Island Hopping on Ice – The Ultimate Ice Roads Adventure

Ultieme Iceroad Experience! Deze winter groepsreis brengt je naar het verre noorden. Het bijzondere van de reis, je zit zelf achter het stuur!

De Ultieme Iceroad Experience!

Vertrek vanuit Calgary. Deze groepsreis in de winter in Canada is de ultieme Iceroads Experience. Deze winterreis brengt je naar het Hoge Noorden van Canada; het gebied van goudzoekers, buffels, First Nations en vooral onvoorstelbaar veel natuur en schitterende weidse, witte vlaktes. Het unieke van deze rondreis is dat je zelf achter het stuur zit van je eigen luxe 4×4 SUV, een echte FBI-wagen! De reisleider/gids begeleidt jou en de maximaal 8 andere deelnemers door het immense Canadian Boreal Forest en over de wereldberoemde Ice Roads, welbekend van het programma Ice Road Truckers op History Channel.

Wolven in de nacht

Over metersdik ijs voert de tocht naar de oevers van o.a. Athabasca Lake waar de vrachtauto’s uit de tv-serie heer en meester zijn. Deze reis, uniek en enig in zijn soort, laat je kennismaken met de leefwijze van de lokale Canadese bevolking met typisch activiteiten zoals ijsvissen, een tocht met sledehonden en het rijden op sneeuwscooters. Een prachtige cherry on the pie is het ‘gezang’ van wolven in de donkere winternacht.

Echte stilte en noorderlicht

Tijdens deze groepsreis in de winter brengen we ook een bezoek aan de grootste teerzandgronden ter wereld in Fort McMurray (bekend van de bosbranden) en het van tv bekende Buffalo Airways in Yellowknife, met de legendarische DC-3 en DC-4 vliegtuigen. Ronduit spectaculair tijdens de reis is de vlucht met een propellor “ski–plane”, die je in een uurtje tijd naar de compleet geïsoleerde bush van Noord-Canada brengt. Op een locatie ver van alle “beschaving” verwijderd, ervaar je wat de ‘echte’ stilte inhoudt, geniet je van de enorme uitgestrektheid van het landschap en de leegte en van de Arctische natuur. Dit alles gekoppeld aan het indrukwekkend mooie schouwspel van het Noorderlicht, het Aurora Borealis, is dit een exclusieve groepsreis naar Canada om nooit te vergeten.

Uitbreiding dag 19 t/m 22 | Icefield Parkway

Deze groepsreis in de winter is optioneel uit te breiden met een indrukwekkende route door de schilderachtige Rocky Mountains! Met besneeuwde bergtoppen van meer dan drieduizend meter hoog, bezoek je letterlijk de hoogtepunten van dit gebied. De Icefields Parkway is de wereldberoemde bergsnelweg die je langs de mooiste plekken in de Rockies voert. In het stadje Jasper bezoeken we de diepe kloven van de Maligne Canyon onder leiding van een ervaren gids (i). Je maakt daar een zeer bijzondere, avontuurlijke wandeling op de bevroren rivier op de bodem van de canyon. Met de bevroren watervallen overal om je heen, waan je je in een Walt Disney sprookjesfilm! We laten je het Columbia Icefield met haar gletsjers zien en we bezoeken Lake Louise, met de beroemde ‘ice sculptures’ en wandelen door de spelonken van Johnston Canyon. ‘s Avonds kunt je heerlijk op temperatuur komen in de natuurlijke warme badjes van het altijd gezellige wintersportplaatsje Banff.

Sneeuwschoenwandeling bij maanlicht

Vanuit Banff vertrekken we, via het Nordic Centre in Canmore waar in 1988 de Olympische Winterspelen werden gehouden, al klimmend via de prachtige Spray Lakes naar het wintersportcentrum Kananaskis Village. Hopelijk kunnen we je op de Spray Lakes kennis laten maken met een van de grootste Canadese winterbezigheden, het ijsvissen. Vanuit het centrum van Kananaskis Village, midden in de geweldige Rockies, kun je gaan skien, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of prachtige uitstapjes maken met de auto (o). We bieden je een indrukwekkende sneeuwschoenwandeling aan bij maanlicht, met aansluitend een heerlijke chocoladefondue (i)..doen! (Optie alleen mogelijk als er op die datum volle maan is) Het hotel beschikt over een verwarmd zwembad, waar je zowel binnen als buiten kunt zwemmen.

In Olympische sferen

Op weg naar Calgary bezoeken we samen het Olympic Park en het terrein van de winterspelen van 1988; de lange bobsleebaan, trainingshallen voor luge en het bijbehorende museum (i). De 114 m. hoge springschans is indrukwekkend, zeker als je aan de voet ervan staat. Voor de liefhebbers behoort een bezoek aan de Olympic Oval, de beroemde schaatsbaan van de wereldcup schaatsen, zeker tot de mogelijkheden. Maar dan ben je toch echt bij het eindpunt van deze onvergetelijke winterreis in Canada aangekomen. We brengen de luxe auto’s terug en je kunt nog genieten van je comfortabele hotel in het centrum van Calgary. De volgende dag vlieg je terug naar Nederland.

Krijg vast een indruk van deze winterreis in deze video.

Dag 1 Aankomst Calgary
Na aankomst op Calgary luchthaven ontvangst door reisleiding en aansluitend transfer (i) naar het autoverhuurbedrijf om je SUV voor deze reis af te halen. Na instructies m.b.t. het gebruik van het Ice Roads voertuig, vertrekken we in bescheiden colonne naar ons hotel in het centrum van Calgary. Je maakt kennis met je reisgenoten en de Nederlandstalige reisleider/gids en 4×4 specialist.

1 Overnachting in Calgary.

Dag 2 Fort Saskatchewan
Na het Welkomstontbijt (i) vertrekken we vandaag in konvooi richting het hoge, hoge Noorden. De reis gaat nu echt beginnen! In Drumheller en omgeving bezoekt u de z.g. “Badlands”. In dit gebied spoelen zoveel dinosaurusskeletten boven, dat de wetenschappers tijd tekort komen om ze ook allemaal te kunnen conserveren. Onlangs nog is het grootste dinosaurus massagraf ooit ontdekt in deze omgeving. Zo’n 65 miljoen jaar geleden is “de dinosaurus” plotseling geheel van de aardbodem verdwenen. Het Royal Tyrrell Museum(i) laat je alles van dichtbij beleven.

We volgen de canyon van de Red Deer River en je kunt zich nog een poos in het dinosaurus tijdperk wanen. Hoewel dit rivierdal niet zo groot is, doet het in schoonheid niet onder voor de Grand Canyon van Amerika. In de buurt van Edmonton, doorkruis je het “Elk Island National Park”(i) en ontmoet je de eerste wilde bisons. Je ziet hier de z.g. “Plain Bisons” of zelfs al “Wood Bisons” in hun kudde, hun natuurlijk habitat afgrazend. We rijden nog iets verder naar het noorden om in Fort Saskatchewan de nacht door te brengen.

1 Overnachting Fort Saskatchewan.

Dag 3 Fort McMurray
Was je gisteren nog ondergedompeld in de wel heel vroege geschiedenis van Canada, vandaag schuiven we een flink aantal jaartjes op naar de geschiedenis van de negentiende eeuw. De eerste Europeanen arriveren in het land. Gelukzoekers, zakenmensen, predikers, enz. komen naar dit onontgonnen land. Vele zieltjes zijn hier te winnen. Vandaag bezoek je tijdens deze winterreis in Canada de overblijfselen van een van deze eerste z.g. “settlements”. Je stuurt op weg hierheen uw 4×4 auto over de allereerste en dus alleroudste officiële weg die Alberta kende. Zo vlak langs de North Saskatchewan River, in die tijd zeker een levensader, vertellen we je alles over het “Victoria Settlement”, haar geschiedenis en haar bewoners. Je doorkruist “First Nations” – gebieden en ziet steeds meer Russische kerkgebouwen en opschriften. We overnachten in de rijkste plaats van Canada, die tegelijkertijd ook de armste plaats is…

1 Overnachting in Fort McMurray.

Dag 4 Fort Chipewyan
Fort McMurray is bekend (beroemd en berucht) in de wereld om haar “Oil Sands” Hier wordt aardolie gewonnen in dagbouw. Alles wordt duidelijk in het Oil Sands Discovery Centre dat we ook bezoeken (i). Het proces wordt op duidelijke wijze uitgelegd. Alle extreem grote machines staan hier opgesteld, b.v. een vrachtwagen van zo’n 7,5 meter hoog met 2,5 meter hoge banden. Onderweg naar onze eerste echte Ice Road, brengen we je eerst nog oog in oog met de gevolgen van de olie-zandwinning (oil sand/tar sands) in dit gebied. Het ziet er niet allemaal even mooi uit, maar het is wel de realiteit van de Provincie Alberta.

En dan begint het grote ijs avontuur dan eindelijk echt!! We gaan het ijs op! We verruilen het stedelijk- en oliewingebied, voor de serene stilte van het steeds leger wordende Noorden. Je bevindt je eerst nog op de zandduinen van de Athabasca River. Het zand, dat de oliestromen zo goed weet te binden, je weet er inmiddels alles van.

Over diverse “ijsbruggen” en over de monding van de Athabasca River bereik je met ons Fort Chipewyan. Dit kleine dorp bestaat voor het grootste gedeelte nog uit de oorspronkelijke bevolking. Veel van hun levensstijl is echter verloren gegaan. We hopen, dat het museumpje voor ons zijn deuren wil openen.(i)

1 Overnachting in Fort Chipewyan.

Dag 5 Fort Smith
Een prachtige dag staat er vandaag op het programma van onze winterreis naar Canada. Komend over het meters dikke ijs van Lake Athabasca, trekken we het dichte woud van “Wood Buffalo National Park” in. U rijdt nu vlak langs de brede Peace River en gelooft u maar…..vredig is het. Dit is het laatste natuurlijke gebied, waar de Wood Buffalo nog leeft in grote kuddes. Misschien heeft u vandaag al geluk en kunt u ze van dichtbij zien. Het verschil met de “Plain Buffalo”, die u al eerder zag, is duidelijk. We kunnen wel wat geluk gebruiken om u de bisons te laten zien, het park is namelijk groter dan Zwitserland!! We verlaten het park via een lange, rechte gravelweg, welke ons naar Fort Smith voert. Hier kun je het Visitor Centre bezoeken en het “Northern Life Museum” (i) en informatie vergaren over de “Whooping Cranes”, de “First Nations” en de “Salt Plaines” van de “Salt River”. Heel bijzonder in deze omgeving is het voorkomen van het geologisch verschijnsel “Karst” genoemd.

1 Overnachting te Fort Smith.

Dag 6 Fort Providence
Het “Great Slave Lake” is, net als alles hier, weer enorm. We zullen wel even tijd nodig hebben om het voor de helft te kunnen ronden. We zullen van de Zuidkant naar de Noordkant moeten komen. We zullen veel van het meer zien, maar ook redelijk veel moeten rijden. We bezoeken Fort Providence, direct aan het meer, waar de oorspronkelijke bevolking nog van de visvangst leeft en zich in deze tijd uitleeft op hun “Ski – Doo’s”. We zullen hier de nacht doorbrengen. Hay River leeft van de scheepvaart en de botenbouw.

1 Overnachting te Fort Providence.

Dag 7 Blachford Lake
We vervolgen vandaag onze weg over de zeer brede en vaak erg rechte Highway 3 naar Yellowknife, de hoofdstad van de North West Territories. Deze stad is bekend als diamantstad en ten Noorden ervan zijn dan ook vele diamantmijnen te vinden. We zijn eveneens in beschermd Bison gebied, dus het is extra oppassen geblazen!! Deze dag zul je vroeg uit de veren moeten. Rond twee uur deze middag vertrekt ons “bush – ski” vliegtuig vanaf het ijs in de haven van Yellowknife. Weer een extra unieke ervaring in deze toch al bijzondere reis. We vliegen de compleet verlaten wildernis van Noord Canada in. Mochten we wat tijd over hebben, dan bezoeken we graag met jou de mensen en het materieel van Buffalo Airways. Dit bedrijf is bekend van de tv-serie “Ice Pilots NWT”.

2 overnachtingen Blachford Lake.

Dag 8
De prachtige wildernis Lodge bevindt zich midden in het volkomen verlaten en ruige landschap van het Noorden van Canada. Wat je rest is slechts rust en ruimte. Je kunt gaan langlaufen, ijsvissen, sneeuwschoen wandelen (i), etc. Optioneel kunt u zich inschrijven voor sneeuwscooter tochten of een slede honden tocht(o). Maar boven alles is dit de meest uitgelezen plek om je te laten betoveren door het Noorderlicht!!

Dag 9 Yellowknife
Je hebt nog een hele ochtend om te genieten van deze prachtige, maagdelijke omgeving, op je gemak zonder al te veel te doen of volop actief, wat je maar wilt. Je kunt b.v. nog een sneeuwscooter tocht gaan maken om te gaan net-ijsvissen met een van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied(o). Zeker de moeite waard!!

1 Overnachting te Yellowknife.

Dag 10 Gameti
Nog weer een “diamantje” voor in jouw reisverslag deze dag. Vandaag gaan we de naam van onze reis eer aan laten doen….we gaan Island Hoppen on Ice. Je gaat met je 4×4 auto de meren en rivieren op, welke een verbinding vormen tussen het “Great Slave Lake” en het zelfs nog grotere “Great Bear Lake”. Je rijdt op het ijs op de z.g. Rae Lakes. Het worden (weer) twee dagen van eersteklas ijspret in het meest betoverende landschap, dat je ooit gezien heeft. Je logeert in het originele en “back to basics” dorpje Gameti. Dit is het “einde van de wereld”, zoals we je in de inleiding hebben beloofd.

2 Overnachtingen in Gameti.

Dag 11 Gameti
Het is hier te mooi om al gelijk weer terug te gaan. We blijven nog een dag op en rond het ijs. Veel sneeuw, veel ijs. Als je wilt, kun je ook een dag rust nemen en in het dorp Gameti blijven. We overnachten hier nogmaals en hopen weer op de Aurora Borealis. Ver op het stille, nachtelijke ijs is het een beleving als geen ander….

Dag 12 Fort Providence
Nog een heerlijke dag op het ijs! Maar we moeten toch echt aan huiswaarts gaan denken. De afstanden zijn hier ook zo groot. In Fort Providence, slaan we nogmaals ons kamp op voor de nacht.

1 Overnachting te Fort Providence.

Dag 13 Rainbow Lake
We zeggen de North West Territories vaarwel en verruilen deze provincie voor die van Alberta. We gaan door het oliestadje Zama City en langs het First Nations reservaat van Rainbow Lake. In Rainbow Lake overnachten we en kun je je (geestelijk) voorbereiden op de laatste echte “ice road” van het avontuur. Onderweg zien we immense watervallen, die nagenoeg bewegingsloos in de rivier zijn vastgevroren. Hopelijk ontmoeten we ook nog wat bizons op onze weg zuidwaarts.

1 Overnachting te Rainbow Lake.

Dag 14 Fort Nelson
Door de “bush” en over het ijs van Alberta baan je je een weg naar Fort Nelson in British Columbia. Ergens halverwege passeer je de tijdzone en kunnen we de klok nog een uurtje terugzetten. Dit gebied is rijk aan wild en vooral de Lynx heeft hier zijn habitat. Elke keer hebben we deze prachtige grote katten kunnen zien! In Fort Nelson heb je definitief afscheid genomen van de ijswegen, die ons zoveel plezier hebben bezorgd.

1 Overnachting te Fort Nelson.

Dag 15 Dawson Creek
Fort Nelson is een vriendelijk plaatsje en ligt aan de beroemde Alaska Highway, dé verbinding van de twee Amerika’s via Canada. We volgen deze prachtige, legendarische weg verder naar het Zuiden. In Dawson Creek wacht een lekker bed op je voor jouw welverdiende nachtrust…….het is uiteindelijk alweer een extra uurtje later. Eerder deze dag passeerden we namelijk wederom de tijdzone. Deze plaats is ook de plek waar de Amerikanen de bouw van de Alaska Highway zijn gestart. Alles in deze plaats herinnert daaraan; de “Mile 0” obelisk, de gebouwen uit die tijd en natuurlijk het museum, waar alles op tastbare wijze wordt uitgelegd.

1 Overnachting in Dawson Creek.

Dag 16 Hinton
Het einde van je avontuur met ons komt nu werkelijk in zicht. Toch hebben we nog wel wat speciaals voor u in huis als afsluiter. Via Dawson Creek en Grande Prairie bereikt ons konvooi de Forestry Trunk Road. Deze brede gravelweg bediend de vele, vele olie- en gasbronlocaties. De weg wordt al mooier en mooier, naarmate we steeds dichter in de buurt van de Rocky Mountains komen. De weg kent meer en meer prachtige, lange bochten, gaat door diepe dalen en hover hoge heuvels en biedt fantastische uitzichten. We rijden door het mooie William A. Switzer Provincial Park.

1 Overnachting Hinton.

Dag 17 Calgary
Je rijdt op eigen gelegenheid via Edmonton naar Calgary. Je kunt rechtstreeks en snel via de snelweg gaan, maar het is een absolute aanrader (afhankelijk van de weersomstandigheden) om de Ice Fields Parkway dwars door de Rocky Mountains te nemen. Je levert de auto in bij de autoverhuurder te Calgary en heeft nog een heerlijke avond in een luxe hotel in het centrum.

1 Overnachting in Calgary.

Dag 18 Vertrek Calgary
In de loop van de dag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Calgary en vliegt aansluitend terug naar Nederland.

Bekijk hier de verlening van dag 19 t/m 22.

Krijg vast een indruk van deze winterreis in deze video.

 • Nederlandssprekende reisleider/gids.
 • Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet.
 • Welcome Breakfast op 2e dag.
 • Toegang National Parks.
 • Toegang Oil Sands Discovery Centre.
 • Toegang museum Fort Chipewyan.
 • IJsvissen
 • Wandeling met SnowShoes.
 • Langlaufen
 • IJswandeling Maligne Canyon o.b.v. lokale gids.*
 • Wandeling met SnowShoes.*
 • Toegang Olympisch museum Calgary.*
 • Lokale belastingen.

* = Inbegrepen bij verlengingsoptie.

Vertrekdata 2025:

De groepsreis ‘Island hopping on ice – the ultimate ice roads adventure’ zal in februari 2025 weer georganiseerd worden. De specifieke vertrekdata zijn nog niet bekend. Houd deze pagina in de gaten, of stuur ons een mail, dan houden we je op de hoogte.

Prijzen 2025:

De prijs voor de groepsreis ‘Island hopping on ice – the ultimate ice roads adventure’ is op aanvraag.

Let op: de prijs is exclusief de vluchten. Uiteraard boeken we graag ook de verschillende vluchten voor jullie. De gehele reis valt dan onder onze voorwaarden.

Wil je liever zelf je vluchten boeken, mag dat ook. Wij zijn dan uiteraard alleen verantwoordelijk voor de groepsreis zelf.

Verlengingsoptie (anders vanaf dag 17)

Wij bieden je de mogelijkheid om deze reis in de winter te verlengen en vanaf dag 17 via de Rocky Mountains (met bezoeken aan o.a. Jasper, Banff, Kananaskis Country en Canmore) uiteindelijk in Calgary te eindigen. De totale reisduur wordt dan 22 dagen.

Meer weten? Een uitgebreide beschrijving tref je onder de omschrijving van reisdag 21 aan.

Dag 17: Route: William A. Switzer Provincial Park – Jasper.

