Best Times in the Maritimes

Indian Summer op zijn best! Deze uitgebreide reis brengt je langs de vele highlights in een periode dat de bomen zich kleuren in geel, groen, rood en oranje

Vertrek vanuit de stad Halifax waar het moderne centrum en de historische haven een unieke combinatie vormen. De 30-daagse groepsreis Best Times in the Maritimes door Oost-Canada bezoek je de provincies Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island, Québec en Ontario. Onderweg kan je genieten van de schitterende gekleurde bladeren van de Indian Summer. In dit herfstseizoen veranderen de berghellingen in een gloed van geel, groen, oranje en rood.

Je reist met een comfortabele minivan in een klein reisgezelschap door de gekleurde bossen van de kustprovincies. Het groepje bestaat uit maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen waarbij je je in alle vroegte moet haasten, kun je ’s morgens relaxed wakker worden en lekker ontbijten, want dagelijks vertrek je pas om 9 uur.

Ervaar de Indian Summer tijdens deze groepsreis Oost-Canada

Tijdens deze groepsreis in Oost-Canada verken je prachtige meren, ruige zeekusten, mooie zandstranden, pittoreske dorpjes en vuurtorens die het landschap bestrijken. Naast de grote steden Halifax, Quebec City, Montreal, Ottawa en Toronto breng je ook een bezoek aan de Niagara Falls!

Ook onderweg heeft het reizen met een klein gezelschap vele voordelen: tijdens de reis stop je vaak langs de weg (indien veilig natuurlijk!) om wildlife te spotten, je eet bij kleine restaurantjes en er is de mogelijkheid om ook zijwegen en bospaden te gaan verkennen.

We overnachten in soms decadent luxe hotelkamers met geweldig mooie privé badkamers, flatscreen TV’s en gratis internet/wifi in plaats van in kleine tentjes. Mocht je ’s ochtends of ’s avonds zin hebben om even op de hotelkamer te eten dan kan dat zeker. De gids/chauffeur kan onderweg stoppen bij lokale winkels om wat boodschappen te halen. In de reissom zijn alle excursies inbegrepen!

Dag 1 Aankomst Halifax

Bij aankomst op de luchthaven in Halifax wordt je ontvangen door de reisleiding en volgt een aansluitend transfer (i) naar het hotel in de stad. Je kan alvast een bezoek brengen aan de haven, het oude stadscentrum en de winkels en restaurants om een indruk te krijgen! 2 overnachtingen in een hotel in Halifax.

Dag 2 Halifax

Tijdens het welkomst ontbijt (i) is er de gelegenheid om kennis te maken met andere deelnemers. Vervolgens breng je in de ochtend een bezoek aan het Maritiem Museum van Halifax (i) waar visueel de maritieme geschiedenis van de stad wordt toegelicht. Na een bezoek aan dit museum ga je naar het Immigratie Museum (i). In de jaren ’50 was Halifax namelijk de aankomsthaven voor duizenden immigranten. Je leert in het museum meer over waarmee ze te maken kregen tijdens hun eerste jaren in een nieuw land. De rest van dag is vrij te besteden, je kunt natuurlijk altijd de reisgids om adviezen vragen!

Dag 3 Liscomb Mills, Nova Scotia

Vandaag rijden we langs de kust van Nova Scotia naar de bestemming Liscomb Mills. De omgeving heeft grote contrasten van ruige rotsen en mooie zandstranden. Typisch zijn de vuurtorens die de gebieden bewaken. Overnachting in Liscomb Mills.

Dag 4 Dundee

Vanuit het resort op het strand kan je een heerlijke wandeling maken door de uitgestrekte natuur. Kies ervoor langs het strand te wandelen of ga diep de bossen in langs de rivier. Later vandaag vertrekken we weer via de prachtige kustweg in de richting van Sherbrooke (i). Deze plek reflecteert het leven in Nova Scotia zoals aan het eind van 1700 werd geleefd. Overnachting in Dundee aan de oevers van het Bras d’Or Lake op de golfbaan.

Dag 5 North Sydney

We rijden vandaag langs de oevers van het Bras d’Or Lake verder. Via de sluizen van St. Peters, voert de route door Oost-Canada ons naar het Fort van Louisbourg (i). Dit fort is gesticht in 1713 door de Fransen als vissers- en handelscentrum om zich te beveiligen tegen de opdringerige Engelsen. Uiteindelijk is het vernietigd door de Engelsen in 1760. Het geheel is herbouwd en uiteindelijk in originele staat teruggebracht. Nu is het een prachtig openluchtmuseum open voor bezoekers. Overnachting in North Sydney.

Dag 6 Castle Rock

Vandaag rijden we de Cape Breton Highlands in met wondermooie herfstkleuren om ons heen onderweg. Het is ook niet voor niets dat de Cabot Trail zo beroemd is wereldwijd. We rijden ons Country Inn voorbij om een paar uur op zee door te brengen. Per Zodiac (i) gaan we op zoek naar zeedieren zoals walvissen, potvissen, bruinvissen, dolfijnen en zeeschildpadden. 2 overnachtingen op Castle Rock.

Dag 7 Castle Rock

Deze dag kan je goed doorbrengen op de ‘uitkijkpost’ Castle Rock waar meerdere fantastische wandelingen te maken zijn in de omgeving. Je kan zelfs helemaal naar het Steering Island via de Middle Head Hiking Trail wandelen. Bovendien kan je ook genieten van het eindeloze uitzicht vanaf het Country Inn terras.

Dag 8 Belle Cote

Je kan vandaag intens genieten van de rit via de beroemde Cabot Trail door de Cape Breton Highlands. We bevinden ons soms vlak langs de kust terwijl we even later hoog verheven boven de zee rijden. Fantastische uitzichten en wellicht spotten we een walvis of dolfijn in het water! Het is mogelijk de route nog wat uit te breiden ter plekke en wat verloren vissersdorpjes te bezoeken of één van de vele wandelmogelijkheden ondernemen. Overnachting op het strand van Belle Cote.

Dag 9 Baddeck

We gaan vandaag aan boord van een origineel kreeftenvissers vaartuig (i). De belangrijkste maanden voor de kreeften visserij zijn mei en juni, maar wellicht kunnen we ons geluk beproeven. Alexander Graham Bell heeft zijn residentie in het vriendelijke plaatsje Baddeck gehad en veel van zijn beroemde uitvindingen en ontdekkingen gedaan. We overnachten vandaag in het liefelijke Baddeck.

Dag 10 Pictou

Niet alleen is Alexander Graham Bell bekend door de telefoon maar ook voor zijn uitvindingen op het gebied van vliegen en varen. Al deze bevindingen kan je bekijken en ervaren in het Alexander Graham Bell National Historic Site (i) van Baddeck. Vanaf hier rijden we verder langs de andere zijde van het Bras d’Or Lake en via de St. George Bay en de oevers van de Atlantische Oceaan naar Pictou. We overnachten in een prachtig resort direct op het strand aan de Atlantische Oceaan.

Dag 11 Charlottetown, PEI

Met een veerpont (i) ga je ongeveer een uur varen over de Atlantische Oceaan door de straat van Northumberland van Caribou naar Wood Islands. Uiteindelijk komen we aan op Prince Edward Island (PEI), een provincie van Canada. Dit eiland kan worden gekenmerkt door de landbouw, het milde klimaat en de rode aarde. 2 overnachtingen in de hoofdstad Charlottetown.

Dag 12 Charlottetown, PEI

Vandaag kan je genieten in Charlottetown en meer leren over haar geschiedenis. Vraag vooral aan de reisgids wat tips!

Dag 13 Amherst

We rijden vandaag langs de mooie kusten van Prince Edward Island waarna we de Northumberland Strait oversteken via de bijzondere Confederation Bridge (i). Deze indrukwekkende brug heeft een lengte van zeker 13 km. Via de provincie New Brunswick rijden we tenslotte Nova Scotia weer binnen. Overnachting in Amherst.

Dag 14 Truro

Vandaag bevinden we ons op het scheivlak van het Devoon en het Perm. We bezoeken de Joggins Fossil Cliffs UNESCO World Heritage Site waar een bezoekerscentrum (i) te vinden is voor meer informatie over deze speciale plek. Op het strand kan je prachtige fossielen vinden uit het kooltijdperk. Mochten we nog tijd over hebben dan kunnen we een bezoek brengen aan het Millbrook Cultural & Heritage Centre (i) naast het hotel. Hier wordt vanalles verteld over de Mi’kmaw Native Band en de geschiedenis en huidige leefwijze. Overnachting in Truro.

Dag 15 Liverpool

Via de buitenwijken van Halifax komen we wederom bij de Atlantische kust om de beroemde vuurtorens van Nova Scotia en de liefelijke vissersplaatsjes van de South Shore te ontdekken. We bezoeken daarbij het bekende Peggy’s Cove met het mooie dorpsgezicht en de typische vuurtoren. Daarnaast gaan we de World UNESCO Heritage Site Lunenburg bezichtigen. Overnachting in Liverpool.

Dag 16 Saint John

Vandaag rijden we over het schiereiland Nova Scotia naar de havenstad Digby. We bezoeken vandaag het National Park Reserve van Kejimkuijk (i) waar de oorspronkelijke bewoners, de Mi’kmaq First Nations hun sporen nagelaten hebben. Je kan hier schitterende wandelingen maken of zelfs een kano huren (o) om dit geweldige natuurgebied te verkennen.

We gaan vandaag ook naar Bay of Fundy met de hoogste getijde golven ter wereld. Vanaf de oevers van de Brier Islands kan je misschien walvissen zien zwemmen. Later in de middag maken we met de veerboot de oversteek van Nova Scotia naar New Brunswick. Zo vertoeven we 2,5 uur lang op de Bay of Fundy die de 2 provincies van elkaar scheidt. Overnachting in Saint John.

Dag 17 Grand Falls

De provincie New Brunswick heeft een oud en wat verborgen verleden. Hier heeft Afrika namelijk aan Noord-Amerika vast gezeten, zo’n 300 miljoen jaar geleden was er nog sprake van het supercontinent Pangea. Over de miljoenen jaren zijn er schitterende landschappen gevormd van mooie rivieren, watervallen en diepe kloven. Overnachting in Grand Falls.

Dag 18 Tadoussac

Van New Brunswick rijden we vandaag naar de provincie Quebec waar de Canadees-Franse taal gesproken wordt. Per veerboot gaan we de machtige Saint Lawrence rivier over. Dit gebied is belangrijk voor walvissen zoals de beluga of witte walvis en een beschermd natuurgebied onder de hoede van het Parc National Marine de Saguenay – Saint Laurent. Overnachting in Tadoussac.

Dag 19 Quebec City

Voordat we de grote stad Quebec City bereiken staat de dag in het teken van de fantastische natuur. We bezoeken verschillende nationale parken en komen langs het mooie fjord van de Riviere Saguanay. Wanneer we verder de binnenlanden komen doorkruisen we het Parc National de la Jaques Cartier met prachtige flora en fauna. 2 overnachtingen in Quebec City.

Dag 20 Quebec City

Quebec City is een stad die erg Europees aandoet met vele oude gebouwen, kathedralen, heerlijke terrasjes en culinaire verwennerijen. Hierbij mag het Fort zeker niet ontbreken. Duik in de culturele geschiedenis van Canada.

Dag 21 Montreal

Van Quebec City gaan we naar het volgende stedelijke hoogtepunt; de stad Montreal. Deze stad ligt aan de Riviere Saint Laurent. Tegen de middag komen we hier aan zodat er nog ruim de tijd is om de stad te kunnen verkennen! Montreal is één van de Canadese Olympische steden waarbij veel gebouwen uit 1976 je nog aan herinneren. Het hotel ligt midden in het centrum van de stad. Zo is het makkelijk om alle bezienswaardigheden te bereiken. Bezoek ook zeker de ‘ondergrondse stad’. 2 overnachtingen in Montreal.

Dag 22 Montreal

Vandaag heb je nog een dag de tijd om de historische stad Montreal te gaan ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Formule 1 circuit Gilles de Villeneuve of ga gokken in het Montreal Casino die in een bijzonder gebouw gevestigd is. De boeiende geschiedenis en prachtige architectuur bieden plaats voor leuke activiteiten!

Dag 23 Ottawa

In een paar uur reizen we van Franstalig Canada weer terug naar Engelstalig Canada. We bezoeken de hoofdstad van Canada waar tevens het bestuurlijk centrum van het grote land gevestigd is, Ottawa. 2 overnachtingen in Ottawa.

Dag 24 Ottawa

Je hebt vandaag vrij te besteden in de hoofdstad Ottawa wat tevens het politieke hart is van het land. Er zijn hoog aangeschreven musea te vinden over de geschiedenis en cultuur van Canada. Een populaire bezienswaardigheid is ook Parliament Hill, het parlementsgebouw met een prachtige bibliotheek. Er kan een rondleiding gevolgd worden waar verteld wordt waarom Ottawa de hoofdstad werd en hoe het Canadese parlement werkt.

Dag 25 Algonquin Park

Na een paar geweldige steden trekken we vandaag weer de natuur in. We vervolgen onze reis langs de schitterende Indian Summer met alle gekleurde bladeren in de bomen langs de weg. De komende dagen brengen we door bij het Algonquin Park en de directe omgeving. Dit schitterende park ligt ten noorden van Toronto en herbergt veel wilde dieren. Zo vind je hier beren, elanden maar ook wolven. Activiteiten die hier gedaan kunnen worden zijn fietsen, wandelen en kanoën door de fantastische natuur! Bij het hotel kan je zelfs meestal kosteloos een kano huren. Overnachting bij Algonquin Park.

Dag 26 Algonquin Park

We bezoeken vandaag het Algonquin Park (i) waar we mooie wandelingen gaan maken en ’s avonds nog kunnen kanoën. Een hoogtepunt zou zijn om wilde dieren te spotten onderweg in de schitterende herfstbossen! Overnachting bij Algonquin Park.

Dag 27 Niagara Falls

Na nog een heerlijke ochtend door te kunnen brengen in de natuur vervolgen we onze weg richting het zuiden, met als bestemming de Canadese Niagara Falls. Je krijgt ruim de tijd om deze adembenemende watervallen te bewonderen, zowel overdag als ’s nachts! Overnachting bij Niagara Falls.

Dag 28 Toronto

Terwijl we tussen de immense wateroppervlaktes van Lake Erie en Lake Ontario doorrijden gaan we op weg naar de grootste stad van Canada, Toronto. Het hotel ligt midden in het bruisende stadscentrum, direct bij de haven, de oude stad en op een paar minuten lopen naar de beroemde CN Tower. 2 overnachtingen in Toronto.

Dag 29 Toronto

Vandaag heb je de tijd om de stad Toronto te gaan ontdekken! Diverse bouwstijlen en multiculturele wijken vormen het bijzondere karakter van de stad. Je kan de leuke wijken bezoeken zoals Kensington Market en Little Italy of China Town. Ga op pad in de stad en bezoek één van de musea, musicals en ga lekker dineren in een heerlijk restaurant.

Dag 30 Einde van de reis

Vanuit Toronto neem je afscheid van de reisleiding en ga je per transfer naar de luchthaven om vanuit daar naar huis te vliegen.

 • Nederlands sprekende chauffeur/gids.
 • Vervoer per airconditioned minibus.
 • Transfers van/naar luchthaven.
 • Ferry naar Prince Edward Island
 • 29 overnachtingen op basis van 2-persoonskamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels.
 • Welcome breakfast op 2e dag.
 • Stadsrondritten in Halifax, Quebec City, Montreal, Ottawa en Toronto.
 • Toegang National Parks.
 • Maritiem Museum Halifax
 • Pier 21 Immigratie Museum Halifax
 • Sherbrooke Town
 • Fort Louisborg
 • Walvissen/Kreeften tours
 • Alexander Graham Bell National Historic Site
 • Joggins Fossil Cliffs
 • Millbrook Cultural & Heritage Centre
 • ‘Maid of the Mist’ boottour Niagara Falls
 • Lokale belastingen

(i): excursie bij reissom inbegrepen.
(o): excursie optioneel; niet bij de reissom inbegrepen.

 • De minibus heeft beperkte bagagecapaciteit; per persoon is 1 koffer of tas en 2 stuks handbagage toegestaan.
 • Zorg voor passende kleding, in de bergen kan het weer snel omslaan.
 • Denk aan zomerkleding plus een warme fleece of trui en goed schoeisel.
 • Zorg voor goede bescherming tegen de zon.
 • Een goede lichamelijke conditie is wenselijk.
 • Tenzij anders vermeld zijn de avonden ter vrije besteding.

 • Overige maaltijden
 • Retourvlucht Amsterdam-Halifax en Toronto-Amsterdam, inclusief tax en ticketingfee
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • Reserveringskosten

Vertrekdata 2023: 

15 september – 14 oktober 2023  (vanaf €7.099)

Vraag ons naar de vertrekdata voor 2024.

Prijzen 2023:

Voor deze groepsreis in Oost-Canada “Best Times in the Maritimes” geldt de prijs vanaf € 7.099 per persoon, op basis van een 2-persoonskamer.

Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Let op: de prijs is exclusief de vluchten. Uiteraard boeken we graag ook de verschillende vluchten voor jullie. De gehele reis valt dan onder onze voorwaarden.

Wil je liever zelf je vluchten boeken, mag dat ook. Wij zijn dan uiteraard alleen verantwoordelijk voor de groepsreis zelf.

Vraag ons naar de prijzen voor 2024.

Impressies

Best Times in the Maritimes

Regio's bij deze reis

Best Times in the Maritimes
New Brunswick
Nova Scotia
Ontario
Prince Edward Island
Québec

Onze Groepsreizen naar Canada

Geheel verzorgd op pad in een kleine groep
Canada
Noorderlichtreis Yukon
12 dagen sep – maart

Het noorderlicht zien in Yukon Territory, Canada? Terwijl je overdag geniet van het beste dat de Yukon te bieden heeft; elanden, beren, adembenemende landschap en de unieke goudzoekershistorie, kun je ’s nachts op zoek gaan naar het noorderlicht. Dit is een droom voor velen en zo maak je optimaal gebruik van je tijd in de Yukon. Bij deze reis zijn de accommodaties (in Dawson City en Whitehorse) zo gekozen dat je een prachtig uitzicht hebt en geen last hebt van lichtvervuiling die mogelijk het zicht op het noorderlicht kan belemmeren. Bij deze reis zijn de excursies zoals beschreven in het dag-tot-dag programma inbegrepen. De noorderlichtreis naar de Yukon is een absolute aanrader. De 'Noorderlichtreis Yukon' vindt plaats in de periode van 1 september t/m 31 maart. En kan iedere dag van start bij minimaal 2 personen. De reis kost € 2.233 p.p. en is op basis van 4 betalende reizigers. Omdat de winter, in de Yukon, pas echt z'n intreden doet vanaf half november, wordt er tot die tijd een aangepast programma gedaan als het gaat om de excursies. De 'Noorderlichtreis Yukon' in het kort Deze noorderlichtreis geeft je alle gelegenheid om het noorderlicht te aanschouwen in de zeer afgelegen noordelijke streken van Canada. Naast het noorderlicht kun je genieten van prachtige natuur, wildlife. Je bezoekt historische goudzoekersdorpjes en kunt uitgebreid proeven van de goudzoekerscultuur in Yukon. Waarom een noorderlichtreis naar Canada? IJsland en het Noorden van Scandinavië zijn vooral bekend als goede plaatsen om het noorderlicht te bewonderen. Toch zijn Canada en Alaska veel beter geschikt om het noorderlicht te aanschouwen. Wereldwijd beschikken Canada en Alaska namelijk veruit over het meeste landoppervlak waar het noorderlicht goed te zien is. Dit komt omdat geen enkel land op zo’n hoge breedte zoveel landoppervlakte heeft. In feite beslaat Canada tussen de 80 en 90 procent van al het toegankelijke land dat valt onder de ovaal van het poollicht, het gebied met de sterkste geomagnetische activiteit en de helderste en meest voorkomende uitingen van de aurora borealis.

Vanaf 2233 p.p.
Canada
Island Hopping on Ice – The Ultimate Ice Roads Adventure
18 dagen feb – feb

Ultieme Iceroad Experience! Deze winter groepsreis brengt je naar het verre noorden. Het bijzondere van de reis, je zit zelf achter het stuur! De Ultieme Iceroad Experience! Vertrek vanuit Calgary. Deze groepsreis in de winter in Canada is de ultieme Iceroads Experience. Deze winterreis brengt je naar het Hoge Noorden van Canada; het gebied van goudzoekers, buffels, First Nations en vooral onvoorstelbaar veel natuur en schitterende weidse, witte vlaktes. Het unieke van deze rondreis is dat je zelf achter het stuur zit van je eigen luxe 4x4 SUV, een echte FBI-wagen! De reisleider/gids begeleidt jou en de maximaal 8 andere deelnemers door het immense Canadian Boreal Forest en over de wereldberoemde Ice Roads, welbekend van het programma Ice Road Truckers op History Channel. Wolven in de nacht Over metersdik ijs voert de tocht naar de oevers van o.a. Athabasca Lake waar de vrachtauto’s uit de tv-serie heer en meester zijn. Deze reis, uniek en enig in zijn soort, laat je kennismaken met de leefwijze van de lokale Canadese bevolking met typisch activiteiten zoals ijsvissen, een tocht met sledehonden en het rijden op sneeuwscooters. Een prachtige cherry on the pie is het 'gezang' van wolven in de donkere winternacht. Echte stilte en noorderlicht Tijdens deze groepsreis in de winter brengen we ook een bezoek aan de grootste teerzandgronden ter wereld in Fort McMurray (bekend van de bosbranden) en het van tv bekende Buffalo Airways in Yellowknife, met de legendarische DC-3 en DC-4 vliegtuigen. Ronduit spectaculair tijdens de reis is de vlucht met een propellor “ski–plane”, die je in een uurtje tijd naar de compleet geïsoleerde bush van Noord-Canada brengt. Op een locatie ver van alle “beschaving” verwijderd, ervaar je wat de 'echte' stilte inhoudt, geniet je van de enorme uitgestrektheid van het landschap en de leegte en van de Arctische natuur. Dit alles gekoppeld aan het indrukwekkend mooie schouwspel van het Noorderlicht, het Aurora Borealis, is dit een exclusieve groepsreis naar Canada om nooit te vergeten. Uitbreiding dag 19 t/m 22 | Icefield Parkway Deze groepsreis in de winter is optioneel uit te breiden met een indrukwekkende route door de schilderachtige Rocky Mountains! Met besneeuwde bergtoppen van meer dan drieduizend meter hoog, bezoek je letterlijk de hoogtepunten van dit gebied. De Icefields Parkway is de wereldberoemde bergsnelweg die je langs de mooiste plekken in de Rockies voert. In het stadje Jasper bezoeken we de diepe kloven van de Maligne Canyon onder leiding van een ervaren gids (i). Je maakt daar een zeer bijzondere, avontuurlijke wandeling op de bevroren rivier op de bodem van de canyon. Met de bevroren watervallen overal om je heen, waan je je in een Walt Disney sprookjesfilm! We laten je het Columbia Icefield met haar gletsjers zien en we bezoeken Lake Louise, met de beroemde 'ice sculptures' en wandelen door de spelonken van Johnston Canyon. ‘s Avonds kunt je heerlijk op temperatuur komen in de natuurlijke warme badjes van het altijd gezellige wintersportplaatsje Banff. Sneeuwschoenwandeling bij maanlicht Vanuit Banff vertrekken we, via het Nordic Centre in Canmore waar in 1988 de Olympische Winterspelen werden gehouden, al klimmend via de prachtige Spray Lakes naar het wintersportcentrum Kananaskis Village. Hopelijk kunnen we je op de Spray Lakes kennis laten maken met een van de grootste Canadese winterbezigheden, het ijsvissen. Vanuit het centrum van Kananaskis Village, midden in de geweldige Rockies, kun je gaan skien, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of prachtige uitstapjes maken met de auto (o). We bieden je een indrukwekkende sneeuwschoenwandeling aan bij maanlicht, met aansluitend een heerlijke chocoladefondue (i)..doen! (Optie alleen mogelijk als er op die datum volle maan is) Het hotel beschikt over een verwarmd zwembad, waar je zowel binnen als buiten kunt zwemmen. In Olympische sferen Op weg naar Calgary bezoeken we samen het Olympic Park en het terrein van de winterspelen van 1988; de lange bobsleebaan, trainingshallen voor luge en het bijbehorende museum (i). De 114 m. hoge springschans is indrukwekkend, zeker als je aan de voet ervan staat. Voor de liefhebbers behoort een bezoek aan de Olympic Oval, de beroemde schaatsbaan van de wereldcup schaatsen, zeker tot de mogelijkheden. Maar dan ben je toch echt bij het eindpunt van deze onvergetelijke winterreis in Canada aangekomen. We brengen de luxe auto’s terug en je kunt nog genieten van je comfortabele hotel in het centrum van Calgary. De volgende dag vlieg je terug naar Nederland. Krijg vast een indruk van deze winterreis in deze video.

Vanaf 8500 p.p.
Canada
Canadian Lakes, Mountains & Wildlife Tours
15 dagen juni – aug

Ontdek de prachtige natuur van West-Canada in een kleine groep in een comfortabele minivan Vertrek vanuit Vancouver. Deze kleinschalige 15-daagse groepsreis door de Rocky Mountains en over Vancouver Island is een geweldige mogelijkheid om de ruige natuur van West-Canada te verkennen. Per comfortabele minivan reis je met een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. Verloop van deze groepsreis door de Rocky Mountains Na aankomst in Vancouver verken je eerst het bruisende centrum van de stad. Je bezoekt het heerlijke stadspark Stanley Park en snuift aan de rijke cultuur van de stad. Vervolgens maken we de oversteek naar Vancouver Island, waarbij het zeer aannemelijk is dat we tijdens de overtocht zeehonden of orka's zien. Nadat we het culturele Victoria en de prachtige stadsparken hebben verkend, maken we de volgende dag de oversteek terug naar het vaste land en trekken langs de Canadese zuidergrens het binnenland in. We trekken door schitterende natuurparken, bezoeken watervallen en uiteraard gaan we wildlife spotten. Onderweg maken we nog een bear safari, waarbij we met een snelle motorboot de Blue River op gaan. De prachtige omgeving van het stadje Jasper nemen we goed in ons op. De kans dat je hier wilde beren en elanden zien is hier erg groot. Houd hier zeker je camera bij de hand! Vervolgens zakken we af richting Banff over de Icefields Parkway. Deze beroemde bergsnelweg is een verademing om te bereizen. Zelden zal je zo genieten! Een bezoek aan het meest gefotografeerde meer van Canada, Lake Louise, zal je zeker voor altijd bijblijven. Nadat we de laatste dag van de rondreis de Olympische stad Calgary hebben verkend, nemen we afscheid na deze prachtige rondreis door West-Canada en wordt de terugreis ingezet naar Nederland. Het grote voordeel van deze groepsreis is dat we veel flexibeler zijn dan grote reisgezelschappen. Zo kunnen we, mits veilig, de minivan langs de weg zetten als we wildlife spotten. Zie dat maar eens met een touringcar te doen! Ook kunnen we eenvoudig zijwegen of bosbaden verkennen in onze zoektocht naar wildlife. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen en de Nederlandstalige gids/chauffeur rijdt je veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.

Vanaf 4500 p.p.
Canada
Rocky Mountains to Pacific Ocean
22 dagen mei – juli

AANBIEDING: Deze groepsreis heeft op dit moment een KORTING van 100 EURO. Van € 6.450 naar € 6.350 Schitterende bergen en weelderige kusten en interessante excursies; deze reis heeft het allemaal Vertrek vanuit Calgary. Deze zeer complete groepsreis in West-Canada combineert de hoogtepunten van de schitterende ruige natuur in de Rockies met het schilderachtige Vancouver Island. Gezellige prairiedorpjes worden afgewisseld door bedrijvige vissersplaatsjes, heel veel wildlife, zowel op het land als in de zee en, zoals je mag verwachten bij een groepsreis in West-Canada, eindeloos veel overweldigende natuur! Stel je je eens voor: je reist met een minibus en een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen waarbij je je in alle vroegte moet haasten, kun je 's morgens relaxed wakker worden en lekker ontbijten, want dagelijks vertrek je pas om 9 uur. Verken de schitterende natuur met deze groepsreis in West-Canada Tijdens deze groepsreis in West-Canada verken je de schitterende omgeving van de beroemde bergsnelweg Icefields Parkway, bezoek je woeste watervallen, wandel je door prachtige bergweiden en ontdek je de gezellige bergstadjes van Banff en Jasper. Ook onderweg heeft het reizen met een klein gezelschap vele voordelen: we stoppen langs de weg (indien veilig natuurlijk!) als we wildlife spotten, we kunnen terecht bij kleine restaurantjes en kunnen ook zijwegen en bospaden verkennen. Probeer dat maar eens met een touringcar! Gedurende deze groepsreis in West-Canada overnacht je niet in tentjes, maar geniet je van soms decadent luxe hotelkamers met mooie badkamers, flatscreen televisies en gratis internet/wifi verbindingen. Heb je een keer geen zin om ‘s morgens of ‘s avonds op je geriefelijke hotelkamer te eten? (u beschikt gedurende de reis diverse malen over een keukenunit op uw hotelkamer). Geen probleem, je gids/chauffeur stopt onderweg bij lokale winkels zodat je in alle rust fruit, brood, yoghurt etc. maar ook een flesje wijn kunt aanschaffen. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen (ook die spectaculaire Beren Safari) en je reeds jaren in Canada woonachtige Nederlandse gids/chauffeur rijdt je veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.

Vanaf 6350 p.p.
Canada
The Very Best of the West
28 dagen aug – sep

AANBIEDING: Deze groepsreis heeft op dit moment een KORTING van 100 EURO. Van € 8.750 naar € 8.650 Wil je ruim de tijd nemen om de prachtige natuur van West-Canada te ervaren, dan is deze reis zeer geschikt. Boek vroegtijdig, want de reis is een bestseller! Bij deze 28-daagse groepsreis naar West-Canada vertrekt je vanuit de bruisende stad Calgary naar de prachtige kuststad Vancouver. Je verkent uitgebreid Vancouver Island en de Sunshine Coast. Onderweg stop je bij de mooiste highlights en ga je op diverse excursies. Je gaat onder andere grizzly beren spotten en bezoekt diverse provinciale en nationale parken. Stel je je eens voor: je reist met een minibus en een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen waarbij je je in alle vroegte moet haasten, kun je 's morgens relaxed wakker worden en lekker ontbijten, want dagelijks vertrek je pas om 9 uur. Verken de overweldigende natuurpracht tijdens deze groepsreis West-Canada Tijdens deze groepsreis in West-Canada verken je de schitterende Icefields Parkway, bezoek je imponerend natuurschoon, ontdek je de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains genaamd Mt. Robson, ga je de rivier op met een zee-kajak en verken je een aantal fantastische natuurgebieden om wildlife te spotten! Ook onderweg heeft het reizen met een klein gezelschap vele voordelen: tijdens de reis stop je vaak langs de weg (indien veilig natuurlijk!) om wildlife te spotten, je eet bij kleine restaurantjes en er is de mogelijkheid om ook zijwegen en bospaden te gaan verkennen. We overnachten in comfortabele, soms luxe hotelkamers met geweldig mooie privé badkamers, flatscreen tv's en gratis internet/wifi in plaats van in kleine tentjes. Mocht je 's ochtends of 's avonds zin hebben om even op de hotelkamer te eten dan kan dat zeker. De gids/chauffeur kan onderweg stoppen bij lokale winkels om wat boodschappen te halen. In de reis zijn excursies inbegrepen zoals de Bear Safari. Je ontdekt de ongerepte natuur van de nog onbekende plekken van West-Canada!

Vanaf 8650 p.p.
Canada
Best Times in the Maritimes
30 dagen sep – okt

Indian Summer op zijn best! Deze uitgebreide reis brengt je langs de vele highlights in een periode dat de bomen zich kleuren in geel, groen, rood en oranje Vertrek vanuit de stad Halifax waar het moderne centrum en de historische haven een unieke combinatie vormen. De 30-daagse groepsreis Best Times in the Maritimes door Oost-Canada bezoek je de provincies Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island, Québec en Ontario. Onderweg kan je genieten van de schitterende gekleurde bladeren van de Indian Summer. In dit herfstseizoen veranderen de berghellingen in een gloed van geel, groen, oranje en rood. Je reist met een comfortabele minivan in een klein reisgezelschap door de gekleurde bossen van de kustprovincies. Het groepje bestaat uit maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen waarbij je je in alle vroegte moet haasten, kun je 's morgens relaxed wakker worden en lekker ontbijten, want dagelijks vertrek je pas om 9 uur. Ervaar de Indian Summer tijdens deze groepsreis Oost-Canada Tijdens deze groepsreis in Oost-Canada verken je prachtige meren, ruige zeekusten, mooie zandstranden, pittoreske dorpjes en vuurtorens die het landschap bestrijken. Naast de grote steden Halifax, Quebec City, Montreal, Ottawa en Toronto breng je ook een bezoek aan de Niagara Falls! Ook onderweg heeft het reizen met een klein gezelschap vele voordelen: tijdens de reis stop je vaak langs de weg (indien veilig natuurlijk!) om wildlife te spotten, je eet bij kleine restaurantjes en er is de mogelijkheid om ook zijwegen en bospaden te gaan verkennen. We overnachten in soms decadent luxe hotelkamers met geweldig mooie privé badkamers, flatscreen TV's en gratis internet/wifi in plaats van in kleine tentjes. Mocht je 's ochtends of 's avonds zin hebben om even op de hotelkamer te eten dan kan dat zeker. De gids/chauffeur kan onderweg stoppen bij lokale winkels om wat boodschappen te halen. In de reissom zijn alle excursies inbegrepen!

Vanaf 7099 p.p.
Canada
Sunshine Coast Trail avontuur
8 dagen mei – sep

Wandelvakantie in Canada is een beleving! Dit 7-daagse gegidste avontuur (vanaf 2 personen) combineert een 3-daagse trekking met een 2-daagse kajaktocht over meer dan 50 kilometer van het meest noordelijke deel van de Sunshine Coast Trail. Wandelvakantie in Canada in het kort Deze vakantie is een afwisselende tocht dwars door oeroude bossen, langs meren en over zee. Tijdens de trekking kun je beren, poema’s en wolven tegenkomen en op het water is de kans aanwezig dat je zeeleeuwen, zeehonden, orka’s, otters en zeearenden ziet. Je overnacht in een 2-persoons tent en draagt je eigen bagage. Het trekkingspakket staat klaar bij aankomst. Op de route komen we langs verschillende hutten van de Sunshine Coast Trail (kunnen niet gereserveerd worden). We zetten de tenten op een plek dicht bij de hut en kunnen gebruik maken van de faciliteiten. Is er plek, dan slapen we in de hut. 7-daagse Sunshine Coast Trail avontuur uitbreiden? Dat is mogelijk! Deze tocht kun je lopen van mei tot en met september onder begeleiding van een gids (vanaf 2 personen). Er zijn verschillende manieren om, vanuit Vancouver, aan de start van dit avontuur te komen, met je eigen auto, busservice of vliegtuig. We helpen je hier graag mee. Op dag 5; voor 1 extra nacht bij Sarah Point of Feather Cove. Mooie omgeving om een dagwandeling te maken, of te relaxen en lekker te zwemmen. Extra kosten € 165,- p.p. of op dag 4; voor een 2-daagse kajaktocht door de Desolation Sound Marine Park. Extra kosten € 375,- p.p. Goed om te weten: Wil je alleen de wandeling doen? Dan wordt je met de watertaxi opgehaald bij Sarah Point en weer afgezet in Lund. Met deze wandelvakantie in Canada maak je kennis met het ruige Westen van British Columbia, wandel je door First Nations parken en geniet je van de overweldigende natuur. De omgeving beleef je nog intenser, omdat je deze vanaf zowel het water als het land in je kunt opnemen.

Vanaf 997 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Canadareizen

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesElvira WesterveldSpecialisme: Amerika, Canada en cruises

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@canadareizen.eu

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.

Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.

In Canada betaal je met de Canadese dollar.  

In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.

Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.

Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.