• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Warme badjes Canada

Hot pool
|

De provincie British Columbia, maar ook Alberta, is rijk aan warmwaterbronnen, warme badjes die zijn ontstaan door de unieke ligging aan de zogenaamde Ring of Fire.

De Ring of Fire is een hoefijzervormig gebied, gelegen rond de Pacifische Oceaan dat bekend staat om de veelvuldige aardbevingen en vulkanische activiteit. Samengevat, deze actieve aardkorst wordt veroorzaakt door de dynamiek in de bewegende tektonische platen van de aardkorst in de regio.

De warme badjes in Canada

Bij warmwaterbronnen denken veel mensen direct aan IJsland, maar ook Canada is ruimschoots bedeeld met deze warme badjes. Verspreid over West-Canada zijn er een aantal hot springs, vaak midden in de natuur. Even een paar warme badjes onder de loep:

Kootenay Rockies:

De meeste warmwaterbronnen in Canada bevinden zich in een natuurlijke omgeving: het is heerlijk om even te ontspannen te midden van diepe canyons, oude bossen, rivieren, steile bergtoppen en mineraalrijke grotten. Dankzij een hoog gehalte aan mineralen, zijn warmwaterbronnen in deze regio bekend om hun therapeutische voordelen.

 

Ainsworth Hot Springs (spa resort)
Ligt in het hart van de Kootenay wildernis midden tussen de bergen met uitzicht op Kootenay Lake. Kortom, het complex heeft 3 baden en een hoefijzervormige grot (150 meter lang) met 38 °C tot 40 °C warm water. Bovendien liggen de baden dicht bij het dorpje Ainsworth Hot Springs langs Highway nummer 31, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Nelson.

Halcyon Hot Springs (spa resort): Ligt op 70 kilometer rijden in zuidelijke richting vanuit Revelstoke. Halcyon Hot Springs ligt aan de oever van het prachtige Arrow Lakes. Halcyon’s warme water kan een positieve invloed hebben op mensen die last hebben van artritis, osteoporose, en jicht. Dit komt doordat het water rijk is aan natrium, lithium, magnesium, calcium en strontium. Halcyon Hot Springs wordt omringd door spectaculaire bergtoppen, kristalheldere meren en rivieren. Maar ook heeft het een overvloed aan wilde dieren.

Canyon Hot Springs (spa resort)
De Canyon Hot Springs liggen in Albert Canyon op 35 kilometer rijden naar het oosten vanuit Revelstoke midden in de Canadese Rocky Mountains. Canyon Hot Springs resort is geopend in de zomer, van mei tot september.

 

Nakusp Hot Springs (spa resort)
Nakusp Hot Springs ligt net buiten het dorp Nakusp op 100 kilometer rijden in zuidelijke richting vanuit Revelstoke. Het is een kleine maar prachtige plek om te ontspannen.

Hot Springs in de Rocky Mountains:

Radium Hot Springs (spa resort)
Deze warmwaterbronnen liggen in het dorp van Radium Hot Springs waar Highway 93 en 95 elkaar kruizen. Het bad ligt tussen meters hogen rots formaties en het water ruikt niet naar zwavel.

 

Ram Creek Hot Springs (Natural Hotspring)
Is helder en reukloos warm water, met een temperatuur van 30 ° C tot 35 ° C. De badjes zijn in de zomermaanden met een auto bereikbaar. In de wintermaanden kun je er alleen met een sneeuwscooter of crosscountry ski’s komen. Vanuit Lussier Hot Springs volg je de Whiteswan lake Forest Service Road verder naar het oosten. Sla rechts af op de Lussier River Forest Service Road. Sla weer rechts af op White Ram Forest Service Road en rijdt door tot het parkeerterreintje aan de linkerkant van de weg. Je bent nu in het Ram Creek Ecological Reserve. Als je het pad volgt zie je vanzelf de “hot springs”. Van Ram Creek Hot Springs naar Lussier Hot Springs duurt ongeveer 45 minuten (24 kilometer).

Fairmont Hot Springs (spa resort)

Ligt in de Columbia River Valley, tussen de Canadese Rocky Mountains en het Purcell gebergte, net buiten het Kootenay National Park. Fairmont Hot Springs is een groot resort met twee golfbanen, de grootste natuurlijke minerale warmwaterbronnen met duikplank in Canada. Fairmont Hot Springs Resort trekt veel toeristen van over de hele wereld, dus kom je voor je rust laat Fairmont Hot Springs links liggen.