Dag 18: Route: Jasper – Ice Fields Parkway – Columbia Ice Field – Lake Louise – Castle Mountain – Johnston Canyon – Banff & Hotsprings – Canmore.

Dag 19: Route: Canmore – Spray Lakes – Kananaskis Village

Dag 20: Route: Kananaskis Village – Olympisch Park – Calgary – auto’s inleveren.

Dag 21: In de loop van de dag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Calgary en vliegt aansluitend terug naar Nederland

Impressies

Island Hopping on Ice – The Ultimate Ice Roads Adventure

Regio's bij deze reis

Island Hopping on Ice – The Ultimate Ice Roads Adventure
West-Canada
Yukon

Onze Groepsreizen naar Canada

Geheel verzorgd op pad in een kleine groep
Canada
Noorderlichtreis Yukon
12 dagen sep – maart

Het noorderlicht zien in Yukon Territory, Canada? Terwijl je overdag geniet van het beste dat de Yukon te bieden heeft; elanden, beren, adembenemende landschap en de unieke goudzoekershistorie, kun je ’s nachts op zoek gaan naar het noorderlicht. Dit is een droom voor velen en zo maak je optimaal gebruik van je tijd in de Yukon. Bij deze reis zijn de accommodaties (in Dawson City en Whitehorse) zo gekozen dat je een prachtig uitzicht hebt en geen last hebt van lichtvervuiling die mogelijk het zicht op het noorderlicht kan belemmeren. Bij deze reis zijn de excursies zoals beschreven in het dag-tot-dag programma inbegrepen. De noorderlichtreis naar de Yukon is een absolute aanrader. De 'Noorderlichtreis Yukon' vindt plaats in de periode van 1 september t/m 31 maart. En kan iedere dag van start bij minimaal 2 personen. De reis kost € 2.233 p.p. en is op basis van 4 betalende reizigers. Omdat de winter, in de Yukon, pas echt z'n intreden doet vanaf half november, wordt er tot die tijd een aangepast programma gedaan als het gaat om de excursies. De 'Noorderlichtreis Yukon' in het kort Deze noorderlichtreis geeft je alle gelegenheid om het noorderlicht te aanschouwen in de zeer afgelegen noordelijke streken van Canada. Naast het noorderlicht kun je genieten van prachtige natuur, wildlife. Je bezoekt historische goudzoekersdorpjes en kunt uitgebreid proeven van de goudzoekerscultuur in Yukon. Waarom een noorderlichtreis naar Canada? IJsland en het Noorden van Scandinavië zijn vooral bekend als goede plaatsen om het noorderlicht te bewonderen. Toch zijn Canada en Alaska veel beter geschikt om het noorderlicht te aanschouwen. Wereldwijd beschikken Canada en Alaska namelijk veruit over het meeste landoppervlak waar het noorderlicht goed te zien is. Dit komt omdat geen enkel land op zo’n hoge breedte zoveel landoppervlakte heeft. In feite beslaat Canada tussen de 80 en 90 procent van al het toegankelijke land dat valt onder de ovaal van het poollicht, het gebied met de sterkste geomagnetische activiteit en de helderste en meest voorkomende uitingen van de aurora borealis.

Vanaf 2233 p.p.
Canada
Island Hopping on Ice – The Ultimate Ice Roads Adventure
18 dagen feb – feb

Ultieme Iceroad Experience! Deze winter groepsreis brengt je naar het verre noorden. Het bijzondere van de reis, je zit zelf achter het stuur! De Ultieme Iceroad Experience! Vertrek vanuit Calgary. Deze groepsreis in de winter in Canada is de ultieme Iceroads Experience. Deze winterreis brengt je naar het Hoge Noorden van Canada; het gebied van goudzoekers, buffels, First Nations en vooral onvoorstelbaar veel natuur en schitterende weidse, witte vlaktes. Het unieke van deze rondreis is dat je zelf achter het stuur zit van je eigen luxe 4x4 SUV, een echte FBI-wagen! De reisleider/gids begeleidt jou en de maximaal 8 andere deelnemers door het immense Canadian Boreal Forest en over de wereldberoemde Ice Roads, welbekend van het programma Ice Road Truckers op History Channel. Wolven in de nacht Over metersdik ijs voert de tocht naar de oevers van o.a. Athabasca Lake waar de vrachtauto’s uit de tv-serie heer en meester zijn. Deze reis, uniek en enig in zijn soort, laat je kennismaken met de leefwijze van de lokale Canadese bevolking met typisch activiteiten zoals ijsvissen, een tocht met sledehonden en het rijden op sneeuwscooters. Een prachtige cherry on the pie is het 'gezang' van wolven in de donkere winternacht. Echte stilte en noorderlicht Tijdens deze groepsreis in de winter brengen we ook een bezoek aan de grootste teerzandgronden ter wereld in Fort McMurray (bekend van de bosbranden) en het van tv bekende Buffalo Airways in Yellowknife, met de legendarische DC-3 en DC-4 vliegtuigen. Ronduit spectaculair tijdens de reis is de vlucht met een propellor “ski–plane”, die je in een uurtje tijd naar de compleet geïsoleerde bush van Noord-Canada brengt. Op een locatie ver van alle “beschaving” verwijderd, ervaar je wat de 'echte' stilte inhoudt, geniet je van de enorme uitgestrektheid van het landschap en de leegte en van de Arctische natuur. Dit alles gekoppeld aan het indrukwekkend mooie schouwspel van het Noorderlicht, het Aurora Borealis, is dit een exclusieve groepsreis naar Canada om nooit te vergeten. Uitbreiding dag 19 t/m 22 | Icefield Parkway Deze groepsreis in de winter is optioneel uit te breiden met een indrukwekkende route door de schilderachtige Rocky Mountains! Met besneeuwde bergtoppen van meer dan drieduizend meter hoog, bezoek je letterlijk de hoogtepunten van dit gebied. De Icefields Parkway is de wereldberoemde bergsnelweg die je langs de mooiste plekken in de Rockies voert. In het stadje Jasper bezoeken we de diepe kloven van de Maligne Canyon onder leiding van een ervaren gids (i). Je maakt daar een zeer bijzondere, avontuurlijke wandeling op de bevroren rivier op de bodem van de canyon. Met de bevroren watervallen overal om je heen, waan je je in een Walt Disney sprookjesfilm! We laten je het Columbia Icefield met haar gletsjers zien en we bezoeken Lake Louise, met de beroemde 'ice sculptures' en wandelen door de spelonken van Johnston Canyon. ‘s Avonds kunt je heerlijk op temperatuur komen in de natuurlijke warme badjes van het altijd gezellige wintersportplaatsje Banff. Sneeuwschoenwandeling bij maanlicht Vanuit Banff vertrekken we, via het Nordic Centre in Canmore waar in 1988 de Olympische Winterspelen werden gehouden, al klimmend via de prachtige Spray Lakes naar het wintersportcentrum Kananaskis Village. Hopelijk kunnen we je op de Spray Lakes kennis laten maken met een van de grootste Canadese winterbezigheden, het ijsvissen. Vanuit het centrum van Kananaskis Village, midden in de geweldige Rockies, kun je gaan skien, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of prachtige uitstapjes maken met de auto (o). We bieden je een indrukwekkende sneeuwschoenwandeling aan bij maanlicht, met aansluitend een heerlijke chocoladefondue (i)..doen! (Optie alleen mogelijk als er op die datum volle maan is) Het hotel beschikt over een verwarmd zwembad, waar je zowel binnen als buiten kunt zwemmen. In Olympische sferen Op weg naar Calgary bezoeken we samen het Olympic Park en het terrein van de winterspelen van 1988; de lange bobsleebaan, trainingshallen voor luge en het bijbehorende museum (i). De 114 m. hoge springschans is indrukwekkend, zeker als je aan de voet ervan staat. Voor de liefhebbers behoort een bezoek aan de Olympic Oval, de beroemde schaatsbaan van de wereldcup schaatsen, zeker tot de mogelijkheden. Maar dan ben je toch echt bij het eindpunt van deze onvergetelijke winterreis in Canada aangekomen. We brengen de luxe auto’s terug en je kunt nog genieten van je comfortabele hotel in het centrum van Calgary. De volgende dag vlieg je terug naar Nederland. Krijg vast een indruk van deze winterreis in deze video.

Vanaf 8500 p.p.
Canada
Canadian Lakes, Mountains & Wildlife Tours
15 dagen juni – aug

Ontdek de prachtige natuur van West-Canada in een kleine groep in een comfortabele minivan Vertrek vanuit Vancouver. Deze kleinschalige 15-daagse groepsreis door de Rocky Mountains en over Vancouver Island is een geweldige mogelijkheid om de ruige natuur van West-Canada te verkennen. Per comfortabele minivan reis je met een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. Verloop van deze groepsreis door de Rocky Mountains Na aankomst in Vancouver verken je eerst het bruisende centrum van de stad. Je bezoekt het heerlijke stadspark Stanley Park en snuift aan de rijke cultuur van de stad. Vervolgens maken we de oversteek naar Vancouver Island, waarbij het zeer aannemelijk is dat we tijdens de overtocht zeehonden of orka's zien. Nadat we het culturele Victoria en de prachtige stadsparken hebben verkend, maken we de volgende dag de oversteek terug naar het vaste land en trekken langs de Canadese zuidergrens het binnenland in. We trekken door schitterende natuurparken, bezoeken watervallen en uiteraard gaan we wildlife spotten. Onderweg maken we nog een bear safari, waarbij we met een snelle motorboot de Blue River op gaan. De prachtige omgeving van het stadje Jasper nemen we goed in ons op. De kans dat je hier wilde beren en elanden zien is hier erg groot. Houd hier zeker je camera bij de hand! Vervolgens zakken we af richting Banff over de Icefields Parkway. Deze beroemde bergsnelweg is een verademing om te bereizen. Zelden zal je zo genieten! Een bezoek aan het meest gefotografeerde meer van Canada, Lake Louise, zal je zeker voor altijd bijblijven. Nadat we de laatste dag van de rondreis de Olympische stad Calgary hebben verkend, nemen we afscheid na deze prachtige rondreis door West-Canada en wordt de terugreis ingezet naar Nederland. Het grote voordeel van deze groepsreis is dat we veel flexibeler zijn dan grote reisgezelschappen. Zo kunnen we, mits veilig, de minivan langs de weg zetten als we wildlife spotten. Zie dat maar eens met een touringcar te doen! Ook kunnen we eenvoudig zijwegen of bosbaden verkennen in onze zoektocht naar wildlife. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen en de Nederlandstalige gids/chauffeur rijdt je veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.

Vanaf 4500 p.p.
Canada
Rocky Mountains to Pacific Ocean
22 dagen mei – juli

AANBIEDING: Deze groepsreis heeft op dit moment een KORTING van 100 EURO. Van € 6.450 naar € 6.350 Schitterende bergen en weelderige kusten en interessante excursies; deze reis heeft het allemaal Vertrek vanuit Calgary. Deze zeer complete groepsreis in West-Canada combineert de hoogtepunten van de schitterende ruige natuur in de Rockies met het schilderachtige Vancouver Island. Gezellige prairiedorpjes worden afgewisseld door bedrijvige vissersplaatsjes, heel veel wildlife, zowel op het land als in de zee en, zoals je mag verwachten bij een groepsreis in West-Canada, eindeloos veel overweldigende natuur! Stel je je eens voor: je reist met een minibus en een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen waarbij je je in alle vroegte moet haasten, kun je 's morgens relaxed wakker worden en lekker ontbijten, want dagelijks vertrek je pas om 9 uur. Verken de schitterende natuur met deze groepsreis in West-Canada Tijdens deze groepsreis in West-Canada verken je de schitterende omgeving van de beroemde bergsnelweg Icefields Parkway, bezoek je woeste watervallen, wandel je door prachtige bergweiden en ontdek je de gezellige bergstadjes van Banff en Jasper. Ook onderweg heeft het reizen met een klein gezelschap vele voordelen: we stoppen langs de weg (indien veilig natuurlijk!) als we wildlife spotten, we kunnen terecht bij kleine restaurantjes en kunnen ook zijwegen en bospaden verkennen. Probeer dat maar eens met een touringcar! Gedurende deze groepsreis in West-Canada overnacht je niet in tentjes, maar geniet je van soms decadent luxe hotelkamers met mooie badkamers, flatscreen televisies en gratis internet/wifi verbindingen. Heb je een keer geen zin om ‘s morgens of ‘s avonds op je geriefelijke hotelkamer te eten? (u beschikt gedurende de reis diverse malen over een keukenunit op uw hotelkamer). Geen probleem, je gids/chauffeur stopt onderweg bij lokale winkels zodat je in alle rust fruit, brood, yoghurt etc. maar ook een flesje wijn kunt aanschaffen. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen (ook die spectaculaire Beren Safari) en je reeds jaren in Canada woonachtige Nederlandse gids/chauffeur rijdt je veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.

Vanaf 6350 p.p.
Canada
The Very Best of the West
28 dagen aug – sep

AANBIEDING: Deze groepsreis heeft op dit moment een KORTING van 100 EURO. Van € 8.750 naar € 8.650 Wil je ruim de tijd nemen om de prachtige natuur van West-Canada te ervaren, dan is deze reis zeer geschikt. Boek vroegtijdig, want de reis is een bestseller! Bij deze 28-daagse groepsreis naar West-Canada vertrekt je vanuit de bruisende stad Calgary naar de prachtige kuststad Vancouver. Je verkent uitgebreid Vancouver Island en de Sunshine Coast. Onderweg stop je bij de mooiste highlights en ga je op diverse excursies. Je gaat onder andere grizzly beren spotten en bezoekt diverse provinciale en nationale parken. Stel je je eens voor: je reist met een minibus en een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen waarbij je je in alle vroegte moet haasten, kun je 's morgens relaxed wakker worden en lekker ontbijten, want dagelijks vertrek je pas om 9 uur. Verken de overweldigende natuurpracht tijdens deze groepsreis West-Canada Tijdens deze groepsreis in West-Canada verken je de schitterende Icefields Parkway, bezoek je imponerend natuurschoon, ontdek je de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains genaamd Mt. Robson, ga je de rivier op met een zee-kajak en verken je een aantal fantastische natuurgebieden om wildlife te spotten! Ook onderweg heeft het reizen met een klein gezelschap vele voordelen: tijdens de reis stop je vaak langs de weg (indien veilig natuurlijk!) om wildlife te spotten, je eet bij kleine restaurantjes en er is de mogelijkheid om ook zijwegen en bospaden te gaan verkennen. We overnachten in comfortabele, soms luxe hotelkamers met geweldig mooie privé badkamers, flatscreen tv's en gratis internet/wifi in plaats van in kleine tentjes. Mocht je 's ochtends of 's avonds zin hebben om even op de hotelkamer te eten dan kan dat zeker. De gids/chauffeur kan onderweg stoppen bij lokale winkels om wat boodschappen te halen. In de reis zijn excursies inbegrepen zoals de Bear Safari. Je ontdekt de ongerepte natuur van de nog onbekende plekken van West-Canada!

