Canada is met zijn enorme grootte en prachtige natuur het land bij uitstek voor de ultieme roadtrip. Met deze lijst van 5 mooiste roadtrips van Oost-Canada heb je een schitterende invulling voor je Canada-vakantie.

De ruige kusten van de Atlantische provincies zijn een schitterend decor voor je ultieme Canadese roadtrip. Ontdek de gemoedelijke cultuur van het platteland, de met vuurtorens bezaaide kusten van Nova Scotia of het schilderachtige Prince Edward Island.

5 roadtrips in Oost-Canada

1. Prince Edward Island

Prince Edward Island, kortweg PEI, is Canada’s kleinste provincie en een eiland. Je kan in principe binnen een dag over het hele eiland rijden. Maar daar is het eiland veel te mooi en schilderachtig voor. De smaak van verse kreeft, de gemoedelijke cultuur en de uitgestrekte rode zandstranden maken dat je hier langer wilt blijven.

Het eiland ligt voor de kust van New Brunswick en Nova Scotia en is bereikbaar via de Confederation Bridge of met de veerboot vanuit Caribou, Nova Scotia. De prachtige kuststrook leent zich uitstekend voor een strandvakantie, maar je kunt er ook heerlijk watersporten. Met meer dan 800 kilometer aan stranden is PEI het aangewezen eiland voor een strandvakantie.

Tot de mooiste roadtrips van Oost-Canada behoort zeker de rit van Charlottetown naar Borden-Carleton over een afstand van 54,9 kilometer. Charlottetown, de hoofdstad van het eiland, is gezellig en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek het gezellige Victoria Row om te gaan eten en bewonder een aantal mooie oude gebouwen. Doe dit voordat je een rondleiding volgt door de PEI Brewing Company. Deze rit langs de kust brengt je naar de eindeloos lijkende Confederation Bridge die het eiland verbindt met het vasteland. Wanneer je onderweg bent zijn er veel plekken om mooie foto’s te maken.