 

Dewar Creek Hot Springs (Natural Hotspring)
Ligt ook weer aan de rand van een riviertje midden in de natuur. Je kunt het lopen maar is best wel een stevige wandeling. Trek er een hele dag vooruit of neem een tent mee en ga er overnachten. Ga je liever met de auto neem dan St. Mary Forestry Road west van Highway 95A bij Marysville over 38.1 km. De afslag naar Dewar Creek Road is 500 m voorbij de prominente White Creek bridge. Sla rechtsaf (noord) naar Dewar Creek Road en volg deze weg over 22.7 km naar het einde van de weg en parkeer je auto op het open stuk. Dan moet je nog over 9 km wandelen over een bos-, paardenpad. Het pad kan modderig zijn en is soms onduidelijk.

 

Buhl Creek Hot Springs (Natural Hotspring)
Deze warmwaterbron is absoluut een bezoek waard. Het water is in de zomer op z’n warmst 40 °C en de rit er naar toe is niet te lang en mooi. Het warme water is helder en geurloos. In het voor en najaar is het water minder warm omdat het bad regelmatig door hoogwater van de rivier water in stroomt. Je rijdt in noordelijke richting op de Kootenay Highway/BC-93 N/BC-95 N naar Barleban Road over ongeveer 33 km. Sla linksaf naar de Findlay Creek Road en volg de weg over ongeveer 6 km. Sla linksaf naar de Skookumchuck Creek Forest service Road en volg de weg over 38 km. Ga rechtdoor en uiteindelijk met de flauwe bocht mee. Over ongeveer 3 km kom je bij het warme badje aan.

 

Octopus Creek Hot Springs (Natural Hotspring)
Ligt aan de oostkant (halverwege het meer) van de Lower Arrow Lake aan de monding van de Octopus Creek. Afgelegen warm bad dat vroeger ook bereikbaar was met de auto over de Applegrove Road. Deze weg komt over “private land” vandaar dat je er nu niet meer met de auto kunt komen. Wanneer je een boot tot je beschikking hebt is het leuk om die tocht te maken.

Lussier Hot Springs (Natural Hotspring)

Ligt midden tussen de bomen en de bergen in de oksel van Lussier rivier aan de rand van het Whiteswan Lake Provincial Park. Rij weg 277 Whiteswan lake Forest Service Road (aangestampt grind- en zandpad) in. Na ongeveer 20 kilometer kom je bij de 3 natuurlijk warme baden aan de rand van de Lussier rivier. Bovendien staat dit gebied bekend om de houtkap. Dus je kunt vrachtwagens die bomen vervoeren verwachten. Daarom is deze weg niet geschikt voor grote campers omdat er weinig ruimte is om te passeren.

Foto: Samantha van Leeuwen

 

Noorden van British Columbia:

De warmwaterbronnen van het noorden van BC zijn bijzonder ongerept, net als de natuurlijke omgeving van deze regio. In het bijzonder zijn er een aantal unieke warmwaterbronnen te vinden. Bijvoorbeeld de thermale bronnen van Liard River Hot Springs, gelegen in een weelderig sparrenbos. Maar ook zijn er warme badjes met natuurlijk, niet-zwavel houdend mineraalwater te vinden in deze regio.

 

Hotspring Island (Natural Hotspring)
Dit is één van de meest populaire bestemmingen van de Queen Charlotte eilanden. Hotspring Island ligt zuidelijk van Lyell Island en je kunt er alleen komen per kajak, boot of watervliegtuig als onderdeel van een excursie. Echter liggen de natuurlijke warme baden aan de kust. Niets is heerlijker om in een warm bad te zitten en een school orka’s langs te zien komen. Echter heb je om er te komen toestemming nodig van de “Gwaii Watchmen”. Al met al mogen er nooit meer dan 12 mensen tegelijk op het eiland zijn.

 

Liard Hot Springs (Natural Hotspring)
Bekend van de film “Into the Wild”. Één van de beste stops op de hele Alaska Highway, gelegen in het Liard Hotsprings Provincial Park ten noorden van Muncho Lake. Er zijn twee warme bronnen met water temperaturen variërend van 42 °C – 52 °C.

Mount Layton Hot Springs (spa resort): Dit warme badje is befaamd doordat het het derde grootste bad gevuld is met natuurlijk warm water in de wereld, compleet met glijbaan. Daarnaast zijn er vier therapeutische zwembaden. Echter zegt men dat het water verlichting geeft van reuma, artritis en huid klachten. Concluderend, het resort ligt op ongeveer 150 kilometer afstand van Prince Rupert, rijden in oostelijke richting.

Iskut River Hot Springs (Natural Hotspring):
Deze warme bron ligt op de westelijke oever van de rivier de Iskut in Noord Britsh Colombia (highway 37). Echter is hier geen bad om in te zitten. Het gebied waar de Iskut River Hot Springs stromen zijn van oorsprong het traditionele grondgebied (Hot Springs Provincial Park) van de Tahltan First Nations. Met helikopter of boot kun je er komen maar lopend daarentegen wordt het erg lastig.