Vanaf 8650 p.p.
Canada
Best Times in the Maritimes
30 dagen sep – okt

Indian Summer op zijn best! Deze uitgebreide reis brengt je langs de vele highlights in een periode dat de bomen zich kleuren in geel, groen, rood en oranje Vertrek vanuit de stad Halifax waar het moderne centrum en de historische haven een unieke combinatie vormen. De 30-daagse groepsreis Best Times in the Maritimes door Oost-Canada bezoek je de provincies Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island, Québec en Ontario. Onderweg kan je genieten van de schitterende gekleurde bladeren van de Indian Summer. In dit herfstseizoen veranderen de berghellingen in een gloed van geel, groen, oranje en rood. Je reist met een comfortabele minivan in een klein reisgezelschap door de gekleurde bossen van de kustprovincies. Het groepje bestaat uit maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen waarbij je je in alle vroegte moet haasten, kun je 's morgens relaxed wakker worden en lekker ontbijten, want dagelijks vertrek je pas om 9 uur. Ervaar de Indian Summer tijdens deze groepsreis Oost-Canada Tijdens deze groepsreis in Oost-Canada verken je prachtige meren, ruige zeekusten, mooie zandstranden, pittoreske dorpjes en vuurtorens die het landschap bestrijken. Naast de grote steden Halifax, Quebec City, Montreal, Ottawa en Toronto breng je ook een bezoek aan de Niagara Falls! Ook onderweg heeft het reizen met een klein gezelschap vele voordelen: tijdens de reis stop je vaak langs de weg (indien veilig natuurlijk!) om wildlife te spotten, je eet bij kleine restaurantjes en er is de mogelijkheid om ook zijwegen en bospaden te gaan verkennen. We overnachten in soms decadent luxe hotelkamers met geweldig mooie privé badkamers, flatscreen TV's en gratis internet/wifi in plaats van in kleine tentjes. Mocht je 's ochtends of 's avonds zin hebben om even op de hotelkamer te eten dan kan dat zeker. De gids/chauffeur kan onderweg stoppen bij lokale winkels om wat boodschappen te halen. In de reissom zijn alle excursies inbegrepen!

Vanaf 7099 p.p.
Canada
Sunshine Coast Trail avontuur
8 dagen mei – sep

Wandelvakantie in Canada is een beleving! Dit 7-daagse gegidste avontuur (vanaf 2 personen) combineert een 3-daagse trekking met een 2-daagse kajaktocht over meer dan 50 kilometer van het meest noordelijke deel van de Sunshine Coast Trail. Wandelvakantie in Canada in het kort Deze vakantie is een afwisselende tocht dwars door oeroude bossen, langs meren en over zee. Tijdens de trekking kun je beren, poema’s en wolven tegenkomen en op het water is de kans aanwezig dat je zeeleeuwen, zeehonden, orka’s, otters en zeearenden ziet. Je overnacht in een 2-persoons tent en draagt je eigen bagage. Het trekkingspakket staat klaar bij aankomst. Op de route komen we langs verschillende hutten van de Sunshine Coast Trail (kunnen niet gereserveerd worden). We zetten de tenten op een plek dicht bij de hut en kunnen gebruik maken van de faciliteiten. Is er plek, dan slapen we in de hut. 7-daagse Sunshine Coast Trail avontuur uitbreiden? Dat is mogelijk! Deze tocht kun je lopen van mei tot en met september onder begeleiding van een gids (vanaf 2 personen). Er zijn verschillende manieren om, vanuit Vancouver, aan de start van dit avontuur te komen, met je eigen auto, busservice of vliegtuig. We helpen je hier graag mee. Op dag 5; voor 1 extra nacht bij Sarah Point of Feather Cove. Mooie omgeving om een dagwandeling te maken, of te relaxen en lekker te zwemmen. Extra kosten € 165,- p.p. of op dag 4; voor een 2-daagse kajaktocht door de Desolation Sound Marine Park. Extra kosten € 375,- p.p. Goed om te weten: Wil je alleen de wandeling doen? Dan wordt je met de watertaxi opgehaald bij Sarah Point en weer afgezet in Lund. Met deze wandelvakantie in Canada maak je kennis met het ruige Westen van British Columbia, wandel je door First Nations parken en geniet je van de overweldigende natuur. De omgeving beleef je nog intenser, omdat je deze vanaf zowel het water als het land in je kunt opnemen.

Vanaf 997 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,5

Contact Canadareizen

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesElvira WesterveldSpecialisme: Amerika, Canada en cruises

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@canadareizen.eu

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.

Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.

In Canada betaal je met de Canadese dollar.  

In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.

Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.

Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.