• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

De Cabot Trail

298 kilometer lange snelweg op Cape Breton Island, Nova Scotia
|

De Cabot Trail is een snelweg op Cape Breton Island, dat deel uitmaakt van de Canadese provincie Nova Scotia. De totale route is 298 kilometer lang en is gelegen op het noordelijke deel van het eiland. Deels meandert de weg langs de kust en steile kliffen, deels door het binnenland. De weg vormt een lus rond de noordpunt van het eiland. De route voert deels door het nationale park Cape Breton Highlands.

De Cabot Trail is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger John Cabot, die in 1497 in het oosten van Canada voet aan land zette. Hoewel dat naar alle waarschijnlijkheid niet op Cape Breton was, maar op Newfoundland, is deze prachtige route toch naar hem vernoemd.

De route van de Cabot Trail

Via het zuidelijk gelegen Port Hastings rijdt men vanaf Nova Scotia Cape Breton Island op. Door links aan te houden rijdt men Highway 19 op. Deze route blijf je 119 kilometer lang volgen tot het dorpje Margaree Forks, waar de Cabot Trail begint. Onderweg kan je al genieten van schattige houten huisjes met schitterende uitzichten op de oceaan.

Bij Margaree Forks draai je rechtsaf de Cabot Trail op, hoewel de route natuurlijk ook andersom te volgen is. Het strekt de aanbeveling de route tegen de klok in te volgen, aangezien je dan onderweg meer spectaculaire uitzichten over de oceaan hebt. Je rijdt richting Baddeck Bay, een route waarbij je 40 kilometer door het binnenland van Cape Breton rijdt, waarna de Cabot Trail tijdelijk overgaat in de Trans Canada Highway. Deze weg volg je 37 kilometer tot aan het plaatsje Englishtown waar je de veerboot neemt naar de andere zijde, naar Jersey Cove.

Nu vervolg je de Cabot Trail langs de oostkust van het eiland. Hierbij kom je langs het natuurreservaat French Wilderness Area, een plaats waar je met een beetje geluk elanden kunt spotten. Voorbij het plaatsje Birchplane gaat de route dichter langs de oceaan, waarbij je regelmatig schitterende lookouts hebt langs de kustlijn en de Cabot Trail.

Je passeert Cape Smokey Provincial Park en de route voert je om de baai Ingonish Harbour heen. Vervolgens leidt de route van de Cabot Trail je door en langs Cape Breton Highlands National Park. Dit is het noordelijke deel van de route dat nu weer voor een afstand van 48 kilometer door het binnenland voert.

Je komt aan in Pleasant Bay aan de westzijde van het eiland en de weg brengt je verder zuidwaarts door Cape Breton Highlands National Park langs de prachtige kliffen. Op dit stuk zijn er regelmatig lookouts langs de weg, waaronder de spectaculaire Mackenzie Mountain Look-off. Verzeker jezelf van een goede camera om de prachtige beelden met het thuisfront te kunnen delen!

Bij het plaatsje Petit Étang is een flinke camping waar veel bezoekers van het eiland gebruik van maken. Je zakt verder af naar het zuiden tot je weer aankomt in het plaatsje Margaree Forks.

Natuurlijk hoef je de Cabot Trail niet in een keer af te leggen. Daarvoor is de omgeving ook veel te mooi. Wanneer je het oostelijke deel van eiland aandoet, is een uitstapje naar de gezellige havenstadjes Sydney of Glace Bay een heerlijk tijdverdrijf. Ook een uitgebreid bezoek aan Cape Breton Highlands National Park is absoluut de moeite waard.

Interesse in een reis langs deze route?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge