• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Cape Breton Island

Schiereiland, Nova Scotia
|

Cape Breton Island is een eiland aan de Atlantische kust en gelegen aan de noordzijde van de Canadese provincie Nova Scotia. De naam van het eiland is waarschijnlijk afgeleid van de naam Breton, de verengelste versie van de Franse regio Bretagne.

De oppervlakte van het eiland beslaat met 10.311 vierkante kilometer ongeveer negentien procent van het landoppervlak van Nova Scotia. Het schiereiland is met Nova Scotia verbonden door de 1.385 meter lange dam, de Canso Causeway.

Het schiereiland wordt omgeven door de Gulf of Saint Lawrence aan de westzijde en door de Atlantische Oceaan aan de oostzijde. De hellingen op Cape Breton Island lopen in hoogte op van zuid naar noord, waar ze in de hooglanden van het noorden uitkomen. Bras d’Or, het centraal gelegen en tevens grootste meer van Cape Breton Island, is een van ’s werelds grotere zoutwatermeren.

De bevolking van rond de 135 duizend inwoners is verdeeld over het eiland, maar vooral geconcentreerd in de westelijk gelegen plaatsen Sydney en Glace Bay.

Geschiedenis van Cape Breton Island

De oorspronkelijke bewoners van Cape Breton Island waren maritieme inboorlingen, de voorouders van de Mi’kmaq, de First Nations die het gebied bewoonden toen de eerste Europese kolonisten voet aan wal zetten. De ontdekkingsreiziger John Cabot, naar wie de beroemde Cabot Trail is vernoemd, bezocht het eiland in 1497, maar historici twijfelen aan dat gegeven.

In de zeventiende eeuw is er strijd geleverd tussen Engelse en Franse strijders om de rechten over het eiland.

Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw is de toeristische sector sterk in opkomst gekomen en met name de prachtige natuurparken en de fameuze Cabot Trail trekken toeristen van over de hele wereld naar het eiland.

Ook het historische kustplaatsje Louisbourg, dat deels is gereconstrueerd door Parks Canada is een voorname trekpleister vanwege de rijke historie uit het koloniale tijdperk. Deze National Historic Site trekt jaarlijks gemiddeld 90.000 bezoekers.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge