De provincie British Columbia, maar ook Alberta, is rijk aan warmwaterbronnen, warme badjes die zijn ontstaan door de unieke ligging aan de zogenaamde Ring of Fire.

De Ring of Fire is een hoefijzervormig gebied, gelegen rond de Pacifische Oceaan dat bekend staat om de veelvuldige aardbevingen en vulkanische activiteit. Samengevat, deze actieve aardkorst wordt veroorzaakt door de dynamiek in de bewegende tektonische platen van de aardkorst in de regio.

De warme badjes in Canada

Bij warmwaterbronnen denken veel mensen direct aan IJsland, maar ook Canada is ruimschoots bedeeld met deze warme badjes. Verspreid over West-Canada zijn er een aantal hot springs, vaak midden in de natuur. Even een paar warme badjes onder de loep:

Kootenay Rockies

De meeste warmwaterbronnen in Canada bevinden zich in een natuurlijke omgeving: het is heerlijk om even te ontspannen te midden van diepe canyons, oude bossen, rivieren, steile bergtoppen en mineraalrijke grotten. Dankzij een hoog gehalte aan mineralen, zijn warmwaterbronnen in deze regio bekend om hun therapeutische voordelen.

Ainsworth Hot Springs (spa resort)
Ligt in het hart van de Kootenay wildernis midden tussen de bergen met uitzicht op Kootenay Lake. Kortom, het complex heeft 3 baden en een hoefijzervormige grot (150 meter lang) met 38 °C tot 40 °C warm water. Bovendien liggen de baden dicht bij het dorpje Ainsworth Hot Springs langs Highway nummer 31, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Nelson.

Halcyon Hot Springs (spa resort)
Ligt op 70 kilometer rijden in zuidelijke richting vanuit Revelstoke. Halcyon Hot Springs ligt aan de oever van het prachtige Arrow Lakes. Halcyon’s warme water kan een positieve invloed hebben op mensen die last hebben van artritis, osteoporose, en jicht. Dit komt doordat het water rijk is aan natrium, lithium, magnesium, calcium en strontium. Halcyon Hot Springs wordt omringd door spectaculaire bergtoppen, kristalheldere meren en rivieren. Maar ook heeft het een overvloed aan wilde dieren.

Canyon Hot Springs (spa resort)
De Canyon Hot Springs liggen in Albert Canyon op 35 kilometer rijden naar het oosten vanuit Revelstoke midden in de Canadese Rocky Mountains. Canyon Hot Springs resort is geopend in de zomer, van mei tot september.

Nakusp Hot Springs (spa resort)
Nakusp Hot Springs ligt net buiten het dorp Nakusp op 100 kilometer rijden in zuidelijke richting vanuit Revelstoke. Het is een kleine maar prachtige plek om te ontspannen.

Hot Springs in de Rocky Mountains

Radium Hot Springs (spa resort)
Deze warmwaterbronnen liggen in het dorp van Radium Hot Springs waar Highway 93 en 95 elkaar kruizen. Het bad ligt tussen meters hogen rots formaties en het water ruikt niet naar zwavel.

Ram Creek Hot Springs (Natural Hotspring)
Is helder en reukloos warm water, met een temperatuur van 30 ° C tot 35 ° C. De badjes zijn in de zomermaanden met een auto bereikbaar. In de wintermaanden kun je er alleen met een sneeuwscooter of crosscountry ski’s komen. Vanuit Lussier Hot Springs volg je de Whiteswan lake Forest Service Road verder naar het oosten. Sla rechts af op de Lussier River Forest Service Road. Sla weer rechts af op White Ram Forest Service Road en rijdt door tot het parkeerterreintje aan de linkerkant van de weg. Je bent nu in het Ram Creek Ecological Reserve. Als je het pad volgt zie je vanzelf de “hot springs”. Van Ram Creek Hot Springs naar Lussier Hot Springs duurt ongeveer 45 minuten (24 kilometer).