afgebakend. Over het algemeen zijn de zomers in het hele land aangenaam warm. De warmste streken zijn zuidelijk Ontario, waar je veel wijngaarden ziet, en de regio Vancouver in BC, onder invloed van de Pacifische luchtstroom. De overgang van zomer naar herfst geschiedt altijd vrij radicaal. In een korte overgangsperiode kleuren de esdoorns prachtig rood, vooral in het stroomgebied van de St. Lawrencerivier. Na een herfst die soms maar een maand duurt, zet koning winter in, een periode  die, met name in de noordelijker streken, wel vier tot vijf maanden aan kan houden. Wanneer de lente zich aandient, staat alle flora in no-time in bloei en vaak binnen een maand zet de zomer reeds in. Ook deze duurt, net als de winter, relatief lang ten opzichte van de herfst en lente.

Verder naar het Noorden zijn de winters langer ten opzichte van de zomers. Ook gedurende de zomermaanden blijven de temperaturen vaak onder de 15 graden, maar er zijn regio’s die tijdens de zomer te maken krijgen met een hittegolf, waarbij de temperatuur plots stijgt tot wel 30 graden.

Canadareizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Tofino, BC
Canada
Aardbevingen in Canada
Elk jaar komen er zo’n 1.400 kleinere aardbevingen in Canada voor. De meeste hiervan vinden plaats aan de westkust in de regio Vancouver en Vancouver Island en zijn meestal niet serieus van betekenis. Op de lijst van aardbevingen op Wikipedia vind je aardbevingen met een grotere kracht.
Hidden Ridge resort, Banff
Canada
Warme badjes Canada
De Ring of Fire is een hoefijzervormig gebied, gelegen rond de Pacifische Oceaan dat bekend staat om de veelvuldige aardbevingen en vulkanische activiteit. Samengevat, deze actieve aardkorst wordt veroorzaakt door de dynamiek in de bewegende tektonische platen van de aardkorst in de regio.
Lake Louise
Canada
12 redenen voor een vakantie in Canada
Of je nu van skiën houdt of liever de wandelschoenen aantrekt, het maakt niet uit, want het enorme landoppervlak van Canada met uiteenlopende klimaten heeft voor elk type reiziger iets te bieden. In dit blog geef ik je 12 redenen waarom een vakantie in Canada zo de moeite waard is!
Forty Mile, Yukon, Canada
Canada
Forty Mile, de ghost town van de Yukon
Tijdens de grote goudkoorts verlieten de meesten van hen het gehuchtje en gingen op zoek naar goud in de regio van Dawson City en Klondike. Het stadje bleef wel in gebruik door de oorspronkelijke bewoners, de Tr’ondëk Hwëch’in indianen. Tegenwoordig is Forty Mile een historische plaats, die wordt beheerd door de Tr’ondëk Hwëch’in indianen en de overheid van Yukon. Ten slotte ligt de verlaten nederzetting erbij als een spookstadje.
Vuurtoren in het centrum van Digby, Nova Scotia, Canada
Canada
Digby, Nova Scotia

In het verleden werd Digby “Oositookun” genoemd, de term die door Mikmaq First Nations werd gebruikt en iets betekent als ‘oor van de grond’. In het jaar 1760 vestigden zich een aantal Engelse kolonisten in het gebied en noemden de stad Conway.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge