• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Taal Canada

Engels en Frans
|

De officiële taal in Canada is Engels en Frans. Hierdoor vind je op bijvoorbeeld landkaarten, verkeersborden of verpakkingen de omschrijvingen vaak zowel in het Engels als in het Frans.

Alleen in de provincie Quebec en deels New Brunswick (Oost-Canada) wordt Frans gesproken. Daar geldt het Frans als de eerste officiële en belangrijkste spreektaal. Omdat het Engels hier in vergelijking met de rest van Canada maar een ondergeschikte rol speelt, komt het voor dat straatnaam- en verkeersborden uitsluitend Franse benamingen hebben en geen Engelse benaming.

Wat goed is om te weten over de taal in Canada, is dat als je op vakantie naar Quebec gaat, dat de inwoners van Quebec heel trots zijn op hun cultuur en hun taal. Wanneer je direct in het Engels tegen ze spreekt, manen ze je om Frans te spreken en doen ze of ze je niet begrijpen.

 

Wanneer je direct in het Frans begint maar aangeeft liever op Engels over te gaan, dan blijken ze plots feilloos Engels te begrijpen en spreken.

 

Andere taal in Canada

Canada is een smeltkroes van culturen. Met name de stad Toronto heeft culturen vanuit de hele wereld en hier moet je zelfs niet gek opkijken als je ineens Nederlands hoort praten.

Ook de oorspronkelijke bevolking heeft zijn eigen taal in Canada. De Inuit in het noorden en de diverse First Nations culturen hebben elk hun eigen subculturen met diverse talen en dialecten.

 

In totaal zijn er twaalf  taalgroepen van de oorspronkelijke Canadese bevolking, die vervolgens weer zijn onder te verdelen in maar liefst 65 talen en dialecten.

 

Gebarentaal

Naast de gesproken en geschreven taal in Canada, is er ook een vijftal soorten gebarentaal.

Canadareizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Tofino, BC
Canada
Aardbevingen in Canada
Elk jaar komen er zo’n 1.400 kleinere aardbevingen in Canada voor. De meeste hiervan vinden plaats aan de westkust in de regio Vancouver en Vancouver Island en zijn meestal niet serieus van betekenis. Op de lijst van aardbevingen op Wikipedia vind je aardbevingen met een grotere kracht.
Strand, bij Mount Robson
Canada
Reizen met een drone naar Canada
De ontwikkelingen op de dronemarkt verlopen zo snel dat de wet- en regelgeving hierbij achterblijft. Hierdoor wordt er een soort van ‘paniekvoetbal’ gespeeld waardoor de regels vaak streng en onredelijk worden. Ook deze wetten verschillen weer van land tot land en Canada is daar zeer streng in. Wanneer je met je drone naar Canada reist, is het fijn om op de hoogte te zijn van de lokale wet- en regelgeving. Ook wanneer je drone, batterijen en misschien een powerbank deel uitmaken van je reisbagage, krijg je te maken met regeltjes van je vliegmaatschappij.
beren spotten canada
Canada
Beren spotten in Canada
Canada is een enorm land met heel veel wildernis. Die wildernis zoeken beren op, want daar is voedsel te vinden. Wanneer je weet waarmee een beer zichzelf voedt, dan is het al een stuk eenvoudiger om erachter te komen waar je het best beren kan gaan spotten.
Zalmtrek, Grizzly beer, Foto: Robert Lefevre
Canada
Zalmtrek, de beste periode en locaties in British Columbia

Zalm paait in zoet water, meestal in riviertjes en beken. Veel zalm, met name Pacifische zalm brengt zijn volwassen leven door in de oceaan, maar keert terug naar de regio waar hij is geboren  om te paaien en het leven door te geven aan de volgende generatie.

Mount Steven, Yoho National Park, Canada
Canada
Yoho National Park
Yoho National Park heeft een oppervlakte van 1.313 km2 en is daarmee het kleinste van de vier aaneengesloten nationale parken in de regio. Yoho National Park vormt samen met Jasper National Park, Kootenay National Park en Banff National Park maar ook met de drie provinciale parken Hamber Provincial Park, Mount Assiniboine Provincial Park en Mount Robson Provincial Park in British Columbia, de Canadian Rocky Mountain Parks. Het bezoekerscentrum van het park is gelegen vlak langs de Trans Canada Highway in Field, British Columbia. Al met al staat Yoho National Park sinds 1984 op de UNESCO lijst van Werelderfgoed.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Vakantie boeken in coronatijd met omboek- en annuleringsgarantie

Je kunt bij ons in deze onzekere tijden je reis kosteloos omboeken of annuleren tot 30 dagen voor vertrek. Meer informatie over de omboek- en annuleringsgarantie. Wij doen er alles aan dat je zorgeloos je vakantie kunt gaan boeken en kunt genieten van de voorpret!

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge