Veel accommodaties in Canada zijn leuk en staan vaak midden in de natuur. In Canada heb je verschillende opties voor accommodatie. Sowieso is er een onderscheid te maken in standaard-, comfort- en deluxe-accommodaties. Tijdens je reis verblijf je altijd in een combinatie van hotels, lodges en cabins, tenzij we anders hebben besproken. Keuken of kitchenette is ook een optie die we kunnen toevoegen aan de hotels, lodges en cabins.

Voor veel accommodatie in Canada geldt dat ze op een tot de verbeelding sprekende plek staan in de natuur. Dus geen motel/hotel langs een hoofdweg, winkelcentrum of industrieterrein. Als je liever wilt kamperen, zijn hier mogelijkheden voor. Wij reserveren voor onze camperklanten altijd een volledig pakket waar alle kampeerplekken bij inbegrepen zijn.

 

Hieronder nog even de verschillende mogelijkheden voor accommodatie in Canada op een rijtje.

De meeste hotelaccommodaties die wij boeken in Canada bevinden zich op en tot de verbeelding sprekende plekken, vaak midden in de natuur. Ook als het gaat om een hotel in de binnenstad proberen we een hotel te vinden die centraal gelegen ligt t.o.v. alle leuke restaurantjes, musea, winkels en culturele bezienswaardigheden. Hotels in Canada hebben minimaal queen size bedden en de mogelijkheid is aanwezig om in de woonkamer te kiezen voor een pull out sofa.

We zorgen er altijd voor, ongeacht voor welke reis je kiest, dat je minimaal 2 nachten in hetzelfde hotel overnachten. Zo krijg je meer rust in je programma en dus een beter idee wat er allemaal te doen is in de directe omgeving.

Houd je van comfort en vind je het niet erg om iedere dag naar een restaurant te moeten gaan voor lunch en diner? Dan past een reis met alleen hotels goed bij je.

De lodges en cabins in Canada zijn vaak op schitterende plekken in de natuur of in een van de nationale parken te vinden. Er is een reeks mogelijkheden voor buitensportactiviteiten wanneer je de lodge of cabin uitstapt. Vaak hebben ze prachtige uitzichten over een meer en heb je uitzonderlijke natuur in de achtertuin, waar wilde dieren rondlopen. De lodges zijn vaak luxe maar knusse ‘blokhutten’ die alle voorzieningen binnen handbereik hebben.

Kamperen wordt veel gedaan in Canada en is dan ook een land bij uitstek met kampeermogelijkheden. Echter is het kamperen in Canada compleet anders dan in Nederland. De campings zijn vaak eenvoudig en je verblijft meestal maar een aantal nachten op dezelfde campingplaats. Iedere camping heeft weer andere faciliteiten, sommige zijn bemand en sommige onbemand. Het ligt eraan waar je persoonlijke voorkeuren naartoe gaan.

De meeste kampeerplekken in Canada zijn gelegen midden in de bossen en de wildernis. Op deze manier leer je de échte ruigheid van Canada kennen en ga je op pad als een echte avonturier. De ongerepte natuur laat je ieder moment verrassen. Er zijn ontzettend veel kampeerplekken beschikbaar door heel Canada, de keuze is reuze!

Natuurlijk is het wel belangrijk om van te voren te weten in welke regio’s je in welke periode het beste kunt gaan kamperen. De temperaturen variëren per regio al enorm en daardoor is het belangrijk om voorafgaand te weten wanneer de beste reisperiode is.