Vancouver Coast and Mountains:

Bezoekers van over de hele wereld hebben sinds de late jaren 1800 gebaad in het geneeskrachtige water van de Harrison Hot Springs waterbronnen. Zelfs voor die tijd nog, werden deze bronnen vereerd door de Salish First Nation. Kortom, deze warme badjes zijn gelegen op slechts twee uur rijden ten oosten van Vancouver via Highway 1.

 

Harrison Hot Springs (spa resort)
Dit is een luxe hotel en spa resort. In het bijzonder heeft het water in de zwembaden een verjongende werking (zeggen ze) die slechts toegankelijk zijn voor de hotelgasten. Voor bezoekers is er een apart gedeelte beschikbaar.

 

Skookumchuck Hot Springs (Natural Hotspring)
Ook wel bekend als “St. Agnes Nou Hot Springs” zijn gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving aan de “Lillooet River”. Het is ongeveer 70 kilometer ten zuidoosten van Pemberton over de In-Chuck-ch Forest Service Road. Meerdere badkuipen zijn gevuld met natuurlijk warm water en vrij toegankelijk. Ten slotte is er ook een camping.

Vancouver Island:

Op Vancouver Island liggen de warme bronnen van Maquinna Provincial Park (in de buurt van Tofino), bereikbaar per boot. Het is absoluut de moeite waard de bronnen te bezoeken, temidden van de prachtige natuur. Ter illustratie, de frisse watervallen stromen hier naar beneden van een heuvel in de rotsachtige warmwaterbronnen.

 

Ahousat Hot Springs (Natural Hotspring)
Tofino biedt nog een tweede natuurlijk warm bad. Weliswaar iets koeler, maar met 25 °C is het best lekker om er even in te gaan zitten. Het water, dat in een betonnen bak stroomt, heeft geneeskrachtige eigenschappen, volgens de verhalen van de lokalen. Daarnaast vind je Ahousat Hot Springs aan de oever van Matilda Inlet in Gibson Marine Provincial Park. Immers ligt het Park op Flores Eiland, aan de westkust van Vancouver Island, noordelijk van Tofino. Vanuit Tofino maak je de oversteek naar het Indianen (first nations) dorp Ahousat.

Hot Springs Cove (Natural Hotspring)

De Hot Springs Cove is een warmwaterbron met uitzicht op zee. Al met al verzamelt het warme water zich tussen de rotsen aan de kust en heeft het een lichte zwavel geur. Maar ook vind je er op bepaalde plekken kleine warmwater watervallen. Kortom, Hot Springs Cove ligt in Maquinna Marine Park in het noorden van Clayoquot Sound, Noordelijk van Tofino (westkust van Vancouver Island).

 

Hot Springs in de Cariboo, Chilcotin & Coastal BC Regio:

Eucott Bay Hot Springs (Natural Hotspring)
Deze warmwaterbronnen in Canada zijn populair onder de watersporters (kleine vaartuigen) in de buurt van Ocean Falls in Dean Channel. Bovendien is het de grootste en bekendste aan de kust. Daarnaast is het water geurloos. Deze warmwaterbronnen hebben geen zwavelgeur – gewoon echt duidelijk warm water dat de ziel kalmeert. Dicht bij het warme bad ligt een camping. GPS coördinaten 52° 27.310′ N, 127° 18.712′ W

 

Hot Springs Beach (Natural Hotspring)
Dit is een onderwater warmwaterbron net voor de kust aan de oostkant van King Island. In het bijzonder vind je hier een camping en een indrukwekkende grote waterval. Deze bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard als je in de buurt bent van dit gebied. GPS coördinaten 52° 21.946′ N, 127° 13.990′ W

Tallheo Hot Springs (Natural Hotspring): Ligt op de westkust van de South Bentinck Arm tegenover Bensins Island. Je kunt er met en boot komen. Bij de badjes is een hut. De baden liggen bij elkaar. De hoofdbron ontspruit vanuit een rotswand die in een rotsbad stroomt. Het water is kraak helder en reukloos. GPS coördinaten 52° 12.292′ N, 126° 56.246′ W

Meager Creek Hotsprings (Natural Hotspring)
Meager Creek is een Hotspring dicht bij het Upper Lillooet Park dat nog behoort tot de Coast Mountains in British Columbia. Het is ongeveer 70 kilometer ten noordwesten (Pemberton Meadows Road en dan Lillooet Forwest Service Road volgen) vanuit Pemberton, 2 uur rijden voordat je er bent. Als je de tijd hebt kun je in de omgeving meerdere badjes vinden.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheden?

Bekijk hier bijpassende reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge